michael511 - 6N GTI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

Post autor: michael511 »

W temacie masakra :), nie no nie jest tak źle, poza tym, że auto prawie 2 miesiące u lakiernika stoi. Już nie mam siły normalnie, a to, że mu się pistolet do lakierowania zepsuł, a to, że jego córka puknęła jakieś auto i musi je zrobić na szybko, a to, że pies miał sraczkę, ciągle coś. Ma być teraz na piątek, zobaczymy. Fakt, że trochę roboty było, bo tył był trochę pognity, niewielkie ogniska rdzy praktycznie na całym aucie, ale tragedii nie ma. Jak już robić to wszystko od razu. Trochę wkurza mnie, że to tak długo trwa, bo jeszcze chciałem sobie pojeździć pomalowanym autkiem przy ładnej pogodzie, a tu zaraz śnieg spadnie :angry:

Przy okazji wywalam listwy boczne, lakieruję klamki, lusterka w kolor, wstawiam ori grill z polakierowanym znaczkiem (przód czarny mat, środek czerwony), podobnie tylny znaczek, także w tej kolorystyce. Coś jak w GTI Lyszyka.

Lamp przód już siedzą, jak odbiorę auto to zrobię kilka fotek. Trochę zabawy z tym było, bo trzeba było lekko atrapę pociąć, aby weszły o czym sprzedający mnie oczywiście nie poinformował. Cała instalacja pod lampy była w komplecie, teraz podłączenie jest bezpośrednio do akumulatora. Lampy świecą dobrze, na pewno lepiej niż seria.
Mein 6N GTI
...bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

moim skromnym zdanie to po lakierowaniu schowałbym go do garażu w dobrych warunkach żeby nie zobaczył wody:D i przezimował;) a na wiosne nówka sztuka na ulice, :grin:

a co z tymi lusterkami nie tak? przecież są lakierowane nie? ten trójkąt malujesz?
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

Tak ten trójkąt maluję. Schowam go oczywiście do garażu, dodatkowo jeszcze pokrowiec na auto. W zimie będę jeździł tylko jak naprawdę będę musiał.
Mein 6N GTI
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie wiem czy jest sens malować ten trójkąt wejdź w styling aut>6n>zdjęcia i pooglądaj może coś tam wypatrzysz
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

Znajomy ma czarnego Golfa, pomalował ten trójkąt i jest ok. Zresztą na czarnym to prawie nie będzie widać. Jakbym miał białe czy jakieś czerwone Polo, to bym oczywiście nie malował :grin:
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

oj, patrzę i widzę że dzieję się to czego się obawiałem :crazy:
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

[quote="krzyDOLAR"]oj, patrzę i widzę że dzieję się to czego się obawiałem :crazy:[/quote]
Co masz na myśli dokładnie?
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

kombinujesz, ale mam nadzieję że znajdziesz właściwą drogę :)
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

No może masz rację :grin:, z tylnymi lampami był błąd, ale są już 6N2, przednie mi się podobają, choć są powiedzmy "kontrowersyjne". Na wiosnę wrzucam Gwint i felgi, najprawdopodobniej te: http://koleso.topof.ru/en/product_info. ... 394&page=2, trochę zmian pod maską, więc myślę, że tragedii nie będzie :)
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

No fele jak najbardziej ok :) Zerknij sobie też na OZ Anniversary Rosso - rwą cyce jak dla mnie :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

[quote="JuStIcE"]No fele jak najbardziej ok :) Zerknij sobie też na OZ Anniversary Rosso - rwą cyce jak dla mnie :D[/quote]
Patrzyłem, też biorę pod uwagę :)
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

Mały UP! Wrzuciłem ostatnio lampy tylne 6N2 :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Kiedy je kupiłem okazało się, że wkłady są, ale brakuje żarówek (a miały być kompletne). No ale ok myślę, wrzucę żarówki ze starych lamp. Mam jednak wrażenie, że coś słabo/nierówno świecą (zdjęcie 3). Są jakieś różnice między żarówkami 6N a 6N2? A może przyczyna jest inna?
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
dogu
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: dogu »

Nie ma różnic w żarówkach 6n i 6n2 Do tylnych pozycyjnych przychodzi żarówka R5W
Kup 2 nowe i zamontuj Moze jedna masz już lekko przypalona i dlatego słabiej świeci jak nie pomoże sprawdź miernikiem jakie napięcie dochodzi na styki tylnych zarowek
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

Jeszcze nie pokazałeś lamp na froncie... Czyżby i Tobie się nie podobały?
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

W sumie to w nocy wygląda ok tzn. świecą równo. Zmienię żarówki i zobaczę.

[quote="Kamil88C"]Jeszcze nie pokazałeś lamp na froncie... Czyżby i Tobie się nie podobały?[/quote]
Spoko niedługo wrzucę jakieś zdjęcia, może jakaś mała sesyjka jak przestanie sypać :) Póki co wóz w garażu głównie, bo szkoda mi go na takie śniegi. A lampy są ok, mi się podoba ;)
Mein 6N GTI
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”