[ShinyGarage] Pytania ogólne

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Nowy dresing przede wszystkim będzie trwały, apple będzie tak zwanym "show off". Kiedy np. na zlocie chcemy szybko odświezyc deske czy plastiki :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

[quote="ShinyGarage"]Nowy dresing przede wszystkim będzie trwały, apple będzie tak zwanym "show off". Kiedy np. na zlocie chcemy szybko odświezyc deske czy plastiki :)[/quote]

Mam nadzieję, że przez to działanie "na szybko" Apple Dressing nie straci na trwałości.
A
Anonymous

Jestem w trakcie testowania działania apple na nowy dresing. Choć obecnie minęło sporo czasu od aplikacji i odcięcie 50/50 jest nadal wyraźne.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Chętnie zapiszę się na test porównawczy ze starą wersją ;)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

[quote="ShinyGarage"]Nowe produkty są już w fazie końcowych testów i zostaną wprowadzone prawdopodobnie w pierwszej połowie listopada.[/quote]

Mam pytanie odnośnie testów: kto je przeprowadza?
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
A
Anonymous

Testy przeprowadzamy my- załoga Shiny Garage oraz testerzy wylosowani przez konkursy na Facebooku. Przy następnych produktach będziemy już działać poprzez fora :)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Może jakieś szczegóły i fakty wykonywania testów? :)
Jesteście dość młodą firmą i mogą pojawić się obawy ludzi względem użycia produktów aby powierzchnia na której są używane Państwa środki nie zniszczyły jej- przy długoterminowym użytkowaniu również.
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

W jakich temperaturach powinno się przechowywać wasz produkty? Pytam bo nie wiem czy mogę je trzymać w domu gdzie jest w miare ciepło.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Mark - ShinyGarage jest już na tyle długo, że udało się przetestować większość produktów na długim dystansie. Nikt nie stwierdził jakichś dziwnych zachowań produktów na aucie.

ZeroOne - lepiej przechowywać produkty w domu niż w garażu (chyba, że masz ogrzewany). Zdarzało się, że po przechowywaniu produktu w niskich temperaturach zmieniał swój wygląd, lub słabła jego skuteczność.
A
Anonymous

@Mark zanim wypuścimy jakikolwiek kosmetyk w obieg testy trwaja minimalnie pół roku, testujemy produkty w różnych warunkach, i na różnych lakierach.

A produkty najlepiej na zimę zabierać do domu, tak jak adek1983 pisze :)
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Jak prać wasze mikrofibry ?
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
A
Anonymous

40 stopni bez wirowania :)
s
samochodzikowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: samochodzikowy »

W jakimś płynie do prania? czy po prostu w samej wodzie
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Są różne szkoły. Generalnie odradza się proszki do prania bo zostaje kreda i szmatki są po tym sztywne i tępe w dotyku. Płyny do płukania tkanin również odpadają. Najczęściej polecane jest szare mydło Biały Jeleń lub dedykowane preparaty do prania MF. Ja testowałem ostatnio Chemical Guys Microfiber Wash+. Niestety po za zapachem nic ciekawego nie zdziałał. Szmatki wyglądały jak by były wypłukane samą wodą. Ostatnio piorę szmatki w roztworze APC Nielsen-a i szmatki ładnie się dopierają.
A
Anonymous

ja zawsze dorzucam do normalnego prania i nie ma problemów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auto Detailing”