No dobra pany, Polóweczka Szozdi'ego miała dzisiaj sesje zdjęciową ( wraz z moją polówką ).
Zatem narobię Wam trochę smaczku i wrzucę jedno zdjęcie.
Więcej zapewne wrzuci Szozdi w najbliższym czasie - zatem zapraszam do oglądania wątku.
sezon 2011 http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... &start=420
\'10
Nowy Staw
I cultstyle w Wilczych Laskach
II zlot VW w Pasłęku
VW Mania
\'11
Nowy Staw rozpoczęcie sezonu w Toruniu Majówka cultstylu w Mielnie III zlot vw w Pasłęku
Nie wiem cyz masz zamiar ale ja bym nie zmieniał zderzaków , moim zdaniem tak wygląda MEGA dobrze , jedynie schowałbym koła w nadkole bo po zdjęciach widać że masz tam jeszcze lekko z 5cm luzu a że koła nie szerokie to w czym problem
dzienciol
z tym obniżeniem to masz racje bo już mnie korci. Nic nie trze, a jest puszczona -60 przy kole 16" więc tak do -80 spróbuje. Tylko szkoda mi kolejnej kasy na ustawianie geometrii. Zderzaki właśnie mam w planach zmienić, ale szmydziu np. powiedział żebym zostawił pomarańcze z przodu. Dał mi zagwostke bo lampy też miały iść weg :scratch:
No właśnie chciałem lampki też zmienić, ale jeszcze poczekam. Mam tłumik do wymiany i myślałem nad tym: http://www.ulter.com.pl/index.php?show= ... =125&s=348 z tą końcówką:
Moim zdaniem z dostępnych końcówek do dedykowanych jest najładniejsza, skromna i pasuje do niskiej i szerokiej fury, ale boje się że będzie za bardzo wystawać. Druga (poważniejsza) opcja jest taka:
tylko nie wiem czy jest możliwe zamówienie takiej wersji a'la TDI u Ultera. Myślałem nad orginalnym od TDI z 6N2 tylko nie wiem czy będzie pasować i która opcja lepsza :?
Ale właśnie mój się skończył Już w nim wszystko lata. Miał być już wymieniony jesienią, dlatego myślałem nad Ulterem z owalną lub Ulterem z fifkami TDI ale to jest niestandardowe zamówienie i jeśli byłoby to możliwe wogóle to skroili by mnie jak za zboże. Jest jeszcze trzecia opcja właśnie z tym orginałem z TDI z 6N2 i ewentualnie jak by orginalne końcówy były za małe lub kiepsko się polerowały to wpadłyby na niego te większe od Ultera. Co sądzicie o tym :?:
Jedź do faceta na Kostrzyńską, on zajmuje się tłumikami. Zapytaj się, czy ma na stanie tłumik z 6n2. Objerzyj sobie końcówki, czy Ci odpowiada ich wielkość.
Jeżeli tak, to powiedz żeby zamontował (rura tłumika od strony silnika ma inną średnicę - ale on Ci zrobi przejściówkę)
Ja w swojej 1,4 16V mam tłumik od zwykłego 1,4 i wszystko bangla.