VW Polo 86c steilheck version Azur

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

Ostatnio wymieniłem kompletne zawieszenie tj. sprężyny i amory wszystko sport. Obniżenie -40. Auto jest twarde jak beton i świetnie się prowadzi. Teraz polo czeka na sezon który mam nadzieje wkrotce sie rozpocznie ;D

pozdrawiam
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

To czekam na jakieś fotki jak to wyszło :)
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Ile Cię cały zawias wyniósł? :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Tajg3r""]Ile Cię cały zawias wyniósł? :)[/quote]

Znajomy z Niemiec mi załatwił amortyzatory za 200 zł komplet a nowe takie kosztują W Niemczech koło 80 euro sztuka więc prawie darmo. A sprężyny 70 zł w bdb stanie + 100 zł założenie :D
Pozdrawiam
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Mału up polo na spocie w Tczewie, trochę mało czasu miałem żeby go dopieścić ale i tak prezentowało się nie najgorzej :grin:

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Powiem ci,że nie masz się czego wstydzić bo polo jest piękne :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""fred""]Powiem ci,że nie masz się czego wstydzić bo polo jest piękne :)[/quote]

wielkie dzięki fred :) niestety utrzymanie starego auta sporo kosztuje sam o tym dobrze wiesz, Ty masz przynajmniej spokój z rudą u mnie się niestety pojawiają ogniska znowu, normalnie ręce opadają ;/ terasz poszukuje ciekawych felg 14 bo moje 13 trochę się znudziły :D
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

[quote=""krakers2207""][quote=""fred""]terasz poszukuje ciekawych felg 14 bo moje 13 trochę się znudziły :D[/quote][/quote]

:D to ile chcialbys za te felgi ? :D
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Hmm sprzedaży nie brałem pod uwagę musiałbym się zastanowić co do tego ;D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

To gdzie ten nowe koło?? :D
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Nowe koło wczoraj zamówione :D W ostatnim tygodniu dokonałem trochę prac upiększających tzn. wypranie, wyczyszczenie wnętrza oraz pomalowanie pasków na zderzakach. Efekty mojej pracy możecie zaobserwować poniżej :D

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mam pytanie do wszystkich użytkowników 86c jak i 2f. Czy podczas przekręcenia kluczyka zapalają się wam wszystkie kontrolki na desce chodzi mi o kontrolkę hamulca ręcznego. U mnie się wszystkie zapalają oprócz tej. Proszę o pomoc :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Dobrze,że zająłeś się detalami w aucie. Azur'e ma bardzo ciekawy wzór tapicerki fajnie,że zadbałeś o nią :)

[quote=""krakers2207""]Mam pytanie do wszystkich użytkowników 86c jak i 2f. Czy podczas przekręcenia kluczyka zapalają się wam wszystkie kontrolki na desce chodzi mi o kontrolkę hamulca ręcznego. U mnie się wszystkie zapalają oprócz tej. Proszę o pomoc :D[/quote]
Ogólnie to będzie się zapalać tylko jak będziesz masz ręczny wyposażony w czujnik więc jeżeli po zaciągnięciu ręcznego nic się nie dzieje to niestety masz tak jak ja biedną wersje. Nawet nie jestem pewny czy w 86c występował taki bajer choć kontrolka wskazuje na to,że tak :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""fred""]Dobrze,że zająłeś się detalami w aucie. Azur'e ma bardzo ciekawy wzór tapicerki fajnie,że zadbałeś o nią :)

[quote=""krakers2207""]Mam pytanie do wszystkich użytkowników 86c jak i 2f. Czy podczas przekręcenia kluczyka zapalają się wam wszystkie kontrolki na desce chodzi mi o kontrolkę hamulca ręcznego. U mnie się wszystkie zapalają oprócz tej. Proszę o pomoc :D[/quote]
Ogólnie to będzie się zapalać tylko jak będziesz masz ręczny wyposażony w czujnik więc jeżeli po zaciągnięciu ręcznego nic się nie dzieje to niestety masz tak jak ja biedną wersje. Nawet nie jestem pewny czy w 86c występował taki bajer choć kontrolka wskazuje na to,że tak :)[/quote]

Ale lipa myślałem że jeśli kontrolka jest to czujnik też :D Muszę wjechać na kanał i poszukać może jednak mam ten bajer :D
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Mały up doszły zaworki chromowane, kupiłem na razie dwie nowe opony semperit 165/70, wyczyściłem jedną felgę z syfu hamulcowego i zrobiłem przymiarkę felgi i stwierdzam że chyba będzie cięło opony ;/ jutro jadę do wulkanizatora założyć oponę na felgę i założyć na auto. Jeśli nic z tego nie będzie felgi pójdą na sprzedaż ;( No i amortyzator puścił mi soki co widać na zdjęciu

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Ogólnie kółko super :!: Ja bym je zostawił tylko trzeba pomyśleć o innej oponie i nic nie będzie tarło:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”