Dokończyłem dziś prace nad pompa vacum. Przyszły nowe uszczelki, całosc bardzo dokładnie wymyłem . Rozwiązałem też problem obluzowanego krucca. Krawedzie delikarnie zagniotłem i całość przesmarowałem klejem do metalu trzyma elegancko zero kołysania
Tu już na aucie. Nareszcie ma to ręce i nogi.Przepraszam za jakosc foto ale czesc robiłem telefonem gdyż nie poręcznie z aparatem i troche szkoda mi przy zabawie ze smarami :mrgreen:
Na dniach zajme sie troche wężami od ON i podcicnienia trzeba zrobic mały porządek .
Kolejne prace przy polo . Zrobiłem sobie kompleksowa regeneracje alternatora:
-nowe łożyska
-nowy komutator
-nowy regulator Boscha
-nowe koło wolnobieżne INA
-piaskowanie ,szkiełkowanie
-całość zabezpieczona lakierem.
W tygodniu założe nowey napinacz i pasek PK co by pasował wszystko do swieżego alternatora

I na swoim miejscu

. Jeśli ktos chce mam taki drugi alternator kompleksowo zregenerowany podobnie jak i rozrusznik do 6n2/9n/9n3

Ostatnio polo doznało usterki min . pojawił sie problem z otwieraniem open air-a. Po rozbiórce mechanizmu okazało sie że zmieliło częściowo tryby na jednej z zębatek. Problem o tyle ciezki , bo dowrac silniczek jest nie łatwo a kto wie czy nie bedzie wysrany tak samo jak mój :banghead:
Taki oto tryb dorobiłem na wzór starego za sprawa znajomków z pracy. Teraz hula aż miło :oki:

Koła na sezon zostaje bez zmian ,lae jego odsłona juz nie ;-) . Mała zapowiedz tego co bedzie bo trzeba jeszcze dopiescic parę grobiazgów w felunku jak i aucie.

Trochę kosmetyków do polo jak innego auta :mrgreen:
-Mothers Mag & Aluminum Polish
-Products Aerospace Protectant
-Shiny Garage EF Wheel Cleaner
-Shiny Garage New Tar&Glue
-Shiny Garage Jet-Black Exteriro Trim Restorer
Prace trwają auto w tej chwili przechodzi konkretne spa. Dzis doprowadziłem komorę silnika do stanu wręcz klinicznego :mrgreen: . Butla płynu i dogłębne szorowanie. Nastepnie osuszanie ,po czym nałożyłem Shiny Garage Jet-Black Exteriro Trim Restorer. Przyznac muszę że środek bardzo wydajny a plastiki ,gumy nabierają po nim głębokiej barwy ;-) . Naprawdę polecam bo środek daje rade.

W chwili obecnej wnetrze wybebeszone z foteli które sie piora. Cała reszta wnetrzaq tez bedzie prana bo nie może byc gorzej jak pod maska.
W nadchodzacym tygodniu wskoczy opona a sama felga juz prawie gotowa na 100%. Zaczełem tez prace nad odswieżeniem nadwozia. Mała korekta lakieru musi byc.