ASovwóz! od Świcia ;]

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

ś
świciu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: świciu »

Panowie teraz taka mała rada pójdzie w Waszą strone:

Wszyscy dobrze wiedzą jak warunki pogodwe działają na nasze piekne felgi :) Ja mam z Tym jeszcze wiekszy problem ponieważ sa one koloru białego, co w połączeniu z pylącymi klockami daje piorunującu efekt :D Caly sezon siedzialem i kminilem jak dobrze i bezpiecznie przywracac felga blask. Jezeli ktos ma lakierowane felgi to problem ma z głowy. Polecam płyn do mycia felg Wheels Attack z Autolandu. Niestety przy polerce pojawia sie problem, poniewaz takie plyny sa na bazie plynów hamulcowych, które no ekhm z polerka robią co chca, i niestety ale po uzyciu takiego srodka [ nie na wszystkich felgach!] ale robia sie wżery, które trzeba długo i monotonnie polerowac. Woda z szamponem przy osadzie z klocków tez nie zawsze daje rade, a nawet aktywna piana na myjkach cisnieniowycj tez pozostawia brzydkie czarne kropki. Pomijam wogole fakt ze przy myciiu moich ATS na myjksch bezdotykowych straciłbym fortune myjac kazdy zakamarek felgi :D Sposób prosty zwie sie on : Ludwik płyn do mycia tłustych zabrudzen. Dlaczego tak ? Odpowiedz prosta. Jest to plyn do mycia kuchenek blatów czy tez innych sprzetów AGD, a jak wiemy tam również wystepuja czesto elementy polerowane jak i chromowane. Koszt plynu w spray'u to zaledwie 7 zł. Spryskujemy felge raz i zostawiamy na 5 minut, splukujemy je wodą [ tu przydaje sie kercher, aczkolwiek ja nie mam i tez daje rade] czynnosc zalezy od stanu powtarzamy 2 - 3 razy. Co pozniej ? A pozniej przystepujemy do mycia, ja tam uzywam albo szamponu do lakiru badz zwyklego plynu. Mi ze wzgledu na wiele zakamarków w feldze takie mycie zajmuje duzo czasu wiec przydaje sie szczoteczka do zebów, najlepiej miekka dziecieca. Po umyciu splukujemy woda a nastepnie polerujemy lakierowane czesci felgi Tempo do starych lakierów. Wiadomo ze nikt nie bedzie tego robil przy bbs bo sie zajedzie, dlatego kolejny specyfik to wosk na mokro z AUTOLAND spryskujemy i mamy spokoj. Dlaczego tak ? Poniewaz osad z kolcków w dużym stopniu pozostanie na powloce utworzonej z wosku a nie na lakierze, nastepnie autosol i poprawiamy polerke. Przy takim przygotowaniu felg [ odrazu mowie długie i bardzo monotonne] Spokoj mamy na jakies 2-3 mycia na myjkach cisnienieniowych, poniewaz bród sam odchodzi, a i sama felge sie lepiej czysci. dobrze jest ta czynnosc w miare nudów powtarzac sr raz w miesiacu[ zalezy od pogody]. dlaczego ? ja teraz przy zmianie kólek na zimowych wytarłem moje szmatka i jestem bardzo zadowolony, zarówno z polerki jak i bialego lakieru, ktory jest bialy a nie jak wczesniej zółty :)

Milej lektury pewnie wielu wezmie z tego przyklad chocby raz :)
ś
świciu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: świciu »

temat do zamkniecia...

Niestety wczoraj auto zostawilem na osiedlu, ktos nie wyrobił sie na zakrecie uderzajac mi w bok... jak sie domyslacie uciekł z miejsca wypadku, szkody nie sa duze bo drzwi do wymiany i pomalowania, lecz niestety polo albo zostanie wyprzaedane na czesci albo przerobione na dupowóz, bo niestety ale to juz 3 raz. za pierwszym razem ktos porysowal mi blotnik i maske za drugim obdarł bok wyjezdzajac z parkingu, pozniej wybili mi szybe przednia, naspetepnie polamali wycieraczki, nastepnie lusterka, no niestety wczoraj mi serce pekło. A ze wylali mnie z roboty przed wigilia w czwartek sami rozumiecie....
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Mój zaliczył chyba ze 4 dzwony (przynajmniej o tylu wiem) ale dalej go trzymam i dłubie, natomiast co do argumentu z robotą nie podyskutuję, wyrazy współczucia. Na prośbę zamykam i przenoszę, gdyby coś się zmieniło daj znać odblokuję.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”