Szmydziu's AFH - SPRZEDAM za 3000 zł !

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

szmydziu widzę u Ciebie fajne pomysły. Trzeba tutaj częściej zaglądać a nóż coś się zgapi :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

swietna galeczka :)
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Pogratulować autka :oki:
A gałka lux, ja mam tylko z fabii :cry:
Pozdrowienia dla FG,kiedyś często u was bywałem :piwo:
Awatar użytkownika
LeVy07
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LeVy07 »

krótko i na temat zazdroszczę Polóweczki :) ile bym dał żeby mieć u siebie taki silniczek + wyposażenie ... :-D

co do gałeczki to fajny pomysł też bym widział taką u siebie ale już zmieniałem więc puki co nie zmieniam może kiedyś wpadnie jakaś okazja to sie skorzysta :)

ogółem wszystko na PLUS :) tak trzymaj :amen:
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

[quote=""Artpolo""]szmydziu widzę u Ciebie fajne pomysły. Trzeba tutaj częściej zaglądać a nóż coś się zgapi :)[/quote]
[quote=""Bartosz85""]swietna galeczka :)[/quote]
[quote=""murzyn""]Pogratulować autka :oki:
A gałka lux, ja mam tylko z fabii :cry:[/quote]
[quote=""LeVy07""]ogółem wszystko na PLUS :) tak trzymaj :amen:[/quote]
Pięknie wszystkim dziękuję za dobre słowa :piwo: Mam nadzieję, że powoli będę ogarniał swojego parcha :)

[quote=""murzyn""]Pozdrowienia dla FG,kiedyś często u was bywałem :piwo:[/quote]
Dziękuję i odwzajemniam. Jak się Gorzów podobał ? Ciekaw jestem opinii ludzi z wielkiego świata :grin:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote=""szmydziu""] Ciekaw jestem opinii ludzi z wielkiego świata [/quote]
Hehe dobre,dobre :rotfl:

Dawno temu u Was ostatni raz byłem(na Hawelańskiej byłą budka z plackami ziemniaczanymi ,ciekawe czy jeszcze jest?)
Ale zawsze mi się podobał Gorzów,czysto na ulicach i dużo zieleni w mieście.Pewnie teraz jest jeszcze fajniej.Muszę się wybrać tylko że kurczę trochę daleko :(

Ale ładne polówki jeżdżą po ulicach więc kto wie ;)
pozdrawiam
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

Szalejesz ;) Galeczka jak najbardziej na plus;)

murzyn duzo ladnych polowek? to Ty sie chyba za Kobietami nie ogladales :P
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

dobra gałka! jak dla mnie ideał!

gratki i powodzenia
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Coraz ładniejsza pogoda nas rozpieszcza, a to służy grzebaniu przy naszych motoryzacyjnych pociechach :)
W ciągu ostatnich 3 dni POLO dostało letnie gumy na Indianapolis, wymieniłem filtr przeciwpyłkowy, oraz zacząłem przygotowywać instalację elektryczną pod szyberdach z Golfa 3.

Dzisiaj, by zająć się czymkolwiek innym, niż pisanie pracy dyplomowej, spolerowałem lakier, a następnie wywoskowałem całą karoserię.
Przy okazji wpadł do mnie szozdi obczaić jak na żywo wygląda gałeczka z Octavii, a ja miałem okazję zobaczyć jak wygląda Polo w konfiguracji -80mm / -80mm :)

Poniżej dwie fotki po woskowaniu, robione kolbą kukurydzy, więc przepraszam za jakość.
Obrazek Obrazek

P.S. Mam nadzieję, że w kwietniu będę cieszył się w pełni zautomatyzowanym szyberdachem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Elektryczny szyberdach (prawie) on board:

http://www.youtube.com/watch?v=Omuv3TqjbgA

Prawie, bo po 5 minutach zabawy popieprzyła mi się kolejność klawiszy, i podczas gdy miałem na wpół-otwarty szyber,
wcisnąłem przycisk otwierania lufciku. Jakieś tryby przeskoczyły, i szyber przestał się poruszać w poziomie -
jedynie uchylał się do góry i zamykał - co biorąc pod uwagę, że był cały czas na wpół-otwarty na długości - nie zbyt mnie cieszyło.
Jutro jadę do speca od szybrów, ale chyba będę musiał cały szyber kupić nowy.

I tak się nie poddam :vinsent:

Jutro powinny do mnie przyjść rygielki od Passata B4 (ładniejsze, niż w Polo)
I czekam także na CD box Fischer'a.

Mogę dodać, że przy okazji wymontowania szyberdachu wyciągnąłem całą podsufitkę,
później mamę pognębie, żeby umyła Vanishem.
Wyczyściłem także daszki przeciwsłoneczne, różnica jak między niebem, a ziemią.
No ... i muszę jutro kupić całą uszczelką wokół drzwi - ciekawe ile zaśpiewają w ASO.

Jak wszystko porobię to będą fotki. Przepraszam za bałagan w temacie, ale szyberdach mnie wyprowadził z równowagi.
Przydałby się jakiś przekaźnik, sterownik, który nie pozwoliłby na działanie przycisków uchylania, podczas gdy szyber jest otwarty na całą długość.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2011, 23:24 przez szmydziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

[quote=""szmydziu""]Przydałby się jakiś przekaźnik, sterownik, który nie pozwoliłby na działanie przycisków uchylania, podczas gdy szyber jest otwarty na całą długość.[/quote]
W golfie jest tak zrobione że tak jak mówisz jak szyber jest otwarty w tył to się nie podniesie.

A a z tego swojego wymontuj z auta odkręć szybę i silniczek i spróbuj ustawić szyny w pozycję zamkniętą silniczek bez podpinania do ramy szybra również ustaw guzikiem w pozycję zamkniętą. i spróbuj złożyć i uruchomić.
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Próbowałem na wsio możliwych sposobów, tak próbowałem, że połamałem jeden ze ślizgów. :banghead:
Teraz nawet gdyby działał, to przy poziomym otwieraniu i tak nie ciągnęłaby prawa strona.

Michał88, a coś więcej odnośnie takiego przekaźnika wiesz ? Bo wydaje mi się, że w samym silniczku już jest swego rodzaju przekaźnik i powinien on spełniać taką funkcję.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Szyberdach dziś odbiorę od pewnego magika, który podobno jest w stanie naprawić wszystko.
Póki co dach wygląda tak: [zdjęcie poglądowe dla osób, które są ciekawe co kryje się pod podsufitką]

Obrazek

Mam nadzieję, że będzie działał. W międzyczasie zacząłem rzeźbić przycisk otwierania szyberdachu.
Pochodzi z Golfa 3 z lampki kabiny.
Obrazek

Ponieważ nie chciałem montować całej lampki, postanowiłem wykorzystać tylko przycisk.
Odpowiednio pociąłem co trzeba, a potem skleiłem i nałożyłem szpachlę.

Obrazek

Później obróbka materiału i przycisk z ramką wygląda tak :

Obrazek

Całość zostanie wkomponowana w plastik, w którym jest wycięcie na korbkę. Zostanie wygładzony, a przycisk umieszczony w takim miejscu, aby nie wadził o silnik szyberdachu. Z pewnością fotki się pojawią po skończonej robocie.

I z nowości wpadł cd-box Fischer'a, a także czekam na paczkę od Paffcia ze schowkiem pod airbag.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

dobry progres!, szkoda że nie zamontowałeś całej lampki :)
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Elektryczny szyberdach już jest zamontowany.
Po 2 tygodniach walki w końcu działa. Za 1-szym razem okazało się, że prowadnice się rozwaliły.
Kupiłem mechanizm z Golfa 3, prowadnice zostały przełożone,
jednakże przy próbie uruchomienia szyberdachu przeskoczyła linka i szyber trzeba było ponownie rozebrać.

A tu zamieszczam filmik z działania szyberdachu :
http://www.youtube.com/watch?v=KYdrAxiS5dQ

Oraz zdjęcia silniczka:
Obrazek Obrazek

Pozostało założyć podsufitkę, a potem przymocować przycisk do otwierania na stałe.
Może do końca kwietnia się uda to zmontować ;)

W międzyczasie wpadł CD-box Fischera, ale ponieważ wcześniejsza fotka była robiona telefonem,
to jeszcze raz wrzucę w lepszej jakości:

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś byłem w ASO kupić do swoich Recaro takie plastikowe boczne zaślepki, bo jedną miałem połamaną, a drugiej nie było,
więc przy okazji zanabyłem nakładki na pedały w stylu Audi TT. Palce od montażu bolą mnie do tej pory.

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze muszę pomodzić trochę, żeby zamontować schowek pasażera, który zanabyłem od Paffcia - dzięki piękne za rarytasik
I kupić schowek pod kierownicę, bo ta dziura z bezpiecznikami na wierzchu strasznie straszy :D

Na dachu pojawiła się nowa, krótsza od oryg. antena do radia. 40,5 cm zamieniłem na 24 cm.

Obrazek

A tylna klapa jest teraz otwierana z przycisku. Wybrałem wariant otwierania bez możliwości otworzenia z klamki,
bo w przyszłości klamka pójdzie out, więc po co robić tę samą rzecz 2 razy ?!

Obrazek

Robię, robię, a efektów nie widać, bo praktycznie całe modzenie ogranicza się do wnętrza samochodu.
Nie mogę się doczekać, aż zacznę działać coś na zewnątrz.

Edit:
22 kwiecień 2010, godz. 17:56

Ponieważ oba rygle w drzwiach miałem połamane, a kupione od Passata b4 nie pasowały,
postanowiłem pobawić się klejem montażowym oraz szpachlą.
Teraz mam rygle własnego design'u :grin: Czuję się jak sławny projektant :lol:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 17:56 przez szmydziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”