[6n2] rivierablau by Filipovic // Artec L 13 str.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

[quote="kolo"]gulczas783
wy chyba zapomnieliście co to fizyka :D nie wiem czy wiecie jakie przeciążenia są przy wypadku face to face :) taka śruba zetnie się aż miło. Najtańszy i moim zdaniem najlepszy pomysł to tuleja :)[/quote]

Sory kolego ;D ale tobie prędzej zetnie mózg (niczym jajko na patelni) niż śrubę :)
z tego co wiem to śruba chyba tam jest 12,6 wiec to zerwać nie zerwie, tak samo seryjny pas by zerwał ją wpidziet :)
F
Filipovic
Swój
Swój

Jestem dobrej myśli co do tych pasów, właśnie dobrałem 2 komplet i jak przyjdzie od razu montage.. ;) Jutro montaż wzmaka i skrzynki w końcu, później czekam na kratki i halo i zapinkę tył pasów bo moja fabryczna chyba została gryziona przez psa? Nie wiem ale jest w tragicznym stanie konkretnie. Zobaczę jutro stan konta i jak dobrze pójdzie wpadnie to :

http://img18.allegroimg.pl/photos/orygi ... 54167878_1

Później zostaje upiększanie wnętrza, Boll na rączki + zaślepka tył pasów..
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Ten przełącznik świateł to będziesz miał wypas ;)
F
Filipovic
Swój
Swój

Tak myślałem, czy da zrobić tak by halo odpalało się razem z tył przeciwmgielnymi, ale czytałem że lepiej zakupić przełącznik już na przednie halo. ;) I teraz pytanie trzeba będzie bawić się kablami czy od razu po zamontowaniu włącznika halo powinno świecić ?
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Nie wiem jak jest z tym przełącznikiem ale u mnie w standardowym przełączniku z 6n2 to tylko go podłączyłem bez żadnych przeróbek i halogeny świeciły :) a jeśli chodzi o włączanie to masz 2 pozycje na ni, 1 to same halogeny przód, 2 to przód i tył ;)
F
Filipovic
Swój
Swój

Przyszły tejle .. ;)

Obrazek

Nowa zapinka bo ta po środku wyglądała tak..

Obrazek

Czekamy na przypływ gotówki i zaś zamawiamy następną porcję aso. ;)
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: dan_199 »

Gratki tejli :oki:
jakie bedą kolejne plany :?:
F
Filipovic
Swój
Swój

Czekam na pas do kompletu by złożyć Schroth'a do kupy w środku. Audio podłączyłem już, teraz tylko jakoś ''usztywnić skrzynkę by nie latała po bagażniku. Z innych planów to zostało :

- środkowa kratka i atrapa z gti
- lotka na klapę tył
- ogarnąć trzeba rączki w środku + zaślepki te co są na tył pasach
- zenony na dalszą przyszłość, tak samo jak gewinde FK, albo jak sobie odłożę to AP ;)
- lekkie poprawki lakieru, bo odpryski są

Co do felg nie zakładam ich na razie bo nie mam siana na ich remont hehe, nie śpieszy mi się. ;)

Mam takie pytanie, czy w aso można zamówić sobie część np. atrapę, ale żeby była już w kolorze budy fabrycznym?
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: dan_199 »

Czyli pakiet Gti bedzie :)
a jeśli chodzi o części w kolorze to wydaje mi sie że czytałem gdzieś na forum że można ale to chyba chodziło o zaślepki spryskiwaczy te montowane do zderzaka tak więc niech sie wypowie ktoś obeznany lepiej niż ja :) tzn oni to chyba po prostu wymalują u siebie
F
Filipovic
Swój
Swój

Jops, postaram się by wszystko było brand new, ale wiadomo kafla na lotkę nie mam od tak, czy na zenony następnego hehe.. ;)

I bez zenona mi się front będzie bardzo podobał z całym osprzętem gti.. ;) Aha i zapomniałem dodać jeszcze do planowanych partsów to korek oleju z audi r8 + nakładki na pedały al'a audi tt.. ;) Później pomyślę by podesłać fajere do carsdream co by obszyli porządnie ją i może małe wyprofilowanie, coś ala fajera z r32 mk4. ;) Czas pokaże ..
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Jaką ty chcesz atrape w kolor?
OD Gti nie dostaniesz w kolor.
A taka jak TY masz to też dostaniesz w podkładzie do lakierowania ;> W sumie to jak wszystko..
Mi się ostatnio jeden palant zburzył, bo zamówił zaślepkę haka za całe 60zł i myślał, że dostanie polakierowaną..
Zenon jak coś to wiesz, ze mam kpl :>
Obrazek
F
Filipovic
Swój
Swój

Kupuję ori gti atrapę, ale też muszę w razie auta na handel mieć ori w kolorze na żeberku, sam widziałeś jak twojego patrzyliśmy, że mój wołał o pomstę do nieba. ;d Po 2, musiałbym kupić lusterko nowe lewe, bo popękane jest coś. Wiem, wiem że masz hehe, ale też za nie małe pięniązki. Na alledrogo jeden ziomek goni lotkę niby ori do 6n2 za 350 złociszy .. ;)

---

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 12:01 przez Filipovic, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Jeśli chodzi o lotkę to użytkownik Ala ma na sell na forum i ta co jest na allegro to ta sama ;) Sam bym wziął tą lotka ale niestety na chwile obecną brak funduszy...
F
Filipovic
Swój
Swój

No u mnie też kiepściuchno ..

Chyba przełącznik w chromie sobie odpuszczę i kupię po taniości z golfa iv, będę musiał jeszcze podjechać do aso śrubki mocujące ogarnąć. :|

--

DZIEŃ DZIECKA ! Z tej okazji kupiłem se lakier strukturalny BOLL'a i doszedł 1 komplet pasów z napinaczem mech. Schroth'a na który czekałem w ch. czasu i myślałem, że koleś mnie wycyckał. ;)

Lepiej żeby była w razie ewentualnej sprzedaży kiedyś tam. A po drugie spinka jest razem z zapinką pasażera więc gdybym ją wywalił to i pasażer przy oknie lewym by pasa nie zapiął.

Obrazek

Szelki na miejscu .. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”