[6n2] Wszystko o: Halogeny - montaż i problemy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzysiekkrgu »

Gdzie mozna kupic te halogeny?? na allegro nie znalazłem z TYC;/
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

W sklepie motoryzacyjnym lub przez Allegro.

Ja kupiłem używki Hella, bo moim zdaniem co oryginał to oryginał. Wyszło mnie to cenowo:

100zł halogeny, 50zł oryginalny włącznik świateł (z rozbitka, stan idealny), kostki były, śrubki i nakrętki 25zł w ASO, kratki GTI 5,60€/szt i 33€ środkowa GTI (prezent od siostry).

Kratki do nabycia na Allegro/ASO. W ASO z tego co widzę będzie taniej. Można pominąć śrubki oryginalne i przykręcać na zwykłe, ale ja wolałem rozwiązanie fabryczne, bo idealnie pasują części w miejsca w zderzaku. Jak masz standardowy grill to kratki zwykłe w tych samych cenach (odpada środkowa, bo już masz).
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote=""krzysiekkrgu""]Gdzie mozna kupic te halogeny?? na allegro nie znalazłem z TYC;/[/quote]
pierwsze z brzegu:
http://moto.allegro.pl/vw-polo-6n2-1999 ... 24972.html
http://moto.allegro.pl/vw-polo-6n2-99-0 ... 86726.html
http://moto.allegro.pl/vw-polo-6n2-99-0 ... 46527.html
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
donhugon
Newbie
Newbie

Post autor: donhugon »

jak dobrze poszukasz to znajdziesz halogeny na allegro tylko trzeba czytać opinie o sprzedawcach ja tak kupiłem i czekałem na paczkę ze trzy tygodnie wiec przestrzegam nie powtarzajcie mojego błędu w sumie instalacja halogenów wyniosła mnie koło trzech stówek jak ktoś poszuka to kupi taniej zależy kto co znajdzie miłej zabawy z instalacją
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

Witam.tak jak w temacie..przednie halogeny wlacza sie tym przelacznikiem od swiatel ?tzn wyciaga go do gory jakby wlaczalo sie normalnie przeciwmgielne? i sa wiazki poprowadzone juz podobno? i jeszcze jedno pyt i prosba..jaka jest srednica tego otworu na halogen w kratce przystosowanej pod niego? bo mam soczewki h1 i chcialbym sobie wmontowac je zamiast halogenow..mozna tak?prosze o porady
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Wiązka pod halogeny jest już wyprowadzona fabrycznie w każdym 6N2. Wtyczki są zamocowane w okolicach nadkoli plastikowych i zaślepione. Wystarczy wyjąć zaślepkę i wpiąc pod halogeny. Włącznik 2 razy do siebie by zaświecić przednie przeciwmgielne.
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""mateuszz117""]jaka jest srednica tego otworu na halogen w kratce przystosowanej pod niego? [/quote]

sam halogen ma 8,5cm srednicy wiec otwór w kratce powinien mieć ok 9cm, co do instalacji to w podpiętym temacie chyba jest sporo info.

[quote=""turzol""]Włącznik 2 razy do siebie by zaświecić przednie przeciwmgielne.[/quote]

raz do siebie przeciwmgielne przednie ,dwa razy do siebie przeciwmgielne tylne, tak jest fabrycznie. trzeba mieć przystosowany do tego przełącznik swiatel z opcja przednich i tylnych przeciwmgielnych
Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suinam »

Witam
Ja również przymierzam się do montażu halogenów. Obdzwoniłem wszystkie salony VW w Łodzi i jeśli chodzi o kratki zaślepiające to rzeczywiście, wychodzi taniej kupując oryginał w ASO niż na alledrogo, poza tym towar jest na drugi dzień. Odkręciłem stare klapki celem sprawdzenia przewodów i rzeczywiście potwierdzam jak moi przedmówcy - instalacja jest jak najbardziej wyprowadzona i zakończona kostkami.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Trochę późno się odezwałeś, bo nie wiem jak w ASO, ale ja mogę sprowadzić z DE za 24zł/szt.
Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Witam
Mam problem z halogenami. Kupiłem halki TYC, przełącznik z możliwością załączania halogenów + kratki w ASO. Całość po złożeniu wygląda świetnie, ale tylko wygląda... Halogeny nie świecą... Ze znalezieniem wiązek nie było problemu, były zakończone wtyczkami z zaślepką. Po zdjęciu zaślepki, podłączeniu kostki do halogena, włożeniu żarówek H7 i podpięciu do nich przewodów odchodzących z obudowy halogenu (i tu pytanie czy jest jakaś kolejność zasada etc odnośnie w który styk w żarówce który przewód wpiąć?) i po wymianie przełącznika halogeny nie świecą. Mało tego, straciłem tylne przeciwmgielne i nie świeci się kontrolka od tegoż światła Co może być przyczyną? Przed podpięciem halogenów na nowym przełączniku tylne przeciwmgielne działało. Czy mógłby ktoś ewentualnie pokazać jakiś schemat podłączenia halogenów, jak puścić ewentualnie osobną wiązkę i gdzie się wpiąć?
Pozdrawiam
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""suinam""]Witam
Mam problem z halogenami. Kupiłem halki TYC, przełącznik z możliwością załączania halogenów + kratki w ASO. Całość po złożeniu wygląda świetnie, ale tylko wygląda... Halogeny nie świecą... Ze znalezieniem wiązek nie było problemu, były zakończone wtyczkami z zaślepką. Po zdjęciu zaślepki, podłączeniu kostki do halogena, włożeniu żarówek H7 i podpięciu do nich przewodów odchodzących z obudowy halogenu (i tu pytanie czy jest jakaś kolejność zasada etc odnośnie w który styk w żarówce który przewód wpiąć?) i po wymianie przełącznika halogeny nie świecą. Mało tego, straciłem tylne przeciwmgielne i nie świeci się kontrolka od tegoż światła Co może być przyczyną? Przed podpięciem halogenów na nowym przełączniku tylne przeciwmgielne działało. Czy mógłby ktoś ewentualnie pokazać jakiś schemat podłączenia halogenów, jak puścić ewentualnie osobną wiązkę i gdzie się wpiąć?
Pozdrawiam[/quote]
wg mnie to coś nie tak z przełącznikiem, najlepiej by było podmienić z kimś i sprawdzić czy na innym to wszystko zadziała... :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie jutro mam zamiar sprawdzić przełącznik kuzyna od Golfa IV... Sprawdzałem halogeny podpinając je do kostki od lampy. Świecą bez problemu.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

No to może wadliwy jest sam przełącznik.
Awatar użytkownika
sycha
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sycha »

czyli juz ori sa przekazniki bezpieczniki na przod halogen ?

tylko kratka halogen i przelacznik ? ; >
Awatar użytkownika
suinam
Raczkujący
Raczkujący

Z ciekawości wróciłem do starego przełącznika, ale tylnego przeciwmgielnego dalej nie mam. Co może być nie tak? Jeszcze jedna sprawa. Dzisiaj sprawdziłem na drugim identycznym przełączniku świateł i też halogeny nie świecą. Podjechałem do elektryka, który spiął mi to na krótko i zaświeciły się zarówno halogeny przednie jak i światło przeciwmgielne z tyłu. ktoś wspominał, że to może być wina przekaźnika? Gdzie taki przekaźnik siedzi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”