Polo Style by ChaosVego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Mam w planach jakieś ładne felgi ale dopiero na następny sezon raczej jakąś 15stke i może odwiedze XI Ogólnopolski Zlot VW Polo Klub Polska, teraz nie dam rady, wole kupić blaszaka dla polo żeby w zimę juz nie marzlo jak rok temu i nowe oponki zimowe + jak fundusze pozwolą to rozwinac troche dalej audio :-D
Także plany są, nawet bardzo duże :D

A skrzynia, była 4 biegowa ceg, która wysiadła jak juz pisałem wcześniej i włożyłem druga używana również ceg. Na razie działa super wiec co nie będę wymieniał. Ale tak orientacyjnie spytam, w co trzeba się zaopatrzyć przy przekładce na 5 biegową?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wystarczy skrzynia i łapa skrzyni (inna niż dla 4)
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

CEG jest 5-biegowa :>
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Fakt, mój błąd :-)
Aktualnie siedzi albo AKY albo CEL, nie mogę na poczcie maila od zakupu znaleźć ale na 90% jest to CEL. :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Witam, dawno nic nie dodawałem więc czas coś tam zaktualizować. Chociaż dużo się nie działo ale w końcu coś zaczęło z racji, że zostałem przyjęty na okres próbny do pracy. Mam tylko nadzieję, że po tym okresie nie wyrzucą :)

Pierwsze co to nabyłem zestaw małego detailingowca od Shiny Garage, ogólnie jestem zadowolony z zestawu :)
Obrazek

Od razu pierwszego dnia zabrałem się za czyszczenie samochodu z zewnątrz, z efektów byłem bardzo zadowolony.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dodatkowo za pomoca pasty autosol wypolerowałem koncowke wydechu.
Obrazek

Kotkowi efekty się podobały :)
Obrazek

Ostatnio kładłem kable pod audio do bagażnika ale to będzie dopiero w aktualizacji jakoś w połowie października :D
Teraz Gdy wyjąłem tylną kanapę ujrzałem taki oto syf.
ObrazekObrazek

Od razu zabrałem się za czyszczenie przy pomocy Lime APC, na prawdę świetny produkt.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wszystko po wyczyszczeniu zaczęło jakoś wyglądać.
Obrazek

Wyprałem również fotele i ten materiał który jest w bokach bagażnika. Powiem szczerze, że efekt był bardzo ciekawy.
ObrazekObrazek
Wszystko ładnie schło w moim pokoju. Fotel kierowcy również był wyprany ale nie robiłem już tylu zdjęć.
Obrazek

Ten sub w tle to zapowiedź kolejnej aktualizacji, na razie będzie on grał w tej obudowie aero BR od RE Audio ale już są pierwsze projekty "zabudowy" (bardziej skrzyni) bagażnika. Ale o tym wkrótce.

Od siebie dodam, że ciężko dostać półkę tylną do polo 86c2f w coupe. Kupiłem już trzecią w ciągu 6 miesięcy z racji, że u mnie ktoś wyciął dziury i wsadził jakieś śmieszne głośniczki. Brzydko to dla mnie wygląda ale niestety. Wszystkie które kupowałem oczywiście jest wyjęta z wersji coupe po kontakcie ze sprzedającymi wszystko się zgadza. Niestety półka dotarła do mnie i oczywiście jest inna. Wygląda na półkę od pseudo kombi a nie od coupe... Do tego jest 3 cm dłuższa.
Poprzestałem na takich zakupach i będę tak jeździł a w czasie zimy gdy zrobię to co mam w planach, nie będzie mi już potrzebna.

Jeśli komuś brak mam ładną półkę w granatowym kolorze do (chyba) pseudo kombi, ma 48,5 cm szerokości gdzie moja ma 45,5 dlatego nie pasuje :) Mogę tanio oddać :D

Dzięki Lime APC zrobiłem również mały porządek pod maska.
Obrazek

Nie jest to aktualne zdjęcie, ponieważ potem plastiki dostały jeszcze dressing. Zdaję sobie sprawę, że "clean" to to nie jest ale jest zawsze czyściej i milej otworzyć maskę gdy trzeba coś zrobić.

Tak dla porównania na masce od spodu pokazuję jaki tutaj brud był :D
Obrazek

No i druga strona po wyczyszczeniu ale przed nałożeniem wosku.
Obrazek

To chyba jak na razie było by wszystko :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Mam tylko nadzieję, że nie zamierzasz umieszczać w półce jakichś głośników. Lepiej zrób zabudowę komory bagażnika i szukaj ori czarnej półki. Zawsze możesz umieścić w miarę dobre głośniki w deskę i tylne parapety a w bagażniku zrobić subwoofer. I będzie to dobrze grało.
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

adek1983 moge Ci zagwarantować, że takiego czegoś jak głośniki w półce u mnie nie będzi. Są w tylnych parapetach powerbass 3Xl, jest oryginalnie a przy okazji ładnie gra. A półkę to ja właśnie mam z jakimiś głośnikami, bo poprzedni właściciel tak zrobił :-( ja właśnie szukałem czarnej, całej półki niestety za każdym razem gdy kupiłem półka nie pasowała. Wiec mam już dość i teraz będę jeździł z tą co mam a potem ona tez zostanie wyrzucona i nie będzie wcale półki tylko zabudowa. Takie mam plany przynajmniej :-D
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

To oczywiście Twoje autko, ale wydaje mi się, że dziwnie będzie wyglądała przestrzeń za tylną kanapą bez półki bagażnika. Niezależnie od tego, czy będzie zabudowa, czy nie. A półkę można kupić na OLX za nieduże pieniądze. Nawet czarną z GT.

http://olx.pl/oferta/sprzedam-tylna-pol ... ea5302150b

A skoro te co do tej pory kupowałeś może były do 86c lub do 6N?
A
Anonymous

[quote=""ChaosVego""]niestety za każdym razem gdy kupiłem półka nie pasowała[/quote]
zapewne kupowałeś od kombi które są krótsze ale wyglądają podobnie
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Marcin86c ta, dokładnie. Tylko, że tu chodzi o sam nie fart do tego produktu. Zawsze gdy kupowałem sprawdzałem opis aukcji, kontaktowałem się ze sprzedającym. Zawsze byłem zapewniany, że półka została wyjęta z wersji coupe. A gdy przyszła niby pasuje a jest inaczej zakończona i nie mogłem zamknąć klapy bo 3 cm wystawały, była inaczej zakończona.

adek1983 znaczy nie byłoby wolnej przestrzeni, planuje tak, żeby skrzynia wysokością była równa z parapetami. I od góry byłby głośnik 30 cm po jednej stronie a po drugiej br. Myślę że jakoś by to wyglądało. Ale to jak na razie tylko przypuszczenia.
A
Anonymous

tak niestety wygląda handel w tym kraju :/
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Jak obiecałem kolejny update.

Obrazek

Tak aktualnie wygląda bagażnik. Jest on zamknięty i nie używany więc o wygląd tutaj za bardzo nie chodziło. Miało grać i gra. Nie ma co się rozpisywać w sumie :D Jestem z niego bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
tomcho666

Post autor: tomcho666 »

[quote=""ChaosVego""]Jak obiecałem kolejny update.

Obrazek

Tak aktualnie wygląda bagażnik. Jest on zamknięty i nie używany więc o wygląd tutaj za bardzo nie chodziło. Miało grać i gra. Nie ma co się rozpisywać w sumie :D Jestem z niego bardzo zadowolony.[/quote]

Ciekaw jestem jak Ci to pogrywa teraz. :vinsent:
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

tomcho666 ciężko słowami opisać i z drugiej strony bez sensu nagrywać video, bo i tak z niego mało będzie słychać ale jeśli chcesz mogę coś nagrać :)

Razem z głośnikami PowerBass 4x6 w parapetach i 16" w drzwiach gra na prawdę super. Głośno i czysto a jeśli piosenka wymaga to i nisko :D

Porównywałem z jakimiś subami znajomych Blaupunt , JBL nie wiem dokładnie jakie modele ale tam było tylko buczenie. Tu jest znacznie lepiej. Sam o głośniku czytałem na forumcaraudio, tam go polecali, ja mogę go zdecydowanie tutaj forumowiczom polecić. Nie jest drogi a gra lepiej niż produkty cenowo podobne. (Nic nie reklamuje haha)
Ustawiłem Gain we wzmacniaczu na nawet nie 1/4, żeby grało to w każdej piosence. Tylko, że membrana głośnika ledwo się rusza a w tym małym samochodzie już robi zamieszanie.

Muszę tylko coś wymyślić z tablicą rejestracyjną gdyż strasznie drży przy średnim słuchaniu.
W następnym miesiącu wpadną maty do bagażnika, myślę że będzie jeszcze lepiej :)
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adamrychu »

tablicę rejestracyjną polecam dodatkowo przykleić taśmą dwustronną do przyklejania listw i emblematów, sprawdzone :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”