[quote=""Archeo""][quote=""Harry""]Zalałem na oktanie 2 razy i po 140km auto szarpało, w końcu na ~27l zrobiłem 170km, na Shellowym gazie (powerGas, nie zwykły LPG, bo ten zwykły nie jest shellowy) zrobiłem na pełnym zbiorniku jakieś 260-280km, do końca bez szarpania czy innych cyrków, jak na benzynie).[/quote]
Nie wiem jaki masz silnik bo profilu nie chialo Ci sie uzupełnić, ale 260km to marny przebieg na 27 litrach ( przy 1.4 ). Ja nie używając żadnych wynalazków, super duper extra gaz, a robię 320km na 26 litrach i nie ma znaczenie czy tankuje na stacji El Leclerc czy Orlen czy jakiś innej...Jeśli masz 1.6 to może i pali 10l, ale lepiej jedz na poprawki bo żadne szarpanie nie powinno być przy zwykłym gazie.
A co do tankowania przy wlewie nie kojarzę teraz jak to jest w Polo ( nie chce mi sie iść do garażu) ale niektórzy montują tak gdy klapka jest okrągła. Do tego przychodzi przejściówka.

[/quote]
To chyba zależy od stylu jazdy, bo jak jeździłem na benzynie to wychodziło mi po mieście 11l/100km, dlatego zdecydowałem się na gaz (motor 1.4, 60km)