[quote=""Wojciechu""]szok to dla mnie jest taki, ze suff zaskoczyl nas wszystkim kolejnym polo, tamto bylo piekne ale nie mialo serducha, to jest piekne bo ma serducho i jest orignal. Patrzac na foxa jestem przekonany ze to bedzi enie brzydsze, ale dajcie sie chlopakowi otrząsnąc [/quote]
to ze 6N mi się podoba nie było tajemnicą. Co do zmiany Polówki to po prostu było przeliczenie kosztów związanych z projektem. Niestety czasami matematyka wchodzi nam w drogę i trzeba podjąc odpowiednie decyzje. Chciałem mieć 6N z silnikiem powyżej 100KM, ale ilość pieniędzy które trzeba by było wsadzić w Resoraka przewyższały koszta zakupu tego egzemplarza z ori GTI. Poza tym nowe auto jakby nie patrzeć jest 5 lat młodsze, mimo że ma jakieś 60k km więcej przejechane to jest w lepszym stanie. Jedyne czego żałuję to kolor. Biała Polówka automatycznie przyciągała wzrok na ulicy, czarne już nie tak bardzo. :crazy: :jester: :niewiem:
[quote=""Wojciechu""]codo masy, warto chwycic do punktu mocowania uchwytu do pasów pod kanapą z tyłu. Duzo blachy, fajne dziurki i krotka droga do bagaznika. Ja w polo mam wlasnie tak i nie bylo sytuacji zeby wzmaki sie wylaczaly[/quote]
złapałem przy tylnej lampie po stronie kierowcy. też nie widziałem, aby wzmacniacz się wyłączał przy chodzącym silniku. Jeśli na nierównościach byłyby takie hocki-klocki to przepnę tam gdzie ty napisałeś.
[quote=""mario'""]suff maszyna konkret widzę że masz dokładkę z 6n2 gti tylko jakieś dziury tam po czymś zostały [/quote]
a ja myślałem, że to od Cupry dokładka i stąd te dziury bo hiszpanom zabrakło masy na dokończenie

:assasin: