Wszystko o: Podkręcanie 1.4 TDI i 1.9 TDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafesc »

[quote="Kulon"]tyle to na samym programie można złapać jak zdrowa jednostka jest - często gratisy są w tych jednostkach

a odnośnie program to na forum golfa - są zapisy na grupowy program u Witka na u. Mineralnej 26 - seryjne auta w cenie 900 zł (w cenie jest kompletny programy pod konkretne auto z hamownią - żaden gotowiec - do 2h modyfikacja)

auta po modyfikacjach w kwestii dogadania się z kierownikiem

[/quote]
u mnie z serii wyszło 114ps/267Nm i samym programem mam na 136,8ps i 310Nm, w cenie jest hamownia,i program robiony pod auto
Rafesc
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Witam! Byłem u tego kolesia i tak jak mówiłem 800zł w cenie jest hamownia. Przy kilku autach (2-3) powiedział że da rabat. Program robi według życzenia klienta (delikatny, optymalny, lub wyciska maksimum) o ile stan silnika na to pozwoli. Znajomy u niego chipuje wszystkie auta i jest bardzo zadowolony. Ostatnio kręcił BMW seri 7 2008rok.Generalnie stweirdziłem że koleś ma pojęcie o tym co robi.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Kulon »

[quote="inginio"]Witam! Byłem u tego kolesia i tak jak mówiłem 800zł w cenie jest hamownia. Przy kilku autach (2-3) powiedział że da rabat. Program robi według życzenia klienta (delikatny, optymalny, lub wyciska maksimum) o ile stan silnika na to pozwoli. [/quote]
czyżby to był były uczeń jednego z tunerów w Warszawie ?
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Tego to niewiem. Pracowal wcześniej w serwisie skody kilka dlugich lat a teraz ma swoją firme i ze skodą się porzegnal. Nic więcej niewiem.
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote="inginio"]Nic więcej niewiem.[/quote]
OK - to jak zrobisz już wirusa to daj znać jak wyszło
pozdro
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Zrobie napewno. Musze tylko poczekać aż śnieg u mnie zniknie bo narazie to nawet niema gdzie auta przetestować. Tak wogóle to zmienialem wcześniej wszystkie pompowtryski od ASZ(130km) i już jest poprawa i tak się zastanawiam czy dmuchawki nie wrzucić też od ASZ?!?!Mialem kiedyś przyjemność jeździć ibizą ASZ po wirusie od tego kolesia mialas coś kolo 165km ale dpoitalala niesamowicie i co najważniejsze to byl plynny przyrost mocy tak od 1500 do 2500rpm
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote="inginio"]Zrobie napewno. Musze tylko poczekać aż śnieg u mnie zniknie bo narazie to nawet niema gdzie auta przetestować. Tak wogóle to zmienialem wcześniej wszystkie pompowtryski od ASZ(130km) i już jest poprawa i tak się zastanawiam czy dmuchawki nie wrzucić też od ASZ?!?!Mialem kiedyś przyjemność jeździć ibizą ASZ po wirusie od tego kolesia mialas coś kolo 165km ale dpoitalala niesamowicie i co najważniejsze to byl plynny przyrost mocy tak od 1500 do 2500rpm[/quote]
jak już się decydujesz na wymiane dmuchawy - to poszukaj od ARL-a będzie bardziej lajtowo pracowała
a moc chyba była odczuwalna od 1500 do 3500 bo to co napisałeś to w momencie wciśnięcia na gaz to nawet chwili nie trwa jak obrotomierz nie wyrabia
ale po modach aut dopiero zaczyna jeździć - tzn. jak ktoś takim jeździł to ciężko wrócić do szarej rzeczywistości :-D
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

jak ktoś takim jeździł to ciężko wrócić do szarej rzeczywistości
Dokladnie masz racje. Z tej ibizki to wogóle nie mialem chęci wysiadać. Nie chce aż tak bardzo iinwestować w auto ponieważ góra za rok będe je sprzedawal.
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

[quote="inginio"]Ja też wybieram się na program a stale mam nieoczekiwane wydatki i nie mogę dojechać :grin: Niedaleko mnie jest koleś który zajmuje się chiptuningiem bierze 800zl ale niewiem czy ma hamownie. Koleś jest naprawde bardzo kumaty. Robil niedawno leona 101km i bezdymnie wyszlo 144km ile niutków to niewiem. Jak chcecie to mogę dać wam namiar. Ja w swojej mam wycięty katalizator. Autko tak jakby lepiej zaczelo oddychać[/quote]

Widze ze mowa o Mariuszu ze Słubic vel Alfons bo kiedys mieszkal w Alfonsowie pod Słubicami :D dobrze znam kolege . Pracował kiedys w Diagtronicu. Ogolnie ogarnia tematy tylko nie mow mu by robil program na maxa bo mu sie zaraz oczka zaswieca i moze przegiac. Hamowni nie ma robi u siebie w garazyku chyba ze sie cos pozmienialo bo ostatni raz bylem rok temu u niego. Ogolnie polecam nie raz mi pomogl w elektronice mojej 6n2 lecz N/A silnikow nie robi. Ogolnie VAGi ma obcykane i duzo potrafi ogarnac.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Siema Toffik. Musimy się kiedyś styknąć w płocku. Jeśli chodzi o mariusza to mowił że ma hamownie ale może ta jego hamownia to jakiś G-tech. Koleszce kiedyś robił VW T4 2,5 Tdi 150PS wyszło coś koło 190PS. Nigdy bym nie pomyślał że taki bus potrafi tak zapier...
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Wiem ze Mario hamowal u Peterów auta. Ale to bylo tak ze dawal by klienci tam jechali i sprawdzali. Moze sie cos pozmienialo. Ja na wiosne do niego wpadam by mi elektryke montowal :P

Trzeba sie spotkac ale jak sie ociepli .
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
M
Mateusz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Mateusz »

http://www.goodhope.pl/ Polecam :) pełen profesjonalizm .
viewtopic.php?t=17298 <-- Polo GTI -->Black Red White<-- :)
k
kralikzgy
Newbie
Newbie

Post autor: kralikzgy »

Koledzy powiedzcie jak moge mocno podkrecic diesla...
Posiadam Vw Polo 2003r. 1.9 TDI 101ps w seri...Chcialbym zrobic z tego samochodu mała rakiete.Prosze o profesjonalne rady jak narazie nikt madrze nie moze mi pomoc z Gory dzieki Bardzo.Pozd
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Zależy ile jesteś w stanie w niego włożyć jeżeli niewiele to tylko zwykły chip
Obrazek
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Tak jak napisał Gaweł. W zalezności od tego ile pieniędzy chcesz na to przeznaczyć, modyfikacje mogą być różne:
1) chip - ok 25-30% mocy więcej; bez ingerencji w osprzęt; koszt, jak dobrze poszukasz, to nawet 1000 zł (Ciastek ostatnio chipował razem z forum octavii z tego co wiem, także jego możesz popytać ;))
2) wymiana intercoolera, turbo, wydechu + nowa mapa - z Twoim silnikiem mógłbys osiągnąć ok 200 KM, ale też koszty wyniosą Cię parę tysięcy :D
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”