Ze sprzęgłem to historia do opowieści przy :piwo: U mnie zostało wymienione wszystko co ze sprzęgłem związane, i to w kilku etapach. Dlatego ceny nie jestem w stanie podać. Co do dalszych planów to na pewno na początek wymiana przedniego zderzaka, mam nadzieję że trafię pod kolor coś.
Ostatnio dzięki: "Ciekawe aukcje z allegro" trafiłem na grzane dysze spryskiwaczy w cenie 4x :piwo:. Moje stare dysze po wymianie maski zagościły wraz z instalacją w szufladzie (tak na lepsze czasy). Dziś przyszły dysze, i tak jak moje stare spryski niestety nie działały (element grzejny padł). Postanowiłem je naprawić:
1.Pierwszym krokiem było rozebranie spryskiwacza, w tym celu posłużyłem się pęsetą, która odblokowała wewnętrzne zatrzaski spryskiwacza. Oraz wkrętakiem.
2. Moim oczą ukazał się nie ciekawy widok :shock: . Czas i temperatura zrobiły swoje. Blaszka która doprowadza napięcie do rezystora zamocowanego na radiatorze który jest ogrzewa spryskiwacz skorodowała.
3. Wszystko zostało wyczyszczone, blaszki wymienione ( stare spryski posłużyły jako dawca),dolutowane nowe przewody i korektorki. Po czym całość została sprawdzona pod kątem elektrycznym ( prąd to 41mA) zasmarowana wazeliną i złożona.
Jeszcze dwie takie zmiany Plasti Dip robi robotę
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, 17:52 przez sidkoz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. Właśnie swoje felgi aluminiowe sprzedałem i kupiłem te stalówki . Alu się nie opłaca prostowanie zaczyna się od 70 pln.
A stalówka 30 PLN plus 70 profesjonalna renowacja.
[quote="pawellini"]Taką stal to powinieneś mieć na zimę a nie na lato. :oki:
Na lato alu! :crazy:[/quote]- Kwestia gustu w tym roku będą na Lato, a w dalszej kolejności może i na zimę.
Tymczasem zastanawiam się na jaki kolor pomalować pierścienie ozdobne w koła.
Tydzień temu wymieniłem przedni zderzak.
Trafił mi się w dobrej cenie cały zderzak w kolorze pasującym idealnie. Nareszcie Polo posiada całe, nie "lepione" elementy karoserii, w prawdzie niektóre leciuteńko się różnią od pozostałych, jak np maska. Ale baza już jest. Jutro zapewne nabędę drogą kupna nowe oponki :d Zdecydowałem się na 185/60 r14,