[ALL] Pielęgnacja nowego lakieru

Chcesz upiększyć swoje auto? A może pochwalić się przeprowadzonymi zmianami? Tu możesz to zrobić.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Do plastików z tego co widziałem dobry efekt, za przyzwoite pieniądze daje Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer
Tutaj zdjęcia :arrow: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=383578
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=15107
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Freshu6 »

Odgrzewam Kotleta przetestowałem Preste Sudzz całkiem ok szamponidło teraz pora na coś nowego polecacie coś panowie myślałem troche nad SG Sleek&Bubbly Premium Car Bath lub Mr Pink albo Angelwax Superior Automotive Shampoo a jak waszym zdaniem ?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

mam jet-black'a jak przetestuje dam znac
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Freshu6
Ja używam szamponu Nigrina :) Do niedawna miałem jakiś jabłkowy, bardzo fajny i każdy, kto go testował, to sobie chwalił. A teraz kupiłem jakiś inszy, obaczę, co potrafi :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
diablo228
Newbie
Newbie

Post autor: diablo228 »

ja polecam również szampony od Valet Pro jak również od Shiny Garage - i tutaj szampony pomimo dość niskiej cenie fajnie się pienią i domywają lakier z brudu. Jest wiele szamponów wartych polecenia.
MasterShine.pl - Auto Detailing

FB - https://www.facebook.com/pages/MasterSh ... 7844571127
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

Witam,
mam nadzieje ze temat odpowiedni,
powiedzcie czym pozbyć się plam z lakieru takich jak na zdjęciach, nie wiem od czego one są, były już na lakierze przy kupnie poli.
Wyglądają jak by coś spłynęło po masce od wysokości spryskiwaczy aż do atrapy chłodnicy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Zacząłbym od benzyny ekstrakcyjnej/rozpuszczalnika uniwersalnego. Jak to nie pomoże to możesz spróbować to spolerować.
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

[quote=""Sanchez77""]Zacząłbym od benzyny ekstrakcyjnej/rozpuszczalnika. Jak to nie pomoże to możesz spróbować to spolerować.[/quote]
Pole kupiłem w listopadzie 2013r i plamy już były więc benz. ekstrakcyjna nie da rady a jeżeli chodzi o polerkę, jaką pastą załatwić sprawę?
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Ja na dawnym samochodzie usunąłem jakąś starą plamę na lakierze Farcelą G3, ale mało brakowało, a zszedłbym do podkładu. Niech się lepiej wypowie ktoś bardziej doświadczony.
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Czym usunąć ryski które są widoczne na moim lakierze ( sorki za jakość zdjęcia ale tylko telefon miałem pod ręką). Widać je w najjaśniejszym fragmencie zdjęcia:
Obrazek
. Dodam że o lakier dbam standardowo ( mycie, glinka, cleaner, wosk ). Wszystko robię ręcznie.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

polerowanie tylko pomoże
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

siwkins

wygląda na to, że na słoncu takie ślady pozostawił płyn do sprysków, kto wie co poprzedni właściciel tam wlał

zarówno u Ciebie jak i sidkoz trzeba to spolerować, jeśli ręcznie to pierwszy z brzegu Meguiar's Ultimate Compound i tricolor powinny dać radę.
Awatar użytkownika
diablo228
Newbie
Newbie

Post autor: diablo228 »

W pierwszym przypadku faktycznie wygląda jak płyn do spryskiwaczy, zapewne tani albo z domieszką denaturatu w dużej ilości, można próbować cleanerem ściernym przejechać a jeśli nie masz to pasta np. Megsa UC + tri Pad albo inna pasta z np. Scholla i również pad i w obu przypadkach to pomorze.
MasterShine.pl - Auto Detailing

FB - https://www.facebook.com/pages/MasterSh ... 7844571127
Awatar użytkownika
JSM
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: JSM »

[quote=""paffcio""]mam jet-black'a jak przetestuje dam znac[/quote]

Testowałeś już może ? Zastanawiam się dalej nad Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer bądź AUTOGLYM BUMPER CARE. Czym to najlepiej nanosić na zderzak ? Próbowałem nie dawno czyścić je rękawicą, to zostawały włoski na zderzaku. Struktura mocno chropowata (świeżo odnowione).
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""JSM""]Testowałeś już może ? Zastanawiam się dalej nad Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer[/quote]
Zarówno Paweł próbował, jak i ja.
Śmiało polecam ten środek. Ja akurat nanosiłem za pomocą gąbeczki.
Poniżej efekt na klamkach w moim mk1.
Po aplikacji, widać efekt odpychania wody- tworzą sie na powierzchni kropelki :D

Obrazek

U szwagra w oplu nałożyłem na lusterka i też dzielnie się trzyma ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling / Fotki aut”