Pola6N by GONIA ;-)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

no justice to szarpnol zderzaczek z halunami w cenie samego zdezia wiec mu sie udało :d (on dal 250 zł ja 450zł..)
ale na bank sa okazje tylko trzeba trafic. ja jade na szrot niebawem. popatrze. jak bedzie cos to dam znac :)
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

Post autor: GONIA »

paroof dziękuję ci bardzo :) :) wiem że będzie ciężko, ale warto popytać a nóż ktoś coś w dobrej cenie trafi ;) Później jeszcze znaleźć kogoś do malowania- ale tak jak mi kiedyś justice mówił od niego wzięli jak dobrze pamiętam 150zł i to po znajomości w dodatku..... także jak by się trafił w kolorze auta to był by ogromny plus.
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote="paroof"](on dal 250 zł ja 450zł..)[/quote]
200 dałem :P Małgoś, często wiszą na allegro kompletne szerokie z halogenami za dobrą kasę. Jak się będziesz nudzić w pracy, to poszperaj :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

No ładne Polo. Dbaj o nie, a się odwdzięczy :)
pozdro
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

[quote="Kubrick"]Ja sie po 15 wybiore najprawdopodobniej na szrot, bo by pasowalo zwrotnice lewa wymienic. Tez sie rozejrze.[/quote]
Będę wdzięczna za wszelkie propozycje. Pozdrawiam serdecznie :)
Obrazek
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

Odwołując się do moich planów dotyczących odnowy felg, wstawię kilka zdjęć w jakim są obecnie stanie.Nie wszystkie są mocno zniszczone lecz 2 są naprawdę w nie za ciekawym stanie :( będę niedługo wybierać się na krótki urlop więc chciała bym w między czasie zająć się ich odnową, żeby już na wiosnę były jak nowe ;)
Liczę że moi drodzy koledzy ;) z forum podsuną mi jakieś cenne wskazówki, porady jak sami swoje odnawiali. Jakie preparaty i sprzęty zastosowaliście.... itd. Z góry bardzo dziękuję ;) :buziak:

Felgi wyglądają na dzień dzisiejszy tak:
Mój rudy tygrysek załapał się do zdjęcia na gapę.. :D
Obrazek
By gonia0609

Obrazek
By gonia0609

Obrazek
By gonia0609

Obrazek
By gonia0609

I co powiecie... kiepsko to w niektórych miejscach wygląda :(

A tak w ramach czegoś miłego, po długim oczekiwaniu(gdyż poczta, albo listonoszka :butcher: zagubili list i ponad 3 tygodnie szedł o PaY-a,, dziś doszło).Okleiłam już moją polę i teraz GODNIE będę reprezentować nasz klub :amen:
Obrazek
By gonia0609

ŁADNIUSIO SIĘ PREZENTUJE WLEPKA :D :cool: :thumbsup:
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 19:31 przez GONIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

[quote="czaja"]jeżeli chcesz to w giełdzie jest szeroki zderzak za 180zł ale nie w twoim kolorze.[/quote]
Piotrek masz może jakieś zdjęcia??tegoż zderzaka, w jakim stanie jest i czy ma kratki i halogeny, czy nie posiada? Dziękuję :)
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Małgoś, wydaje mi się, że nie obejdzie się bez pozbycia się całkiem starej powłoki (pastą scansol), a potem albo malowanie albo polerka (malowanie jest praktyczniejszym rozwiązaniem, ale polerka ma swój urok :D).
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

od kiedy scansol jest pasta :?: :-D
GONIA
pare godzin i felgi jak nowe :oki:
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

Czyli panowie proponujecie zedrzeć na całości lakier? i wypolerować? tylko słyszałam ze jest srodek który w łatwy sposób usunie ten lakier, czy to prawda? Czekam na cenne dokładne wskazówki :) Za wszystkie bardzo dziekuję
Obrazek
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

wydaje mi się ,że łatwy sposob do usunięcia lakieru o którym mówisz to właśnie tak ja chłopcy - scansol :) a w PL chyba nie jest dostępny ale w UK mamy też 'nitromors' który podobno jest lepszy
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 22:37 przez rzezin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

fajny rudzielec :) a tak serio, to najrozsądniej byłoby oddać te felgi to wypiaskowania i malowania proszkowego. przybliżony koszt ok. 250 zł. nie mało, ale biorąc pod uwagę czas jaki poświęcisz na usunięcie klaru z tych felg i wypolerowaniu ich - to chyba bardziej opłaci się je dać do piaskowania. tym bardziej że powierzchnia na tych felgach nie jest zbyt przystępna do polerowania, a felga niezabezpieczona lakierem bezbarwnym, gdy nie jest odpowiednio myta - szybko traci na wyglądzie. felgi pomalowane proszkowo, wystarczy jedynie umyć ciepłą wodą z dodatkiem jakiegoś detergentu :)
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Ranty w moich alu były popuchnięte,w jednym miejscu nawet powłoka bardzo nierówna,a parę ładnych godz pracy i dałem radę. Fakt jest to czasochłonne ale za to jaka satysfakcja. W moim przypadku nie miałem porysowanych ramion,tylko same ranty do odnowy. Tutaj może i racja oddać je do piaskowania a potem pomalować. Co do rantu - nie nakładaj nigdy więcej klaru na to. Jeżeli już polerować to potrzebujesz scansol,parę arkuszy papieru,szpachelkę,pastę autosol,parę godz pracy i worek cierpliwości :D

Przybliż sobie i zobacz jak była farba popuchnięta:
Obrazek
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

JuStIcE, rzezin, krzyDOLAR, pawellini - Dziękuję Panowie za cenne wskazówki jeśli chodzi o moje felgi, na pewno je wykorzystam. Pozdrawiam serdecznie.
Jeśli jeszcze wam się coś przypomni piszcie, będę wdzięczna ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

jak sie bawic to na calego. masz czas to odziej wszystke w polerke ;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”