A3 8L 1.8T quattro

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

audi daje rady mocą i wyglądem :) tylko to wnetrze wg. mnie jest za jasne i wogóle to nie wygląda :)
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pat »

Mi tam się podoba również wyglądem wewnętrznym, strasznie fajnie wygląda te wnętrze :) a o silniku nie wspomnę... Fajne cacko sam bym kiedyś taki sprzęt chciał nabyć :) Gratuluje zakupu
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

dzisiaj nabyłem dzis olej i filtr do haldexu i olej do skrzyni i jednak troszke czuc roznice w cenach czesci do polo i a3 :)
polatalem tez troche po sniegu i frajda mega, samochod bardzo ladnie daje sie kontrolowac, mozna jezdzic caly dzien, tankowac i sie slizgac ;) szkoda tylko ze przy takiej frajdzie nie mozna sie rozwalic w fotelu i dla odpoczynku od krecenia kierownica i relaksu piwka napic ;D
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

od takiego zabawiania się na lodzie i jazdy bokami po całej drodze(u mnie przy użyciu ręcznego) to sobie ostatnio przypaliłem skórę na ręce od kierownicy, na samym środeczku dłoni piekąca czerwona kropka :crazy: więc uważaj ;)
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Cichy6N »

elja kiedy mnie przewieziesz afdi ??? Ciekawy jestem a3 w kwatro :) Wrzuć więcej fotek w temat bo masz czym się chwalić . Pozdro
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

wrzuce jakies zdjecia z czyszczenia skór, to moze od razu sie umyje samochod i nawoskuje, to bedzie okazja zeby porobic jakis foty
a pojezdzic mozemy jak spadnie snieg ;) to teraz po tych dolach to co najwyzej mozna na kresce stanac na kawalku bez dzior
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

ostatnio często mijam twoje byłe polo w okolicach miasteczka akademickiego :grin: zaproś nową właścicielkę na forum ;)
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

zapraszalem juz, nie przyznala sie ofcjalnie ale wstyd jej pewnie ze taka koza ;D

a w audi dzisiaj wyczyściłem skóry zestawem lederzentrum colourlock i jest w koncu mniej wiecej tak jak byc powinno, skory byly w b. dobrym stanie jak na 10 lat, ale trzeba bylo je zabezpieczyc zeby sie nie niszczyly

najblizsze plany to dolozenie emblematow quattro z tylu pod oznaczeniem silnika i na grillu z przodu, zeby bylo tak jak po opuszczeniu salonu oraz audio bo to fabyczne mnie irytuje

co do audio to chce zrobic tak zeby pozniej rzeczy typu wygluszenie czy kable nie ograniczaly mi rozwoju tylko od razu zrobic porzadnie, wstepnie planuje na drzwi dynamat + morele tempo 6, na wzmacniaczu rockford fosgate punch 300s, suboofer w obudowie zamknietej schowany w nadkolu z glośnikiem 20cm helix ESK, co do głośnikow na tył to jeszcze nie podjalem decyzji, czytałem ze focal posiada w ofercie dobre glosniki dwudrożne 16cm, monoblock i wzmak do systemu z tyłu to sprawa otwarta

zaślepka airbaga kierowcy zostanie zmieniona, bo powinna byc cala beżowa

moze jeszcze z lotka od s3 na tył zdaze przed zlotem

i chce oddac samochod na korekcje lakieru do firmy „Primus” (przedstawiciel meguair's majacy zaklad detailingowy w lublinie), bo caly samochod poza blotnikiem lewym i zderzakiem przednim ma ori lakier co niestety widac i jest sporo rysek kolistych widocznych pod światło/słońce

Zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/1166461073 ... directlink
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

chyba wiecie jak ciezko jest wytrzymac zime bez przymiarki nowych fel na sezon letni ;) mialy byc od s3, okazalo sie ze to nie s3 tylko ronale montowane w a3 i tt i nie były w stanie jak na pogladowej fotce poniżej:

Obrazek

Jakos nie przypadly mi do gustu, po krotkich perypetiach pojawiły sie takie oto fele, są to repliki felg z rs4 w budzie bodajże 2004-2007. 17" z oponka dunlop sport 225/45. Dowiedziałem się też ze do wiosny przydałoby się skombinować dystans na tył, bo brakuje tych 2 cm zeby było idealnie. oponki nie są naciagniete i nie będzie tez obnizania zawieszenia , bo samochod ma zapierdzielac a nie sie toczyc, a ja nie mam sie martwic ze jak wpadne w jakas dziore bokiem to mi sie porysuje felga...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

uzupełniłem również emblematy quattro z przodu i z tyłu i było dość śmieszne że te dwa małe znaczki kosztowały mnie w aso 92zł... ;) ale co zrobić

Obrazek Obrazek

w tym tygodniu wymieniłem olej w dyfrze, skrzyni i w haldexie, płyn do wspomagania na ori audi, poduszki i łożyska amortyzatorów z przodu i gumki stabilizatora na febi/bilstein oraz poprzeczke tylnego mostu bo pękła przy deptaniu spod świateł na suchym, ponoć jakas wada fabryczna, wycofali tą część i pojawiła się inna bez taj wady

Jeszcze wrzucam pare ujęć Hiszpana z zeszłego weekendu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a i co najwazniejsze pobiłem rekord spalania, zabawa na sniegu, deptanie po miescie ~120km/100zł, co daje ok 16-17l/100km
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 20:24 przez elja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gwozdz
Administrator
Administrator

Post autor: gwozdz »

Felgi kosa :butcher:
Masz rację i nie obniżaj auta lepiej żeby jeździło niż wyglądało :grin:
Ja w swoim też się zastanawiam nad glebą i raczej nie jestem do niej przekonany :crazy:
Jak się nie ma co się lubi.... to się kocha żonę.

it's nothing personal i don't like anybody
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Dobry wybór, felga z rs fajniejsza niż ta z tt, pasowało by teraz zacisk odmalować bo dobrze widoczny jest :)
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

dzieki, prosta sprawa ze bedzie malowany, tylko aby do wiosny, bede rozbieral zaciski, piaskował je i malował, jeszcze nie wiem na jaki kolor, ale pewnie na wzor s3, zobaczymy to akurat najmniejszy problem i nie wymagajacy duzej inwestycji.
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

kilka zdjec z obecnym setupem, zalapalem sie na sesje takich dwoch polowek :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mysle nad sprawa zacisków... i mam pewien dylemat, bo przy 17 calowch felgach zaciski wydaja sie byc wyjatkowo małe wiec malowanie na kolor typu czerwony spowoduje ze beda smiesznie wygladaly i chyba skonczy sie na wczyszczeniu i pomalowaniu na srebrno
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

bardzo mi sie podoba Fela jaka masz na swojej a3..;)
kiedys swojego czasu ojciec tez mial a3 o identycznym silniku etc. ah te wspomnienia i sentyment :D
pozdrawiam;) :piwo:
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

dzisaij samochod został wyszorowany pierwszy raz od kupna jak nalezy, nawoskowany i została zrobiona sesja, niestety brak słońca więc zdjęcia mogły być lepsze :)

zdjęcie na zachęte:
Obrazek

link do albumu: https://picasaweb.google.com/1166461073 ... directlink

dodatkowo zacząłem zbierać klocki do CA. Kupiłem tweetery i zwrotnice z zestawu u-dimension ProX.
W lipcu uzbieram reszte gratów do korekcji lakieru, kupiłem polerke oscylacyjną DAS-6 i część kosmetyków i może coś z tego będzie.
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”