Golf Mk5 sidewinder3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

sidewinder3 nie ma co narzekać, oklejenie ładnie ci wyszło :thumbsup:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Żeby nie było, że cisza w temacie:
Zawtały takie oto fanty:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czyli schowek na okulary (coś czego bardzo brakowało mi w Polówce) i lampki do projektu pod kryptonimem "footlight". Zgodnie z prawem Murphy'ego - nie da się zamknąć schowka z włożonymi okularami (powinny być bardziej płaskie), skutkiem czego schowek jest ciągle otwarty.
Majowy mega-weekend nie minął bezproduktywnie:
Obrazek Obrazek Obrazek
To dopiero początek mojej przygody z folią, niemniej jednak widzę niewielki, ale zawsze postęp. Chciałem zobaczyć jak będzie się prezentowało radio w kolorze... nadwozia. Folia w przeciwieństwie do lakieru ma taką zaletę, że można się jej szybko i bezproblemowo pozbyć. Efekt (nie tyle wizualny, co poziom wykonania przeze mnie) jest... zadowalający. Jak się znudzi to się zerwie. A pomysł mam na oklejenie całej konsoli środkowej
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ooo a z Elką zastanawialimy się czy będziesz na ogólnopolskim czy nie... szkoda :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

sidewinder3 schowek dobra rzecz, co do płytkości to chyba wszystkie vagowskie tak mają, do skodilatora wrzuciłem taki z Golfa IV i jest to samo tzn. musi być bardzo kompaktowy okular by wszedł :)

Oklejenie ładne no i jak piszesz jak się znudzi zawsze można zerwać i dać inne :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

[quote=""suff""]ooo a z Elką zastanawialimy się czy będziesz na ogólnopolskim czy nie... szkoda :)[/quote]
Mój chytry i sprytny plan był taki żeby zawitać na sobotę, ale... nie wypaliło. Taka kompilacja pracy i nieżytu górnych dróg oddechowych :(
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Czas trochę odgrzać kotleta:
Od ostatnich rewelacji w postaci folii na słupkach i schowka na okulary, zawitały:
- Belki dachowe i 2 uchwyty na rowery Mont Blanca - "Barracuda"

Obrazek Obrazek Obrazek

- nabyłem trochę teili, które później zaowocować miały oświetleniem przestrzeni nóg z przodu i z tyłu, lampkami ostrzegawczymi w drzwiach i doświetleniem po bokach samochodu (w ramach leaving home) ale także innych projektów :censored:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
No i efekt:
-lampki ostrzegawcze w drzwiach
Obrazek

-diodowe oświetlenie w lusterkach;
Obrazek Obrazek

- zawital również chromowany przełącznik świateł od passata CC :
Obrazek

i welurowe dywaniki, ale im już zdjęć nie robiłem.

W dalszych planach mam montaż ori haka od Mk6 (taki sam jak od Mk5) na uniwersalnej wiązce (trochę szkoda tych funkcji na CAN-ie, ale roboty jest od groma podobno), naszła mnie znowu myśl o springach -30mm no i chcę dokończyć moje eksperymenty z folią termokurczliwą na desce rozdzielczej.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Diody w lusterkach na prawdę fajny bajer :good: widziałem w zeszły piątek na żywo jak działa i na prawdę dobry patent :)
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Przez ostatnie kilka dni nastąpił pewien postęp w temacie.
Nabyłem schowek z roletką do konsoli środkowej i podpory półki bagażnika, posiadające haczyki do powieszenia np. siat z zakupami. Jako bonus, w prawym boczku zawitało gniazdo zapalniczki, które podłączyłem równolegle do przedniej zapalniczki przy okazji montażu roletki.
Obrazek Obrazek
Zawitały czarne kierunki z in.pro, przykręciłem gaśnicę pod fotel kierowcy, a pod fotel pasażera szufladkę . Na miejsce trafił też otwieracz do butelek, stanowiący jak się okazuje niezbędny element schowka z roletką.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Auto systematycznie otrzymuje nowe fanty, służące zarówno funkcjonalności jak i odróżnieniu od całej reszty czarnych Mk5, a przy tym cieszy się micha, że można coś ogarnąć we własnym zakresie. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jak bardzo różni się wyposażeniem mój Trendline (którego bądź co bądź dzieliła niemal pod każdym względem przepaść w stosunku do 6N-ki) od wyższych wersji wyposażenia.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Postępy i fanty na plus. tak trzymać Prezes.
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Ehh,jak ja bym chciał mieć tyle samozaparcia :crazy:
Super sprawa :good: jeszcze chwila i będzie Highline ++ :grin:
Powodzenia w dalszych działaniach
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Dziś zamontowałem oparcie kanapy z chowanym podłokietnikiem i "włazem" do bagażnika. Pozwala to na komfortowe podróżowanie dla 4 osób, ograniczony ale zawsze dostęp do bagażnika i umożliwia przewożenie długich przedmiotów bez konieczności składania oparć. Jest też satysfakcja z kolejnego uknutego w tajemnicy a następnie wykonanego moda i potrzeba dalszych :cool2:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

no ładnie, ładnie panie Przemku. mody praktyczne chociaż. a nie ciągle gleba, koło, swap... :crazy:
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Po 2 dniach nierównej walki, zawitały spryskiwacze reflektorów oraz czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy. Spryskiwacze uruchamiają się przy włączonych światłach mijania (lub drogowych) co piąte użycie spryskiwacza szyby. Dodatkowo VCDS posiada dla tego urządzenia 2 ustawialne parametry: "activation time" i "delay". To pierwsze, to czas jak długo spryskiwacz pryska, a to drugie to opóźnienie w stosunku do użycia spryskiwacza szyby. Niezbędne okazało się zdemontowanie zderzaka, a dla komfortu prac jeszcze prawego reflektora.
Obrazek Obrazek Obrazek
Gdy zaczyna brakować płynu w zbiorniczki, na liczniku pojawia się oczekiwana ikonka:
Obrazek
Dzisiaj zderzak został przykręcony i tak toto działa:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Mam dla Ciebie prawie nowe lampki od Golfa GTI z czarnym środkiem ;).
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Już mam. Od listopada 2011. Ale podaj więcej szczegółów na priv, to może ktoś z forum mk5 byłby zainteresowany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”