Aoox
A jak sądzisz... ile na polskim rynku jest aut, które nie miały "pranego" przodu ?
Założę się, że 80% tego co zjechało z zachodu miało CO NAJMNIEJ prany przód hehe.... moja ibi, niby mocno nie tłuczona....a tylna klapa lakierowana była :-D
Być może, ale to odrazu się będzie w oczy rzucać. Jako że mniej będzie mnie kosztować naprawa na startym froncie to zostawię chyba sobie okularki z przodu. Bo jakbym robił nowy front to odrazu pod CUP Edition, a to są już większe koszta.... Pojeżdżę z rok polówką i się zmieni na 9n3, lub na ten nowy model, a może Golf V. Zobaczymy .
[quote=""BaTuS""]oj Aoox widze ze totalny brak zdecydowania :beee:
z takim podejsciem nigdy nie bedziesz mial super furki[/quote]
Dokładnie, tym sposobem ludzie zamiast zrobić coś z niczego wolą kupić kilkuletnie graty po to by wkomponować się w tłum.
Nie rozumiem takiego podejścia....niestety na tym forum jest to normalka :/
Koledzy tu wchodzą w grę też $$$. Nie byłem przygotowany na wydatek ponad 6 tyś... Musicie mnie też zrozumieć że to nie jest takie hop siup... Myślę przyszłościowo, nie chcę się bujać z autem pół roku żeby go sprzedać. Jakby nie było bite auto to zawsze bite i nikt mi nie powie że się da zrobić tak jak nowe bo to jest fake. Dlatego wolę zrobić ję, nawet już zbytnio nie inwestować tylko zbierać kasę na nowy projekt i nowe auto, myślę konkretnie od Polo 9n3 GT Rocket 1.9 TDI 131 PS. Także musiałem przemyśleć sprawę czy naprawdę zainwestować w nowy front od CUPa i jeździć Polo jeszcze z 2-3 lata, czy zrobić stary i pośmigać jeszcze z rok i sprawić sobie nowy sprzęcik. Wolę bardziej drugą opcje. Musicie zrozumieć że nie wszyscy chcą się naprawdę mocno wyróżniać z tłumu. Ja chciałem tylko żeby moje Polo jakoś wyglądało. Jak policzyć nowy front to z 2 tyś więcej prawie musiałbym wpakować, nie licząc tylnej lotki, progów i zderzaka tylnego (nie wyobrażam z przodu mieć CUP, z boku i tył serie). Znów zostawić Polo na nowym froncie i założyć zwykły grill, lampy, zderzak to dla mnie non sens, bo nie robi to na mnie wrażenie, a i tak bym musiał włożyć więcej kasy niż wyjdzie mnie stary front. Dopiero GTI lub GTI CUP jest świetne.
[quote=""Aoox""]Myślę przyszłościowo, nie chcę się bujać z autem pół roku żeby go sprzedać. Jakby nie było bite auto to zawsze bite i nikt mi nie powie że się da zrobić tak jak nowe bo to jest fake. Dlatego wolę zrobić ję, nawet już zbytnio nie inwestować tylko zbierać kasę na nowy projekt i nowe auto.[/quote]
Znaczy sie chcesz powiedzieć że jak wsadzisz ori front to będziesz mówił że auto nie było bite a jak wsadził bys inny front to ludzie by sie skapli ze było bite??
Myślisz, ze jak wsadzis ori front to nie bedzie ze bite? Kolego nie tędy droga, a w zasadzie to powienieneś zawrócić. Jak wsadzisz ori to od razu będzie ze bite, bo będziesz miał inny kolor przodu (odcien lakieru), natomiast gdy wsadzisz inny to możesz ściemniać ze specjalnie zmieniłeś.
Wszystkie części tj. maska, zderzak, błotniki będę wymienione na srebrne + całe auto będzie malowane na srebrno. Szyby są wszystkie ostro porysowane i będą używane, ale ori i z 2002 roku. A magika od blacharki mam takiego że naprawdę jest nie do podrobienia. Dobra decyzja zapadła, zostaje "okularnik" i tyle. Dzięki panowie za rady. Dam fotki jak coś już ruszy z Polo.
Kurcze nie wiem, ale mi czarny mat przypadł do gustu zdecydowanie, chodź w sumie może i trochę żałuję że nie zakupiłem tych felg: http://www.allegro.pl/item610282747_mak ... szawa.html . Chodź myślę że zostane przy tym co było. Ogólnie sam nie wiem czy kupować znów później te soczewki, wygłuszać znów auto czy zrobić Polo jeździć i zbierać $$$ na nowy projekt. Coraz bardziej dręczy mnie ten wypadek...
Aoox powiem tak jak masz zamiar ludziom wciskac że nie było bite to jest to po prostu cwaniactwo - argument jak dla mnie :threat:
a i tak jak zobaczy to auto mechanik to od razu powie co i jak
tak więc życzę Ci żebys albo zmienil podejście (co do tego że nie będziesz przerabiał już sie pogodziliśmy) albo abys z tym też się bujał pól roku
Nie pozbywam się listew, ale widziałem auta co miały drzwi malowane razem z listwami i wyglądało to średnio - odrazu widać że malowane. Koszt takich listew w ASO to 800 zł Brick wall , ale co zrobić. Starych się nie przyklei, a jak przyklei to one uwielbiają odchodzić (miałem tak u mamy w Golfie IV).