Aku niedawno ładowany , problem pojawia się w wilgotne dni np po deszczu lub też w mroźny dzień ( dziś kręciłem filmik było na minusie , auto stało 2 dni )
Czyli ogólnie kręci? Sprawdź cewkę, ewentualnie kable zapłonowe mogą mieć przebicie jak jest duża wilgotność. Zajrzyj jeszcze do kopułki zobacz w jakim jest stanie.
Dziś ( -6C')odpaliłem autko z pomocą TeDeIka xD na kablach. Pobawiłem się voltomierzem , pomiary : 13,8 V na sucho , pod obciążeniem ( włączony zapłon i światła mijania ) spadło do ok. 9,5 V , po uruchomieniu silnika , wszystko inne wyłączone, napięcie ok. 18 V . Podjechałem do garażu i podłączyłem pod prostownik . Potem wyczyszcze klemy itp. Dzięki za odpowiedzi !
Aku po paru dniach padł , wogóle był chyba od diesla 60 amper , troche za duży , dorwałem używany o odpowiedniej pojemności , sprawdzany specjalnym przyrządem jest ok
Obiecane foto suba , skrzynie sam robiłem :
Myślę żeby go tam jakoś przymocować
Latam bokiem xD :
Dziś stało mi się coś z szybą , otworzyłem ale zamknąć już się nie chce , :agree: ściągnąłem boczek , było trochę mokro , silnik kręci w jedną i w drugą , ale jak by miał kamienie w środku , takie chrobotanie , a szyba się nie rusza , można ją trochę podnieść i opuscić rękoma .
[quote=""Szczepek-69-""]Dziś stało mi się coś z szybą , otworzyłem ale zamknąć już się nie chce , :agree: ściągnąłem boczek , było trochę mokro , silnik kręci w jedną i w drugą , ale jak by miał kamienie w środku , takie chrobotanie , a szyba się nie rusza , można ją trochę podnieść i opuscić rękoma .[/quote]
Przydało by się wyjąć mechanizm i rozebrać silniczek. Możliwe że tryby które są z tworzywa mogły się posypać lub wyrobić.
Skrzynka dobrze zrobiona jeszcze obić z zewnątrz materiałem i będzie super. W środku wygłuszenie jest?
co do obrotomierza to od tych 5000obr dziala normalnie? tzn wskazuje cokolwiek czy sie zawiesza? wiadomo ze wskazania beda bledne, jesli dziala rozbierz licznik i przekrec wskazówke na "0" powinno pomoc.
Co do auta to zle nie jest baza do modow dobra jak nie zejdziesz na poziom lamp leksus i brewek to bedzie dobrze dzialaj zobaczymy co z tego wyjdzie
Niestety na początku wakacji , a właściwie to w czerwcu dzień przed egzaminem na technika ( zdałem ) zdarzył mi się mały wypadek :/ nie moja wina , tir wjechał na mnie na rondzie :/
Nie zbyt przyjemny widok , uszkodzony lewy tylny błotnik nie będę pokazywać....
Mineło trochę czasu ( 1 miesiąc :glare: ), jakoś się pozbierałem , dostałem kaske z OC , postanowiłem nie sprzedawać i odbudować Polo
Wpadł Gwint Ta-Technix
Potem szukałem dobrego lakiernika , trafiłem na namiar od znajomego. Po jakimś czasie trafiłem dość tanie ...
Szerokie zderzaki
Czekając w kolejce (właściwie to prawie 2 miesiące , bo lakiernik robi to u siebie takie hobby ) wygłuszyłem drzwi taśmą dekarską i przymierzyłem zderzaki , fotki
Pod koniec tego tygodnia mam nadzieje że w końcu skończy autko i zdąże wrzucić gwint przed wyjazdem na studia
Łapcie foto maluszka przy nim troszke więcej działam
autko już dawno poskładane , gwintu jednak nie zdążyłem wrzucić , teraz nie mam na to czasu :boredom: a zima coraz bliżej więc poczekam do przyszłego sezonu wpadła jeszcze rozpórka która też czeka na założenie xD tak więc aktulanie szukam halogenów , a wygłuszenie drzwi pomoglo dźwięk się poprawił potem wrzuce jakieś fotki