Cześć wszystkim

Ja od 2 miesięcy cieszę się z mojego nowego Polo 6R. Na początku, do pierwszych 500km pierwszy bieg trochę nie chciał wchodzić, już takich problemów nie mam

Ostatnio mam dziwne wrażenie, że jakby samochód lekko trząsł się podczas wchodzenia w większe zakręty. Ale raz tak jest, raz nie, więc może panikuje

Jeśli chodzi o spalanie, to podczas pierwszych kilkuset km odnotowałem spalanie ok 13l/100km ! Ok. 1200 km zeszło mi na 10.5l/100k, a teraz motostat przy przebiegu 1600 pokazuje mi spalanie 8.2l/100km

Mam nadzieję, że jeszcze spadnie

Aha, i jeśli chodzi o lakier, to też miałem problemy z pamiątkami po ptakach, za pierwszym razem choćby nie wiem co, ale nie zmyło się do zera. Woskuję lekko co 1,5 tygodnia, prawie żadnych rys od kamyczków nie mam. Narzekam jedynie na opony, tzn bardzo bardzo się brudzą. Są po prostu brązowe, a to niezbyt ładnie wygląda przy wypolerowanym lakierze czarnym perłowym. :agresyw: Samochód jest wersją dość ubogą, nie ma żadnych bajerów jakie mogła by mieć. Chętnie bym coś dokupił, zamontował sam czy u mechanika znajomego, ale nie wiem na co pozwala mi gwarancja :/ I jeszcze zastanawiam się, czy dobrze dotarłem silnik (na 8tys. obrotów jeździłem zazwyczaj na 2-3 tys., przy wyprzedzaniu itp max 4,5 tys. )