VW Polo 6N By Kuba

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Grzegorz.
Newbie
Newbie

Post autor: Grzegorz. »

Ładnie wszystko wygląda na plus.
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KubaSrem »

Siemanko ! Zderzaki są gotowe do pomalowania, czekamy na dobrą pogodę i malujemy. Pola w końcu usiadła, w przodu gwint nie wiadomej firmy, z tyłu kit, także nie wiadomej firmy. Jak na No Name, to i tak ładnie zeszło i jeszcze można trochę zejść, ale narazie nie chce. Dziękuje za to Krzyśkowi, który przez telefon pomagał mi w montażu. :D Do tego wpadła felga, jest to Borbet T, ale czy to jest ori czy jakieś Dare, to tego nie wie nikt. :D Do lata będzie wyglądać tak jak na zdjęciach, tylko tyle że tył troszkę niżej (jutro opuszczam), oraz na przodzie szeroki zderzak. :) Zrobiona została geometria kół, bo się rozjechały.. Podsumowując, Pola tak raczej będzie do lata, a przynajmniej do drugiej wypłaty, potem może coś wpadnie kasy, to sie sprzeda tą felgę, kupi się coś lepszego, zrobi się naciąg, jakieś dystanse, zrolujemy nadkole i będzie elegancko !

PS. nie patrzeć na te kropki na zdjęciach, to mój SUPER aparat w telefonie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

pierwsze koty za płoty. przód fajnie siadł, tył faktycznie szczebel niżej i będzie malina :oki:
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

szeroki z przodu i zacznie wyglądać ok.
Obrazek
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Siemanko. :D Pola w końcu stoi na szerokim, teraz szukać jakieś felgi i zejść niżej. :D muszę ogarnąć halogeny, może ktoś wie o co chodzi, bo one są przykręcane do auta czy do zderzaków ? Bo aktualnie są włożone w miejsce na wąskie zderzaki, a na tym zderzaku co ja mam nie mam pojęcia jak one mają być. Ma ktoś może jakieś zdjęcie poglądowe, jak to ma być założone ? Nie od zewnątrz, tylko od środka zderzaka. :) Plus kupie brakujące zaślepki, które widać na zdjęciu. :)

Obrazek

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Do poczyszczenia pod maską polecałbym
1. benzynę ekstrakcyjną
2. coś na zasadzie pianki - piana aktywna (np. firmy Kleen-flo)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

znalazlem fotki halogenow ktore jakis czas temu robilem, tak sa montowane halogeny w szeroki zderzak

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

Polo całkiem spoko, kolor daje potencjał. Ale jeśli nie masz gładkiego zderzaka załóż ta rejke... To naprawdę nie wygląda dobrze :)
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Widzę że coś tu się zmienia w temacie :) i to na plus. Trzymaj tak dalej, mi się podobuje :D
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Co do czyszczenia - u mnie robiłem wszystko płynem K2 do czyszczenia silników, bo akurat taki się walał luzem po warsztacie, podołał zadaniu. Polerowanie pokrywy zaworów na kole filcowym + głębokie przetłoczenia czarnym lakierem wysokotemperaturowym, nie mogę narzekać na efekt. Polecam prysnąć obudowę reflektorów czarnym matem, niby drobiazg a od razu jakoś to porządniej wygląda po podniesieniu maski. Jeszcze tylko wszelakie węże doczernię, wrzucę obudowę i będzie elegancko.
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Dziękuję za miłe komentarze :) rejestracja już jest na swoim miejscu, co do kolegi wyżej to obudowa reflektorów już dawno są pomalowane :D jeszcze kierunkowskazy chce pomalować, bo nie ładne są :)
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Siemanko! Dawno nic się nie działo, bo zbierałem hajs na fanty. Ostatniego czasu kupiłem sobie plastiki w zderzak, te górne wąskie, zamontowałem je i ładnie teraz przód wygląda. :D Dorwałem za 250 zł elektryczne szyby, centralny zamek, boczki z głośnikami, przyciski na konsole i kompletne okablowanie, myślę że cena dobra za to wszystko, jak widziałem ze same boczki za 150 zł są. :D Wszystko zostało zmontowane w ciągu dwóch dni, no roboty było dużo, ale wszystko działa. :D Gdyby ktoś chciał to posiadam kompletne zamykanie szyb, ale korbki, z boczkami (lewy dobry, prawy bdb), przyciski to zamykania szyb 2x zielone, 1x czerwone, 1x zielony do otwierania Open Air'a. :D To teraz czas zbierać hajs na jakąś inną felgę. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ii wczorajsze spotkanie z kumplem. :D

Obrazek

Obrazek

:D
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Cena za ten zestaw to dar z niebios. Znajdź mi taki zestaw choćby za 400 to i tak tanio. Polówka ładnie się prezentuje powoli już w detale można iść.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Siemanko, dawno nic się nie działo bo nie było czasu. :D Jak nie praca, to dziewczynai tak w kółko. :D Jakiś czas temu Polcia dostała polerkę, niestety musi iść do malowania, albo bok, zderzaki i próg, albo całe auto.. myślę bo róznica 600 zł między tym co napisałem, a całym autem. :D Wpadły również zegary od Golfa IV, noo jest mega efekt, cały czerwony środek + te zegary :D :D doszło nowe audio, zdjęc nie posiadam, tuba od kumpla jakiś No Name 400 Wat i wzmacniacz JBL 250 Wat, dają radę :D Mi to wystarcza! :D To czas na fotki. :D Teraz i to chyba baaaaardzo długo nic nie będzie, bo z kasą noo ku*wa sipa.. Jeszcze muszę nowy zderzak kupić na przód, bo dziewczyna jechała i przy*ebała w krawęznik i popękał na mocowaniach od kratek od halogenów ii byłem się pytać to w tym miejscu trudno by było pospawać, a jak bym kupił, to od razu daję do robienia na gładko. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

​Dzięki, siemanko :D
Awatar użytkownika
tomcho666

Post autor: tomcho666 »

Ładnie się prezenci na fotach, powodzenia w dalszym modzeniu! :)
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”