[6n2] Wszystko o: Halogeny - montaż i problemy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suinam »

Ponawiam pytanko. Czy komuś z Was zdarzyło się po wpięciu halogenów do instalacji, że przestały świecić nawet tylne przeciwmgielne, nie mówiąc już o przednich? Nawet kontrolka się nie świeci. Łącząc w kostce styki na krótko, halogeny oraz tylne przeciwmgielne świeci...
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Dziwna sprawa, coś z instalacją elektryczną w samochodzie się musiało wydarzyć. Może gdzieś jest jakieś zwarcie? Może w przełączniku było?
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suinam »

Halogeny świecą aż miło. Problemem był upalony bezpiecznik. Potwierdzam, że w każdym Polo bez wyjątku jest wiązka, w którą wystarczy wpiąć halogeny i zmienić włącznik i wszystko będzie śmigać, oczywiście pod warunkiem niespalonego bezpiecznika :)
Awatar użytkownika
50pln
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: 50pln »

jeszcze nie mam w planie zakladania halogenow, ale poodkrecalem kratki zeby sprawdzic wiazki.
wydaje mi sie ze to te co na zdjeciach ponizej:

strona kierowcy (w koleczku):

Obrazek

strona pasazera:

Obrazek
oi! oi! oi!
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

50 pln
tak dobrze Ci się wydaje, to te wtyczki
m
mmitch
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mmitch »

a ja nie wiem czy tu dobrze pisze ale mam pytanie czy mozna zrobic tak zeby halogeny sie wlaczaly wraz ze skretem tak jak jest teraz w niektorych autach co trzeba pomodzic zeby tak sie stalo. Pozdrawiam
Nie moc silnika, a technika zrobi z ciebie zawodnika.

opis tej malej
Awatar użytkownika
wójek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wójek »

panowie mam pytanie. czy przełącznik pod halogeny podejdzie do mojej 6n2 z golfa IV i czy w golfach nie było przypadkiem dwóch rodzajów podświetlenia (czerwone i zielone)? na koniec jeszcze powiedzcie czy halogeny muszę mieć z 6n2 czy podejdą z czegoś innego także
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""wójek""]panowie mam pytanie. czy przełącznik pod halogeny podejdzie do mojej 6n2 z golfa IV i czy w golfach nie było przypadkiem dwóch rodzajów podświetlenia (czerwone i zielone)? na koniec jeszcze powiedzcie czy halogeny muszę mieć z 6n2 czy podejdą z czegoś innego także[/quote]

Z MKIV przełącznik podejdzie, sporo aut z grupy VAG mialo ten sam przełącznik, najlepiej porównać numery fabryczne żeby mieć 100% jasność.
Same halogeny podchodzą tylko z 6N2, w Lupo Arosie były inne
Awatar użytkownika
chudy14145
Newbie
Newbie

Post autor: chudy14145 »

witam.moje polo mam od niedawna ale przy kupnie dostałem halogeny przednie i mam takie pytanko gdzie dokładnie znajdują się te wtyczki do halogenów ze zdjęć?w których miejscach?zaglądałem u siebie i nie moge ich znaleźć.zastanawiam się czy wyciągać coś od góry czy od dołu bardziej szukać.jeśli mógłby ktoś napisać gdzie dokładnie są to było by super :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""chudy14145""]witam.moje polo mam od niedawna ale przy kupnie dostałem halogeny przednie i mam takie pytanko gdzie dokładnie znajdują się te wtyczki do halogenów ze zdjęć?w których miejscach?zaglądałem u siebie i nie moge ich znaleźć.zastanawiam się czy wyciągać coś od góry czy od dołu bardziej szukać.jeśli mógłby ktoś napisać gdzie dokładnie są to było by super :)[/quote]

Wtyki są schowane w miejscach zaznaczonych na fotkach.
lewa strona
Obrazek

prawa strona
Obrazek
Awatar użytkownika
chudy14145
Newbie
Newbie

Dzięki wielkie za foty :piwo: :)szukałem dziś pod autem wtyczek ale ich nie znalazłem niestety w weekend auto idzie do elektryka bo ma pare spraw do zrobienia to i tym sie przy okazji.

mam jeszcze jedno pytanie co do halogenów ponieważ ja mam takie prostokątne z napisem hella a widziałem też okrągłe jaka jest między nimi różnica?zależało od wersji czy jak?jakby coś to przepraszam ale polo mam od jakiś 2 tygodni i dopiero poznaję tą marke :grin:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""chudy14145""]Dzięki wielkie za foty :piwo: :)szukałem dziś pod autem wtyczek ale ich nie znalazłem niestety w weekend auto idzie do elektryka bo ma pare spraw do zrobienia to i tym sie przy okazji.

mam jeszcze jedno pytanie co do halogenów ponieważ ja mam takie prostokątne z napisem hella a widziałem też okrągłe jaka jest między nimi różnica?zależało od wersji czy jak?jakby coś to przepraszam ale polo mam od jakiś 2 tygodni i dopiero poznaję tą marke :grin:[/quote]

Protokątne szły do 6N, okrągłe do 6N2
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

No to dostałeś jakieś lipne halogeny. Na pewno nie podejdą do 6n2. Chyba, że chcesz robić jakieś dziwne modyfikacje. Jedyne jakie były montowane to te okrągłe.

Co do kilku postów wyżej - da się zrobić tzw. doświetlanie zakrętów. Wymaga to jednak zakupu modułu na Allegro (koszt ok. 200zł) lub kombinacji i zabawy w elektryka. Da się zrobić, ale trzeba mieć do tego zmysł.

Ja bym to zrobił tak, że załączanie po włączeniu kierunku (2 sekundy opóźnienia, żeby przy wyprzedzaniu nie mrugał) i później 2 sekundy po skręceniu wygaszanie stopniowe.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
chudy14145
Newbie
Newbie

sory za kłopoty troche poczytałem i nie mam 6n2 jak mówił poprzedni własciciel tylko 6n 2001 ze zmienionym licznikami itp.w tej sytuacji wywnioskowałem że z halogenami wszystko wporządku:)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""chudy14145""]sory za kłopoty troche poczytałem i nie mam 6n2 jak mówił poprzedni własciciel tylko 6n 2001 ze zmienionym licznikami itp.w tej sytuacji wywnioskowałem że z halogenami wszystko wporządku:)[/quote]

Masz Polo Classic po lifcie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”