Kolego moze opisze ci po krotce o co w tym wszystkim chodzi....
mianowicie po zakupie auta powinienes najpierw wymienic pasek rozrzadu, filtry, oleje, wszelkiego rodzaju plyny. sprawdzic autko pojezdzic i zobaczyc z czym jeszcze moze niedomagac... najpierw zabralbym sie za lrzeglad techniczny auta...
pozniej tendencja do modow...
1. skoro zima to pasuje zapewnic jakis felunek dla autka,, i tu kilka opcji...
albo idziesz w cos co sie wikszosci podoba czyli BBS przyklad:
viewtopic.php?f=29&t=239&hilit=szkodnik&start=40
albo w jakies chinczyki (reszta ludzie bedzie po tobie jechac ale w koncu to twoje auto) przyklad np. moje autko:
viewtopic.php?f=29&t=4590&start=120
albo borbety lub inne fele pomoc:
http://www.allegro.pl
mozesz tez szukac szerokej stali przyklad:
viewtopic.php?f=7&t=7178
moja rada ladne felgi z rantem szerokosci 7j-7,5j odsadzenie et 25-35 Ats, Borbet....
2. gleba..
nikomu jeszcze nie zaszkodzila.. delikatnie 35mm z przodu i 35 mm z tylu (na poczatek) czyli komplet sprezyny plus amory albo gwint... zobaczysz ze ci sie spodoba

radze sie rozgladnac za kompletnym kitem od razu nie kupowac np. samych sprezyn...
i pamietaj po zrobieniu zawieszenia koniecznie jedz na ustawienie zbieznosci zeby kola byly proste...
3. usuniecie oznaczen.
napisy z tylu, listwy z drzwi, grill z przodu bez znaczka albo z czarnym znaczkiem, klamki w kolor, lusterka w kolor...
4. oswietlenie
lampy z przodu.... albo cleary do polo 6n i do tego xenony, albo soczewki albo ori lampy zrobione na smoked (
viewtopic.php?f=25&t=10163 ) kierunki przod ciemne albo pomaranczowe (
viewtopic.php?f=29&t=239&hilit=szkodnik&start=40 )
lampy tyl... hella black magic (
viewtopic.php?f=29&t=4590&start=120 ) polo 6n2 (
viewtopic.php?f=29&t=239&start=60 ) i zadnych lexow bo to naprawde zle wyglada (
viewtopic.php?f=29&t=4590 ) wedle uznania i co ci przypadnie do gustu... moja rada black magic albo 6n2
do tego podswietlenie tablicy rejstr tylnej bialymi diodami, w postojowki z przody biale diody, oswietlenie zegarow i pokretel nawiewow np na niebiesko, oswietlenie wnetrza np bialo (
viewtopic.php?f=29&t=4590&start=80 )
5. uklad wydechowy
tu mozesz wyciac srodkowy tlumiczek wstawic strumienice, zmienic koncowy tlumiczek
moja rada owal albo dwururka odradzam wszelkiego rodzaju mugenow....
lub mozesz pozostac przy seryjnym
6. detale
czego dusza zapragnie:
cb jesli duzo jezdzisz lub navi, przyciemnione szyby ( nie radze brac najciemniejszej folii ) fotele kubelki lub polkubelki, car audio ( skrzynia plus wzmac), silowniki maski przedniej, wygluszenie auta, bra na maske... wiesz tu mozesz sie bawic, szukac sobie po necie, pytac ludzi na forum i zakladac
tez mam 1.7 sdi wiec conieco wiem co i jak
mam nadzieje ze troche ci rozjasnilem...
powodzenia w modach