Dziękuję za odpowiedź. Myślisz że nie będzie przy tym modelu problemów z, powiedzmy niekompatybilnością - tzn kable będą współgrać? Przepraszam za głupie pytania ale średnio się na tym znam.
Jeśli chodzi o demontaż starego radia to z tego co przeczytałem na forum należy najpierw za pomocą dwóch blaszek wkładanych w boczne szpary wyciągnąć siedzisko a następnie za pomocą dwóch tzw kluczy wkładanych w szpary w przednim panelu radia, wyjąć radioodbiornik (klucze jutro dorobię - mam blachę i pilniki) następnie odczepić kable, wpiąć je w nowy radioodbiornik i z powrotem zamontować go w miejsce przedniego (tzn powtórzyć czynności z demontażu). Mam nadzieje że nic nie zepsuję

.
Chciałbym to zrobić sam, gdyż naciąłem się już na "fachowców" którzy mnożyli potem koszty wykorzystując moją niewiedzę w tych sprawach.
Pozdrawiam.
PS (25.01.2011) - zamianę przeprowadziłem w przeciągu godziny z czego 30 min zajęło mi wykonanie blaszanych "kluczyków". Jeden problem jaki napotkałem to potrzeba zakupu przejściówki do anteny,a tak to wszystko gra i buczy :victory: