Daily Poczwara Brytfanny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

[quote=""brytfanna""]Obrazek

Jeszcze tylko to poniżyć i będzie cacy :)[/quote]

Słodziak :D
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

MEEEGAAA !!! Dziewczyno nigdy chyba nie przestaniesz mnie zaskakiwać :grin: przykład jak tanim nakładem i dobrymi chęciami zrobić z niczego coś przyjemnego cieszącego oko :good:
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Post autor: brytfanna »

No całość razem z samochodem nie kosztowała więcej niż 2 tys... :P
Wiecie no, widać, ze to wałek, samochód wygląda trochę jak stary kaloryfer, ale ważne, że jest jeden kolor a nie trzy :P Zastanawiam się, czy przetarcie powierzchni drobnym papierem (żeby zlikwidować górki, dołki, bąbelki i ślady po wałku), a potem położenie bezbarwnego w sprayu trochę poprawiłoby efekt, czy szkoda roboty.
No i jeszcze chodzi mi faltdach po głowie... Manualny za około 200 zł można wyrwać, ale ciekawe jaki koszt montażu i czy ktoś by się tego podjął :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Pamiętasz tego maluszka co wrzucałem Ci foty zanim zaczęłaś malować ?? Kumpel właśnie po malowaniu jak kilka dni wyschło potraktował go papierem wodnym tylko nie pamiętam teraz jaka gradacja ale mogę się dowiedzieć i dało efekt pod palcami jakby to był lakier a nie wałek więc myślę, ze warto jak masz czas i chęci :)
A co do dachu to polecam z Twingo :) W tani sposób można dorwać. Jak co wpadaj na pomorze kumpel z FSO Pomorze ma wprawę jak wstawić bo pakował taki do poloneza ATU zresztą na forum też sporo jest aut z takim dachem głównie derbiaki. Z tego co wiem Garbaty Marcin ma takowy i cały czas rozkminę czy sprzedać czy zakładać :P
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Wiecej fotek w wiekszej rozdziałce poproszę :crazy:
No kochana, jestem pełen podziwu za Twe wyczyny przy tym projekcie :thumbsup:

Bezbarwnego nie dawaj, bo moze byc tylko gorzej- moim zdaniem koszta spore, a ryzyko "zważenia" się lakieru duze.
Przeleciec papierem 2500 na klocku, polerka maszyna i baja :D

Na przyszłość moja rada- malować wałkiem welurowym, a nie gąbkowym- nie zostawia pecherzyków powietrza i lakier sie lepiej rozlewa ;)
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Malowałam welurowym właśnie :/ i to chyba dwóch firm, potem jeszcze spróbowałam takim pomarańczowym jakimś specjalnym, ale się rozpuścił. Ta farba jest trochę dziwna, zachowuje się chwilami jak olejna a chwilami totalnie dziwnie - na przykład czasami prawdopodobnie zbyt szybko wysychała na wałku i tworzyły się z niej takie "anielskie włosy" podczas malowania. Najładniej wygląda w miejscach, gdzie domalowywałam pędzlem, tam właśnie się ładnie rozlewała, ale to musiała być gruba warstwa.
Tak teraz myślę, że może zbyt oszczędnie malowałam, bo kupiłam 4kg farby a zostało około połowy.
No nic, jak mnie natchnie to może faktycznie papierem wodnym, chociaż jak rozmawiałam z kolegą detailerem, to poleruje się lakier bezbarwny, a nie kolor, ale obiecał, że pomyśli :) Fajnie, że to jest auto, na którym nie szkoda testować takich patentów :)
K
KadzikPL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KadzikPL »

Jak na wałek to jest Bombowo!!! :bow:

Proponuje teraz założyć kierunkowskazy przezroczyste, smoked front i grill z czarnym logiem VW no i GLEBA! :D
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""brytfanna""]Malowałam welurowym właśnie :/ i to chyba dwóch firm[/quote]
Hmmm dziwne, może przez tą farbę tak jak mówisz :scratch:

[quote=""brytfanna""]No nic, jak mnie natchnie to może faktycznie papierem wodnym, chociaż jak rozmawiałam z kolegą detailerem, to poleruje się lakier bezbarwny, a nie kolor, ale obiecał, że pomyśli [/quote]

Hmm kolega pewnie sie np akryli nie tyka, bo gąbki po jednym aucie do kosza z uwagi na zabarwienie :crazy:
Kupisz dwa pady- twardy i średni, przy czym mozna polecieć budżetowo i spokojnie wystarczy na ogarnięcie tzw. "mory" dla oka ;)
K
KadzikPL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KadzikPL »

Coś się dzieje w temacie ? , bo ostatnim razem nieźle nas zaskoczyłaś ;) Przez cały tydzień cisza i nagle pomalowana polcie.

P.S. Sprawdź priv.
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

No na razie cisza, bo odebrałam wreszcie żółtego od mechanika, więc miętus zszedł na drugi plan. Poza tym w te upały jednak lepiej się jeździ samochodem z klimatyzacją niż takim, w którym działa tylko gorący nadmuch, którego nie da się wyłączyć :)))) coś się zepsuło :)
W gruzku zostały do zamontowania relingi na dach (gdzieś czytałam, że oryginalnie przy relingach dach miał jakieś wzmocnienia - to prawda? Zresztą u mnie i tak będą tylko "ozdobnie", więc to raczej bez znaczenia), no i coś żeby go obniżyć, pewnie skończy się na cięciu sprężyn jendak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”