[6n]Wszysko o: Zegary, Licznik - wymiana, rodzaje, wskazówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

Nie beda pasowac plug&play, trzeba rzezbic.
A jezeli chodzi o skalowanie to powienienes miec tak jak masz teraz, do 7 tysi. Mniej to chyba w klekotach.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

olo
czyli w 99 roku mogles dostac nowa polowke w wersji przed liftingiem? gratuluje :]
a jak liczniki nie sa z golfa 4 to wsiadz sobie kiedys do G4... jest tylko inni kolo zarowek tablicy i wskazmika... nie zielone tylko niebiesko czerwone.... !
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""Olo""]W ani jednym przypadku nie masz racji. Liczniki nie są z golfa 4, szerokie zderzaki, ciemniejsze lampy i białe kierunki to kwestia wyboru w salonie.
[/quote]

redzian
Licznik golf IV
http://moto.allegro.pl/item662940852_vw ... 0_rok.html

Polo po lifcie
http://moto.allegro.pl/item663187303_ze ... nzyna.html

Na 1 rzut oka są takie same, ale zobacz obie aukcje, i przyznasz racje Olowi. Olo nie napisał że [quote=""redzian""]czyli w 99 roku mogles dostac nowa polowke w wersji przed liftingiem? gratuluje :][/quote] tylko że liczniki nie sa z golfa IV, z opcją wyboru wyposażenia też się zgodzę z Olem. Pozdrawiam
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

rendzian: szerokie zderzaki kierunki i ciemne lampy to nie wyznacznik liftu bo te rzeczy wybierało się przy kupnie auta, wiec takie dodatki były i przed i po lifcie,
Ja mam autko przed lifte, szerokie zderzaki białe kierunki i ciemne tylne lampy helli. natomiast kumpel ma po lifcie wąski zderzak, i normalne czerwone lampy. :)
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Szkoda, że wraz ze zmianą bazy forum stracił się FAQ do 6N, był w sam raz do przeczytania dla początkujących po to właśnie żeby bzdur potem nie pisali.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""redzian""]
czyli w 99 roku mogles dostac nowa polowke w wersji przed liftingiem? gratuluje :]
a jak liczniki nie sa z golfa 4 to wsiadz sobie kiedys do G4... jest tylko inni kolo zarowek tablicy i wskazmika... nie zielone tylko niebiesko czerwone.... ![/quote]

Dawno większych bzdur nie czytałem
Proponuje trzymać się zasady nie znasz sie = nie pisz w temacie
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 9:30 przez turzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Nic na to nie poradzimy, musimy wspólnymi siłami odbudować forum ... ;)
A
Anonymous

Liczniki nie a identyczne ale to nie znaczy, ze byly projektowane z forda fiesty... ale na bazie g4.

ok olo
zwracam honor :acute:

a co do tych wersji przed i po lifcie to nie jestem pewny... dlatego, ze nie widzialem jeszcze polowki z 99roku ktora wyszla z salonu ze starymi licznikami czy waskimi zderzakami...
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Ze starszymi zegarami polówki po 97 roku nie znajdziesz to fakt. Ale nigdzie nie pisałem, ze takie występują ;) Na starym forum też była lista zmian przy małym "lifcie".

Z zegarami jest tak, że po 1997 roku VAG zaczął stosować podobny rozkład w liczniku w prawie wszystkich samochodach. Ciężko tutaj mówić o wzorowaniu się na Golfie - choć może trochę w tym prawdy jest to w końcu flagowy samochód ;)

Różnic w konstrukcji liczników między 6N po '97 a Golfie MKIV jest sporo. Choćby podstawowa - w 6N za podświetlenie wskazówek i tarcz odpowiadają te same diody więc bez kombinowania nie da się tego rozdzielić na dwa kolory.
Uwierz mi, że miałem już trochę liczników na stole a w aucie jeżdze z budzikami z passata B5.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
A
Anonymous

bleah1986
yyyy :blush2:

to teraz mnie pieknie zaskoczyles :)
pamietam jak szukalem swojej polowki rok temu... a szukalem prawie pol roku bo mi 3szt uciekly z przed nosa, to jeszcze na taka sztuke nie trafilem przegladajac oferty.

takze zwracam honor wszystkim tym, ktorzy sie musieli przeze mnie zirytowac :D

nastepnym razem bede bardziej czujny :acute:
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

po lifcie była inna deska, klapa tylna, liczniki coś jeszcze ?
zderzaki szerokie i lampy to pakiet style zdaje się był

a do golfa 4 to już bardziej są podobne liczniki z Polo GTI wyskalowane do 7tyś obr
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Ja jeszcze spytam czy immo w 6N1 jest w liczniku?? A takze czy tak samo jest w 6N2 z tym immo??
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""ThundeR""]po lifcie była inna deska, klapa tylna, liczniki coś jeszcze ?[/quote]

Zmian mniejszych i większych jest naprawdę sporo - największą jest inny układ centralnej wiązki silnika i wnętrza, która w modelu w starej "budzie" jest po prostu w większości oparta na przekaźnikach. Po małym lifcie VW ujednolicił wiązke w Polo z tymi jakie stosowane były chociazby w Golfie czy Passacie B5. Mowa o przedziale czasowym 1997-2000r, potem szło wszystko po CAN
Poza tym te co wymieniłeś + pierdoły jak np. inne dysze spryskiwaczy przednich, mechanizmy podnoszenia szyb, osłona stacyjki itp.
Więcej można wyłapać w etce bo tam przy danej części jest to ładnie pokazane po nr nadwozia

[quote=""ThundeR""]zderzaki szerokie i lampy to pakiet style zdaje się był[/quote]
Dokładnie Styling Paket - za dopłatą

[quote=""ThundeR""]a do golfa 4 to już bardziej są podobne liczniki z Polo GTI wyskalowane do 7tyś obr[/quote]
Praktycznie te same liczniki, licząc podświetlenie i jego technike. Natomiast inny kształt obudowy
t
tajpej

Post autor: tajpej »

[quote=""turzol""]Natomiast inny kształt obudowy[/quote]

dokładnie żeby zamontować licznik z mkIV do polo trzeba rozebrać licznik i przełożyć bebechy do obudowy z licznika polo powygaszać kontrolki itp :crazy:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”