[quote=""krzychu20""]Daje rade konkretnie- kojarzycie gdzie można kupić gdzieś mniejszą ilość niż 5l ?[/quote]
na KA daj ogłoszenie, ja sobie litra wziąłem od kogoś co dużą banie ma, ten 750ml totalnie się nie opłaca
Kropelki to raz, dwa to znacznie mniejsze brudzenie się auta i duża skuteczność mycia bezdotykowego
Trzeba zaznaczyć, że Sonax to nie jest taki typowy banalny w użyciu QD. Jest gęsty, stosunkowo ciężko się poleruje, do tego lakier staje się tępy w dotyku więc traktowałbym go bardziej jako dodatkowe zabezpieczenie w sezonie zimowym, a nie podstawowy "daily used" QD
[quote=""Borek""]Trzeba zaznaczyć, że Sonax to nie jest taki typowy banalny w użyciu QD. Jest gęsty, stosunkowo ciężko się poleruje, do tego lakier staje się tępy w dotyku więc traktowałbym go bardziej jako dodatkowe zabezpieczenie w sezonie zimowym, a nie podstawowy "daily used" QD[/quote]
Dlatego widziałem, że go z destylowaną 1:1 rozcieńczają
Borek pozamiatałeś mnie tym zdjęciem Biore to Cherry Glaze :buba: . A takie pytanko na marginesie nie mam zapuszczonego lakieru więc typowego cleanera raczej nie potrzebuje co ?
[quote=""Freshu6""] nie mam zapuszczonego lakieru więc typowego cleanera raczej nie potrzebuje co ?[/quote]
Jak najbardziej potrzebujesz. Cleaner nie tyle ma za zadanie spolerować powierzchnię, co oczyścić ją pod aplikację wosku. Dzięki temu wosk dłużej się utrzyma na aucie i da lepszy efekt.
Nie uważam kolega kompletuje pierwszy zestaw więc trzeba iść na małe ustępstwa, a Cherry spełnia bardzo dobrze rolę oczyszczającą więc dokupowanie jeszcze typowego cleanera można sobie odłożyć na później
Dobra, nie zrozumiałem do końca postu kolegi Faktycznie, po cherry nie trzeba będzie wiele, tylko dobry sealant i QD. Jakby co, jestem chętny do testów Cherry na zlocie