madmax - "Czortopchajka" - 28.06.2012 The End

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Dzięki Panowie! :piwo:
Borek trzeba tylko dolne mocowanie odkręcić znajdujące się pod tunelem.

Update :grin:
Przed weekendem polakierowałem na nowo zderzak a dziś finalnie dopasowałem dokładkę z 6N2 GTI. Korzystając dziś z dobrej pogody wreszcie go założyłem...popełniając przy tym zonka :-? Najpierw zakłada się halogeny na zderzak a nie zderzak na auto i później halogeny :bomb: eeeh znów trzeba będzie rozkładać front...
Parę fotek:
Obrazek Jeszcze wąski zderzak - będzie wracać tylko na zimę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""madmax""]Najpierw zakłada się halogeny na zderzak a nie zderzak na auto i później halogeny :bomb: eeeh znów trzeba będzie rozkładać front...[/quote]
wpadaj do mnie na kanał tam całkiem dobre dojście jest od dołu :D
lakierowanie wyszło Ci elegancko :oki:
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

A co to za chwile lenistwa :blush2:
dawaj foty letniego wdzianka, bo jak nie zobaczę zrobionych felg to nie uwierzę :grin:
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

foxmen1 spokojnie - nie ma lenistwa...w piątek będzie update z fotkami całości :)

Update 1 (30.IV.2011):
Tak będzie się prezentować auto w Ślesinie...wiem może być niżej ;) Więcej fotek po zlocie!
Obrazek

Update 2 (05.V.2011):
Fotografem nie jestem ale wstawiam kilka zdjęć, które udało mi się cyknąć przez ostatnie kilka dni.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Foto z odbicia w "Borkowym lustrze" :D
Obrazek

Kropelkowanie :)
Obrazek

Dwa zdjęcia z prac nad korektą lakieru - na "kątówce" jedzie brat ;)
Obrazek Obrazek

Artystyczne foto wypolerowanej śrubki :jester:
Obrazek
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
foxmen1

No nareszcie się doczekałem :grin: i nie zawiodłem! Wygląda mega. Czyste, wypolerowane, zadbane. Jesteś wizytówką dobrze zadbanego auta. No i nareszcie letnie buty widze na fotkach. Ładnie je wyprowadziłeś. Panu się podoba :oki:
ps. a niżej może być :crazy:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Przyznam szczerze że w Ślesinie nie poznałem jak zajechałeś (głównie za sprawą kół) i przez jakiś czas byłeś "ladnym czerwonym Polo" bo nikt na parkingu za bardzo nie mógł Cię zidentyfikować ;). Polerka, biorąc pod uwagę przeboje które wylazły z lakierem w trakcie, wyszła całkiem całkiem (popracuj nad maską :P). Setup z RS'ami jak najbardziej słuszny, ale przy tej oponie musi iść sporo w dół i przód szerzej bo teraz głowa wchodzi w nadkole
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

foxmen dzięki! to motywuje :)
Borek myślałem, że nie będzie problemu ze skojarzeniem jedynego auta z warmińsko-mazurskiego :P Maska będzie poprawiana, tak jak i błotniki przednie, które trzeba przelecieć papierem wodnym, bo za chiny nie chcą zejść z nich kropki z asfaltu. Tak jak mówiłem na zlocie, to była pierwsza taka zabawa z polerką i tak na prawdę uczyłem się. Będziemy teraz robić autko brata i francuza mojego ojca, więc po zdobytym doświadczeniu wrócę do tematu u siebie. Dystans na kołach będzie na 100%, bo zdaję sobie sprawę, że przód wygląda nieciekawie. Co do dalszego obniżenia...in progress :grin:
moja czerwona taczka
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

madmax
niezle prace nad lakierem, jakimi srodkami sie bawiles ?
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Paffcio
mycie: Meguiar's Gold Class, do uszczelek itp. APC Megs'a, glinka Sonus Green
polerka: pasty 3M - zielony korek, żółty, niebieski
i na koniec: Poorboys Black Hole i wosk Meguiar's Mirror Glaze #16
na oponach: Meguiar's Endurance Tire Gel
moja czerwona taczka
Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

W weekend zmienione zostały sprężynki z oryginalnych MTS -40/-35 na Weitec -60/-40, które wg sprzedającego miały być -60/-60 ale to nic nie szkodzi. Co do wrażeń z jazdy...masakra, nie sądziłem, że może być zmiana w komforcie na plus przy jednoczesnym obniżeniu! Jestem przezadowolony! :-D :-D Auto prowadzi się jeszcze lepiej a w środku jest ciszej (plastiki mniej skrzypią :P ) Jednak co marka to marka - po prostu półka wyżej :) Przez ostatnie dni ogarnąłem też centralny zamek z pilotem. Zwykły uniwersalny zestaw Stig ale nic lepszego nie trzeba. Centralka ma sporo funkcji, które w późniejszym czasie się jeszcze wykorzysta, a na razie podpięte są same drzwi.
Fotki na szybko i nijakie ale przyjdzie dystans na przód, opuści się tyłek na talerzykach, umyje auto i wreszcie może jakąś sesję się ustrzeli.
Obrazek Obrazek Obrazek
moja czerwona taczka
Obrazek
Awatar użytkownika
foxmen1

Noo szalejesz widzę :grin: -60 przód fajnie. Pieknie usiadł i głowy już się nie włoży w nadkole :cool: Tego mu brakowało.
Myślałeś o zimie? będziesz podnosił czy coś tam upchasz? też mam mts-y i się zastanawiam nad wymianą przodu na niżej. Daj jeszcze fotki całości.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

mówiłem że tył trochę za wysoko siedzi ;) muszę przyznać że u mnie też komfort się poprawił przy seryjnych amorach i na Twoich springach MTS, dokończyłem montowanie praeej strony w niedziele i całkiem szybko poszło ;)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

to koło jest mega a opona daje mega uroku... jak zobaczyłem tą oponkę to miałem ochotę ci ją zdjąć bo jest konkretna :good:
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

foxmen1 pier**lę zimę! :crazy: auto na zimę musi trafić do garażu, bo spod domu na 13" zimówkach się już nie wydostanę - mojego osiedla nikt nie odśnieża.

Jabolek zapodawaj foto, bo jestem ciekaw jak usiadł na seryjnych amorkach. btw. mam Twój klucz do kół :P

vwkas18 dzięki kolego!

Przejechałem dziś około 40km i zawieszenie troszkę się ułożyło i wydaje mi się, że tył troszkę usiadł. Trafiło się po drodze kawałek równego placu i tak to obecnie wygląda. Przydałoby się tył opuścić dosłownie 5-10mm i byłbym w pełni zadowolony.
Obrazek
moja czerwona taczka
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Dobrze jest :D Jedna z ładniejszych 6Nek jakie były na Zlocie. Koła już miałem ochotę zabrać do siebie :assasin:
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”