Elektryczny szyberdach już jest zamontowany.
Po 2 tygodniach walki w końcu działa. Za 1-szym razem okazało się, że prowadnice się rozwaliły.
Kupiłem mechanizm z Golfa 3, prowadnice zostały przełożone,
jednakże przy próbie uruchomienia szyberdachu przeskoczyła linka i szyber trzeba było ponownie rozebrać.
A tu zamieszczam filmik z działania szyberdachu :
http://www.youtube.com/watch?v=KYdrAxiS5dQ
Oraz zdjęcia silniczka:
Pozostało założyć podsufitkę, a potem przymocować przycisk do otwierania na stałe.
Może do końca kwietnia się uda to zmontować
W międzyczasie wpadł CD-box Fischera, ale ponieważ wcześniejsza fotka była robiona telefonem,
to jeszcze raz wrzucę w lepszej jakości:
Dziś byłem w ASO kupić do swoich Recaro takie plastikowe boczne zaślepki, bo jedną miałem połamaną, a drugiej nie było,
więc przy okazji zanabyłem nakładki na pedały w stylu Audi TT. Palce od montażu bolą mnie do tej pory.
Jeszcze muszę pomodzić trochę, żeby zamontować schowek pasażera, który zanabyłem od Paffcia - dzięki piękne za rarytasik
I kupić schowek pod kierownicę, bo ta dziura z bezpiecznikami na wierzchu strasznie straszy
Na dachu pojawiła się nowa, krótsza od oryg. antena do radia. 40,5 cm zamieniłem na 24 cm.
A tylna klapa jest teraz otwierana z przycisku. Wybrałem wariant otwierania bez możliwości otworzenia z klamki,
bo w przyszłości klamka pójdzie out, więc po co robić tę samą rzecz 2 razy ?!
Robię, robię, a efektów nie widać, bo praktycznie całe modzenie ogranicza się do wnętrza samochodu.
Nie mogę się doczekać, aż zacznę działać coś na zewnątrz.
Edit:
22 kwiecień 2010, godz. 17:56
Ponieważ oba rygle w drzwiach miałem połamane, a kupione od Passata b4 nie pasowały,
postanowiłem pobawić się klejem montażowym oraz szpachlą.
Teraz mam rygle własnego design'u

Czuję się jak sławny projektant :lol: