6N2 /Stance/Open air/Artec Edit L/by Rumak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

bardzo ładnie rozwinąłeś ten temat, polo wygląda meega świeżo! jak dla mnie - szkoda tylko że wypolerowałeś czoło felg, myślę że całe w lakierze wyglądałyby lepiej. ale nie zmienia to faktu, że dodaję je do ulubionych :)
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

do zobaczenia na faktorii ! :D

Fele do mnie nie przemawiają (6,5j to jak kółko od roweru) ale polo spoko :oki:
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote="korzenio"]Fele do mnie nie przemawiają (6,5j to jak kółko od roweru)[/quote]
Nie żebym się czepiał, ale one mają 6J :P

I tak jak Krzychu mówi, lepiej byłoby, gdyby front był w kolorze :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

gdyby wszystko było niebieskie to wyszła by z tego niebieska plama... tak jak jest jest dobrze i oryginalnie, a wzór felg ładnie się wyróżnia
p
polopatryk1234
Konkretnie zainteresowany

Post autor: polopatryk1234 »

lukasz6oo często zaglądam do Twojego tematu :blush2: auto bardzo ładne,mody na plus+ ogólnie podoba mi się Twoje podejście do tematu i za to wielki szacun.
Chętnie bym obczaił na żywca Twoje polo,gdybym wracał z nad morza?co Ty na to?
jeszcze raz gratki pięknego auta :piwo:
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

[quote="damianese"]nie wiedziałem, że tutaj też jesteś z Polówką ;) myślałem że na czarno te rączki zrobisz a tu taki dziwny kolor, na żywo pasuje to ?[/quote]

Zobacze jak założe poliuretany na ile to usztywni zawias :) . A co do rączek to w rzeczywistosci w 80-90% pasuja do reszty . Może aparat trochę kolor przekłamuje i dlatego taka sie wydaje . Jestem z nich bardzo zadowolony bo sporo vagów ma piekne wnętrze ale po otworzeniu drzwi ukazuja sie obskurne raczki które psuja wszystko.. A że w koncu wsadziłem z przodu PowerBassy to przy okazji raczki ogarnięte.

[quote="pawellini"]Masakra to co zrobiłeś z autem oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu! :oki:
Bardzo mi się podoba![/quote]
Dziekuje miło że komuś sie podoba :piwo:

[quote="MiSiEk-GDA"]Mega wrażenie robi :oki: Mam nadzieję, że będzie do obczajenia na żywo na tegorocznej VW Manii :)[/quote]
Na faktori będe napewno :) na Vw mani raczej tylko w piatek do godziny 20-21max no chyba że zostane na noc ale wątpie.

[quote="krzyDOLAR"]bardzo ładnie rozwinąłeś ten temat, polo wygląda meega świeżo! jak dla mnie - szkoda tylko że wypolerowałeś czoło felg, myślę że całe w lakierze wyglądałyby lepiej. ale nie zmienia to faktu, że dodaję je do ulubionych :)[/quote]
Dzieki za dobre słowo. A co do polerowanego frontu to akurat zabieg który mi sie podoba . Koło całe w niebieskim było by nudne i sie zlewało z nadwoziem . Pamiętam na zonie takie czerwone 6n z pneumatyką które miało koło w kolorze nadwozia wielu wówczas pisało że za dużo czerwonego w czerwonym i tu było by podobnie. Kwestia gustu oczywiscię :piwo:

[quote="korzenio"]do zobaczenia na faktorii ! :D
[quote="JuStIcE"][quote="korzenio"]Fele do mnie nie przemawiają (6,5j to jak kółko od roweru)[/quote]
Nie żebym się czepiał, ale one mają 6J :P

I tak jak Krzychu mówi, lepiej byłoby, gdyby front był w kolorze :)[/quote]
Fele do mnie nie przemawiają (6,5j to jak kółko od roweru) ale polo spoko :oki:[/quote]
Jak pisałem prędzej w temacie gdyby Cms poszły na wiosnę to by było cos skręcanego w 8-9j i bankowo 17cali. Tak waskie koło pozwala mi tez zejść max w dół i nie martwie sie że cos wystaje poza obrys auta. Bo polo czasem smiga i musi bys choć troche zgodne z prawem jak i mobilne :grin:

[quote="Marcin86c"]gdyby wszystko było niebieskie to wyszła by z tego niebieska plama... tak jak jest jest dobrze i oryginalnie, a wzór felg ładnie się wyróżnia[/quote]
Marcin i własnie o to chodziło :piwo: :)

[quote="polopatryk1234"]lukasz6oo często zaglądam do Twojego tematu :blush2: auto bardzo ładne,mody na plus+ ogólnie podoba mi się Twoje podejście do tematu i za to wielki szacun.
Chętnie bym obczaił na żywca Twoje polo,gdybym wracał z nad morza?co Ty na to?
jeszcze raz gratki pięknego auta :piwo:[/quote]
Zapraszam obym tylko uwiną sie z tulejami bo puki co auto na kanale sto. Podejście do polo wzieło sie z poprzedniczki czyli byłej już borówki swoja droga ciekaw jestem jak ona sie miewa :roll: .

Dzis dalej grzebałem z wahaczami . Poszły w piach no i udało sie pomalować w proszku pierwsza warstwa anty-korozja a następnie druga czarny pół mat. Podobnie zrobiłem z łącznikami . Sórby dałem do ocynkowania. Wahacze wyglądają w końcu jak należy :oki: Czekam juz prawie tydzień na poliuretany co mnie trochę :banghead: :banghead:
Obrazek
RUMAK
Awatar użytkownika
damianese
Początkujący
Początkujący

Post autor: damianese »

gdzie poli zamawiałeś? bo u praksa nie było widziałem
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Poliuretany jada do mnie z olkusza , zrobili mi częściowo na zamówienie. Są dostepne powerflex-y lecz wszystkich tulei na przód do 6n2 oscylowała by w granicy 500-550pln-ow . Jak dla mnie za kilka tulejek to sporo :doh: .
RUMAK
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="lukasz6oo"]Całosc poddana została szkiełkowaniu co pozwoliło usunac idealnie gumę . Na to przyszła szara struktura Boll-a .Rękojeści wyszły jak nowe .Foto troche przekłamuje kolor gdyz są one delikatnie ciemniejsze od ori.[/quote]
nie wiesz czym można usunąć tą gumę poza szkiełkowaniem?
nie bardzo ogarniam gdzie można by to zrobić w 3Mieście

struktura bolla taka? http://allegro.pl/lakier-struktura-do-p ... 40841.html
też chce to ogarnać ale w czerni (i daszek zegarów), jakoś czarny połysk mnie nie przekonuje jak w kilu autach widziałem, tłuste plamy by mnie dobijały i bym to wiecznie polerował
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Marcin86cchyba oprócz szkielkowania pozostaje papier i ręczna robota . Na koniec dopracować 2-3gradacjami wodnym. Tak kilka osób na zonie robiło i efekt był :oki: .
Tak to jest ta struktur która pokazałeś. Daszek kwestia gustu, podoba mi się w piano Black lecz ciezki do utrzymania. Puki mojego nie ruszam.
RUMAK
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote="lukasz6oo"]Na faktori będe napewno :) na Vw mani raczej tylko w piatek do godziny 20-21max no chyba że zostane na noc ale wątpie.[/quote]
No to będę szukać i obadam na żywca oraz trochę fot się zrobi, bo pamiętam Bore kilka razy podziwiałem :)
Awatar użytkownika
lukasz6oo

MiSiEk-GDA nie bede ukrywał to był mój pierwszy dorosły projekt i sentyment po borówce jest :roll: mimo że stoi następca.

Dojechały poliuretany nawet kolory podpasują pod auto :-D
Obrazek

Poliuretany siedzą :oki: , podobno taki łatwy montaż a nie ukrywam trzeba niektóre wciskać na imadłem. Wrażenia hmm nie jest na pewno beton co mnie cieszy. Sztywniej zdecydowanie zawias zrobił sie bardziej sprężysty. Tłumienie zdecydowanie lepsze od gumowych tulei . Puki co moge śmiało polecić zobaczymy jak to będzie gdy trochę auto po lata. W borówce miałem czesciowo poli. Smigałem na nim 2 lata i nic sie złego nie działo.

Ps:no i pomoglo tez na stuki o podłużnice :)
RUMAK
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Kilka foto z Faktorii :grin:

ObrazekObrazekObrazek

Kilka foto od Misiek -Gda :piwo: którego miałem okazję poznać w raz z drugim kolewgą z forum. Miło było chwile pogawędzic i poznac kogos z PKP w realu pozdro :)
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
RUMAK
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Mi również było miło poznać pogadać :piwo: i obadać w końcu auto na żywo nie tylko na fotach i robi wrażenie i może będzie inspiracją do porobienia czegoś ze swoim czarnuchem ;) Powiedz mi, bo tak lookałem na uchwyt na napoje u Ciebie i to jest chyba ten sam co to nie ?? :
http://allegro.pl/vw-lupo-seat-arosa-uc ... 02431.html
Bo tak się napatrzałem i nie powiem też mi tego brakuje u mnie i tak się zastanawiam... ;) to plug&play wchodzi nie w zamian za półkę pod radio ??
Awatar użytkownika
lukasz6oo

MiSiEk-GDA
Dzięki za dobre słowo :piwo:
Tak uchwytu na kubki wchodzi p&p w zamian za tą półkę pod radiem . W trasie umila życie naprawdę. :oki:
Działaj bo 6n2 to wdzięczne autko do zabawy cos juz o tym wiem :) ,mam nadzieje że twoje stanie za rok obok .Pozdrawiam :grin:
RUMAK
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”