Jacoo - Ostrowski Granat - SPRZEDANY

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Zgadza się, szału nie robiła powiem Ci ;).
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

:D
Przed klubowym zlotem zostało zrobionych parę drobnych rzeczy, większości nikt i tak nie zauważy, ale napisać o nich by wypadało:

:arrow: auto było u lakiernika, który zajął się tak na prawdę detalami, które mnie strasznie denerwowały, generalnie cel był taki, aby pod względem blacharki było 10/10 i wg mnie tak też jest
:arrow: auto zostało oddane tylko z deską rozdzielczą i podsufitką, wiec wszystkie plastiki, wykładziny, wygłuszenia, fotele, nadkola itd. zostały wyczyszczone, przeprane czy zabezpieczone (Tenzi Truck, Special, CarMax, Prickbort, 303, Blag)
:arrow: rant w tylnych nadkolach został zabezpieczony masą poliuretanową, aby nie miała możliwości zebrać się w nim woda
:arrow: poprawiłem spasowanie tylnych lamp
:arrow: wyleciał "zbieracz syfu" z tylnej klapy, wpadła malowana 1500 razy zaślepka (w końcu udało się zlikwidować "magiczne" kółko)
:arrow: zamek jak i rygiel tylnej klapy poszedł w czarny mat
:arrow: została wymieniona lewa lampa przednia
:arrow: cały układ wydechowy został zwalony i na nowo złożony, tym razem uszczelniony specjalnym silikonem, efekt? sporo ciszej w środku, 4-2-1 jednak zostaje :bb:
:arrow: bębny zostały pomalowane na czarno
:arrow: lakier maźnąłem AF Rejuvenate z małym dodatkiem Menzerny 3000 na czarnym padzie Lare, na koniec poszedł Track Claw
:arrow: no i pod maską trochę wysprzątałem :blush2:

Na robienie zdjęć z poszczególnych etapów niestety czasu nie miałem, bo chciałem się wyrobić, ze wszystkim przed wyjazdem, co nie do końca mi się i tak udało... bo zajechałem z wilgotnym tyłkiem do Ślesina :crazy: Jak to wszystko wyszło można było obadać na zlocie :D
Przed wyjazdem miała miejsce jeszcze mała sesja u kolegi Small3r'a i oto efekty

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
:hello:
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Najs :good:
Mnie na zaślepce też znowu kółko sie pojawiło, ale jakos nie mam weny, żeby sie za to zabrać :blush2:
Jak bede robil to szpachle z włóknem zaaplikuje i moze wytrzyma

Ta masa poliuretanowa na rantach z tyłu mnie interesi- mozesz cos wiecej na ten temat zapodać ? ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

komora zniszczyla moj system totalnie !! stary naprawde fura mega zadbana i o to chodzi :)
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

krzychu20
najlepiej będzie wyciąć z kawałka plastiku kształt zaślepki i przemalować wtedy o żadnym kółku nie ma mowy, jeśli mi wyjdzie po czasie to właśnie tak zrobie, a że mam tylny zderzak wąski przeznaczony na śmietnik to bedzie on idealnym dawcą, bo jego grubość jest prawie identyko jak ori zaślepki

Ta masa to dokładnie "CARBOND 940 FC klej-uszczelniacz poliuretanowy" firmy Soudal wg mnie rozwiązanie idealne, bo nie dość ze jest troche elastyczna, to nie łapie kurzu, brudu tak jak jakieś specyfiki na bazie smoły, no i fajnie odpycha wodę. Tubka jak do silikonu spokojnie starczy na 2 ranty. Ja kładłem tak żeby był duży spad, aby woda nawet nie miała szansy się zatrzymać, od samego progu po górną śrubkę tylnego zderzaka :D

paffcio hehe cieszę się, że się podobało :piwo:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Dla mnie Jacka polo jest zawsze takim czarnym koniem zlotu, bo niby jest takie zwykłe, nie wydumane i właściwie mało kto na dłużej przystaje przy nim, ale co tam się dzieje jak człowiek dobrze przykucnie i pomaca każdy detal to bania mała :!: wyliz, dopracowanie, perfekcja w najdrobniejszym szczególe :bomb:
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

:hello:
W ramach wypełniania planów z 1 strony tematu w końcu wybrałem się na... haaamownie :yahoo:

Pewnie część z czytających pomyśli... "hah 1.4 marne 60 kuca po co to hamować" i pewnie macie racje skoro macie 100KM+
Ja jednak jaram się tymi "60" kucami, bo nie jedna (cyt. klasyka) "taka sytuacja" już była, że delikatnie mówiąc byłem pozytywnie zaskoczony odpychaniem się tego małego czorta :cool2: , ale do rzeczy... bo nie o pitolenie w tym poście chodzi
Wykres :blush2:
Obrazek

Szybkie podsumowanie:
- w stosunku do serii (przyjmuje fabryczne 60KM) moc jest większa o 18%
- byłem zważyć dziada, bo wiem że każde choćby śmieszne 10kg przy takiej mocy ma znaczenie... wyszło równe 900kg
- wszystko to skutkuje naprawdę fajnym przyspieszeniem jak na 1.4, o czym już parę osób z forum mogło się przekonać :D

W planach jest jeszcze ori kolektor 4-1 na pokład i wybrać się na hamowanie, po czym porównać oba wykresy, tak z czystej ciekawości. W teorii 4-1 więcej góry, 4-2-1 więcej dołu.
:victory:
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Dodam tylko tyle, że moje 1.2 TSI ma naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, żeby uciec tym niby 60 konikom.

PS. Jacco, filmik porażka. Obija się światło od deski i widać tyle co nic.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

ładnie, ładnie :)

airbox i wydech od TDI i są efekty :oki:
Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Myślę że i mój by wypluł koło 70 :) AEX to AEX jednak :) Do 3 biegu mam 1.4 TDI (wynik na starych felgach,bez gleby i wkładki powietrza) :grin:
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Aoox No starałem się, żebyś zbytnio nie musiał na mnie czekać jak wracaliśmy :D Myślę, że tempo mieliśmy wzorowe :) może to i lepiej, że z filmiku nici ... :crazy: :grin:
Bielo aktualnie wydech jest seryjny od benzyny + kolektor wydechowy z 1.6
pawellini nic prostszego, łapniemy się w Dzierżąznej, bo z 1.4 jeszcze okazji nie miałem :cool: i będziemy mieć jakieś tam porównanie :victory:
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Te AEX'y coś w sobie mają, bo i mój potrafi zaskoczyć. Co prawda na LPG nie aż tak ale na PB to szatan jak na 60KM. Jak już kiedyś mówiłem Passat B4 1.8 miał problemy na prawdę :)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Gadałem z Alą oraz Paffciem i przekazali mi info, że spod maski można jeść, a wypucowane są też półośki :blush2: :shock:
Szacun :good:

Jakbyś mógł podeślij mi wykres z hamowni w lepszej jakości, bo chce sobie porównać ;)
Wygląda na to, że fabryczne silniczki mają realnie nieco większą moc niż ta zadeklarowana, ze względu na opłaty naliczane własnie od mocy ;)

Ewentualnie druga teoria to : polerowane pokrywy, czerwone wskazówki licznika itp dodają te pare kucy :crazy:
Awatar użytkownika
PublicEnemy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: PublicEnemy »

mega zadbane auto! jestem pod wrazeniem mimo ze nie ma tu mega koła i gleby
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

[quote=""pawellini""]Myślę że i mój by wypluł koło 70 :) AEX to AEX jednak :) Do 3 biegu mam 1.4 TDI (wynik na starych felgach,bez gleby i wkładki powietrza) :grin:[/quote]

Co to znaczy, ze do 3 biegu masz 1.4 TDI?

Kondzior Ty tam już nie porównuj do 1.8 ^^
chyba, ze jakaś cipka prowadziła
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”