Borek zielone GT [SPRZEDAM...]

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

I tak i nie...To są sportowe amorki do seryjnych sprężyn bo charkaterystykę maja sporo utwardzoną w stosunku do serii, ale mają taki sam skok tłoka jak seria więc do mocnego obniżenia się słabo nadają (wiem bo miałem spręzyny 60/40 i było kiepawo, przód dobijał na wiekszych nierównościach). Do sprężyn max -40mm są super, jest miło sztywno i auto lata dobrze po zakrętach, a komfort pozostaje na niezłym poziomie :good:
Do zdrowych gazowych Sachsów spokojnie mozesz zakładac takie Eibachy
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

DZIĘKI za podpowiedź :good: więc chyba zdecyduję się na same sprężynki, te co ty masz żeby tylko -30 poszedł :) bo sam wiesz jaki mam zderzak z laminatu i szkoda mi go rozwalić. Pozostaje mi szukanie sprężynek.
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

Fajna Pola bo w 100% po wyjściu z fabryki jak moja :grin: I też czeka na kilka modów. Będę zaglądał. :oki:
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

Ten twój airbox mnie bardzo nurtuje :scratch: na wykresie widać że ciągnie niby już od 1500 obrotów to tak jak u mnie w 1.4 ale czy poczułeś jakąś różnice pozytywną lub negatywną po założeniu. Chodzi mi właśnie o dół bo ja przede wszystkim z niskich obrotów korzystam tak 1700- 2500, a słyszałem że zwykłe stożki strasznie mulą przy takich obrotach. Jestem na etapie wymiany filtra i jak narazie spotkałem się w polo tylko u ciebie z boxem, stożek odpada, jest jeszcze opcja wkładka K&N i świeżutka seria :grin: i ostatnia nadzieja box.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

szozdi odczucia odczuciami, ale wykres nie kłamie. Sam widzisz że dół jest prawie jak w dieslu i tak też jest w realu, można jeździć dynamicznie po mieście kręcąc nie więcej jak do 3000rpm. Teraz idzie do zrobienia wydech bo, jak równierz widac po wykresie, góra szału nie robi i troche KM w górnym zakresie obrotów nie zawadzi. Po założeniu Simoty i zestawieniu z ponad 100konnym 6n2 TOFIKA było zdziwko bo jego polo które kiedyś łatwo mi uciekało na 4-5 długości auta w ścigankach powiedzmy 0-150kmh, teraz musi się ze mną bardzo namęczyć(dopiero od 130kmh zaczyna minimalnie odjeżdzac no ale różnicy ponad 10KM przy duzych prędkościach nie przeskocze...)
p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawłov »

aha xD no właśnie o to mi chodziło, a jeśli możesz mi powiedzieć, mniej więcej na środku silnika bliżej chłodnicy o ile dobrze widzę masz zaślepiony otwór, u mnie do niego prowadzi rura od/do filtra powietrza, jest ona konieczna czy po co wg ona jest?
Mój wózek]viewtopic.php?f=29&t=14418&p=120096#p120096[/url]

Obrazek
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

[quote="Borek"]Po założeniu Simoty i zestawieniu z ponad 100konnym 6n2 TOFIKA było zdziwko bo jego polo które kiedyś łatwo mi uciekało na 4-5 długości auta w ścigankach powiedzmy 0-150kmh, teraz musi się ze mną bardzo namęczyć[/quote]

..kurr..... :evil: :evil: :evil: :agresyw:

[quote="pawłov"]o ile dobrze widzę masz zaślepiony otwór, u mnie do niego prowadzi rura od/do filtra powietrza, jest ona konieczna czy po co wg ona jest?[/quote]

To jest dogrzewanie niby silnika. Jak zima jest niby silnik sie szybciej nagrzewa. Bez strachu mozna to odlaczyc i z reszta nie widać różnicy :) Czym mniej ciepła w dolocie tym lepiej auto jeździ . Proste :)
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
p
pawłov
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawłov »

co prawda to prawda, dzięki za cenne info :)
Mój wózek]viewtopic.php?f=29&t=14418&p=120096#p120096[/url]

Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Donoszę, że wnętrze w moim polaku zmieniło się nie do poznania :grin:
Jako, ze moje auto miało po niemcu przednie fotele od mk3 GT Special postanowiłem pociągnąc motyw z kolorową kratą dalej coś w stylu nowych VW GTI. Dorwałem boczki z czarnym materiałem w super stanie i po mega długim poszukiwaniu tylną kanapę z Golfa GT (wiadomo trafic kanapę z dośc rzadkiej wersji auta 93-94r. w idealnym stanie bywa czasochłonne). Zdjałem materiał i zawiozłem do tapicera celem przerobienia go pod kształt dzielonej kanapy w moim polo. Efekt oto taki:
Obrazek
Obrazek
mały bonusik w postaci srebrnych klamek i "carbonu" 3M (co do tego jeszcze nie jestem przekonany, zrobiłem uchwyty na spróbunek)
Obrazek

Udało mi się też kupić wykładzinę podłogi w stanie błogosławionym-nówka normalnie, zrobi się troche cieplej to wymienię bo moja jest trochę już nieświeża. W dalszej kolejności jest zrobienie czarnych słupków i podsufitki ;)
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

No no to robi wrażenie :oki: na bardzo fajny pomysł wpadleś :oki: tak trzymać , pozdrawiam
Awatar użytkownika
foxmen1

Post autor: foxmen1 »

nooooo podoba się :D świetna kratta dobrze się prezentuje, boczki też malina.
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Stylowo się zrobiło, nie powiem... :blind:
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Borek jest klasa :thumbsup: polowałem kiedyś na takie boczki lecz ciężko było więc postanowiłem flokować :amen:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Borek
zacnie to wyglada i widze ze te foteliki masz w idealnym stanie ;)
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

wnętrze robi wrażenie :oki:

a co do słupków to które? wewnątrz czy na zewnątrz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”