[all] Jaki kabel VAG do diagnostyki i różnych "zmian" :)

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

vcds tez woli XP a nie siódemki itp. Czasami trzeba tam troszke namieszac by wszystko dzialalo jak trzeba.

Do aut do 2004 roku czyli bez can to najlepszy ten kabelek za 28 zl od viakena itp program vag 3.11 i robisz tym duzo. Zadne tam inne polskie vagi bo to okrojone wersje.
Awatar użytkownika
zigino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zigino »

powiedzcie mi czy taki kabelek wystarczy? nie wiem czy sa jakies różnice między nimi

http://allegro.pl/kb1-kabel-interfejs-v ... 87316.html

albo ten kabelek
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 66983.html

potrzeba mi do audi a4 b5 97r i do polo 6n2 00r odczytywać błedy i kasować je (nie wiem co jeszcze można robić) ew jakieś adaptacje w innych autach itp. prosze o pomoc bo linki na allegro szybko są nie aktywne i nie wiadomo który brać.

@EDIT

Już kupiłem więc nie ważne..
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

mimo wszytko napiszę, że jeżeli miałbym wybierać miedzy tymi dwoma, to wziąłbym kabel od Viakena. to pewna firma i jak coś się wykrzaczy to zawsze masz gwarancję. a tanie kable lubia się wykrzaczyć.
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Post autor: st0pr0c3nt »

Ja mam viakena, śmiga:)
1.9 TDI ~130 Ponies
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

nie ma zanaczenie jaki kabel. Ja mam wlasnorecznie wylutowany ze jakies 4-5 zl plus przejsciowka z COM na usb i smig ami juz tak chyba z 5 lat i diagnozowalem tym kilkadziesiat opli i ze 20-30 vagów na zlotach itp. Swoje auta podpinam srednio kilka razy w miesiacu. Od niedawna sie przerzucilem tylko na vcds'a.
J
Jigit
Newbie
Newbie

Post autor: Jigit »

Chłopaki, mam zamiar kupić kabelek od viakena.
Sęk w tym, że szukam i szukam vag-coma 311 i nie wiem juz co ściągnąć. Są jakieś różne wersje, a pojęcia nie mam, która dobrze działa.

Podrzuci ktoś na maila coś porządnego ?
jeśli to nie problem oczywiście :)

Będę bardzo wdzięczny.

jigit78@poczta.onet.pl
l
lukaszm
Newbie
Newbie

Post autor: lukaszm »

Witam. Chciałbym się upewnić przed zamówieniem czy ten kabel znaleziony na stronie Viaken.pl http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... ieski.html będzie odpowiedni do diagnozowania Polo 6N? z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""lukaszm""]Witam. Chciałbym się upewnić przed zamówieniem czy ten kabel znaleziony na stronie Viaken.pl http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... ieski.html będzie odpowiedni do diagnozowania Polo 6N? z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam[/quote]
Będzie dobry.
l
lukaszm
Newbie
Newbie

Post autor: lukaszm »

Zamówiłem tego z adapterem na obd1 może kiedyś się przyda tak na wszelki wypadek :)

http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd1.html
K
Krzysław
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Krzysław »

A co proponujecie do Polo 9n3 z 2005r. - jaki kabelek i programik będzie najodpowiedniejszy (... i dość tani) jak to ujęto "dla przeciętnego zjadacza chleba" :) tak by podstawowe rzeczy zrobić i sprawdzić ewentualne usterki?
VW Polo 9n3 | 1.2 beznyna | 2005r.
"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Krzysław""]A co proponujecie do Polo 9n3 z 2005r. - jaki kabelek i programik będzie najodpowiedniejszy (... i dość tani) jak to ujęto "dla przeciętnego zjadacza chleba" :) tak by podstawowe rzeczy zrobić i sprawdzić ewentualne usterki?[/quote]
Szukaj hex can usb (kabel) + vcds (program). koszt od 150zł w górę. zależy czy ori czy nie.
K
Krzysław
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki wielkie czaja. :-D Mam mały problem z cewkami zapłonowymi i teraz muszę jakość dojść do tego, która nie działa - a kabelek w tym pomoże. A jeśli chodzi o dodanie kluczyka kolejnego (dopisanie do auta) ten kabelek też obsłuży? Bo wiem, że z tym były problemy w autach.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Krzysław""]Dzięki wielkie czaja. Mam mały problem z cewkami zapłonowymi i teraz muszę jakość dojść do tego, która nie działa - a kabelek w tym pomoże. A jeśli chodzi o dodanie kluczyka kolejnego (dopisanie do auta) ten kabelek też obsłuży? Bo wiem, że z tym były problemy w autach[/quote]
Nie. VCDS i hex-can tylko do diagnostyki, adaptacji, robienia logów, kodowania sterowników.
Do kodowania kluczy to musisz poczytać co będzie pasowało. bo to bardziej skomplikowane. np. do passata B5 wystarczy vag-can commander.
K
Krzysław
Raczkujący
Raczkujący

No to poszperam na forach i w necie, zobaczymy co się uda znaleźć... Chociaż jeśli mówisz, że do tego będzie co innego to może być ciężkie do odszukania. Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc :piwo: - jutro szukam odpowiedniego kabelka i zamawiam - szkoda czasu na gdybanie co do usterek.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Krzysław""]Chociaż jeśli mówisz, że do tego będzie co innego to może być ciężkie do odszukania.[/quote]
Napisałem tak w sensie żeby szukać pod twoje auto. bo nie zawsze jest to jednoznaczne że będzie działać. zanim kupisz podpytaj sprzedawcę czy u ciebie będzie działać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”