[all] czym usunąć smołę z lakieru?

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

H
Harun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Harun »

Bardzo dobry środek to Kent Acrysol. Puszka 500 ml za jakieś 30 zł.
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Post autor: wacku »

Osobiście usuwałem smołę z lakieru zwykłym masłem ,nie niszczy lakieru i rozpuszcza smołę - ot taki sposób mojej babci. :bye:
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Polecam preparat INSEKTY od K2
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

i tak chyba najtańszym i bardzo skutecznym preparatem będzie masło lub margaryna, nie niszczy lakieru i rozpuszcza smołę. :geek:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Osz kurde już widzę siebie zasuwającego z kostką masła dookoła auta :crazy: dajcie spokój, syf, tłuszcz i popelina
1L Prickborta czy Sanesolva kosztuje ok 40zł, zużywa się tego na jedno auto max 200ml więc jedna akcja to jakieś 8zł, a robi się to raz na kilka miesięcy. Robota czysta i bezdotykowa -popsiukać, poczekać 10 min i spłukać. Do tego podstawowa zaleta to to, że psiukamy na brudne auto zanim zaczniemy cokolwiek robić, do margaryny czy innego ghetto patentu trzeba najpierw auto dokładnie umyć, osuszyć, wysmarować, po czym znowu umyć... nie wiem co finalnie wyjdzie taniej ;)
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

[quote=""Borek""]Osz kurde już widzę siebie zasuwającego z kostką masła dookoła auta :crazy: dajcie spokój, syf, tłuszcz i popelina
1L Prickborta czy Sanesolva kosztuje ok 40zł, zużywa się tego na jedno auto max 200ml więc jedna akcja to jakieś 8zł, a robi się to raz na kilka miesięcy. Robota czysta i bezdotykowa -popsiukać, poczekać 10 min i spłukać. Do tego podstawowa zaleta to to, że psiukamy na brudne auto zanim zaczniemy cokolwiek robić, do margaryny czy innego ghetto patentu trzeba najpierw auto dokładnie umyć, osuszyć, wysmarować, po czym znowu umyć... nie wiem co finalnie wyjdzie taniej ;)[/quote]

Borek.. sądze, że na jednym myciu po użyciu masła sie nie skończy ;) Swoją drogą, ciekawe jak masło, bądź margaryna działa na LSP? (woski, sealanty )
...
m
mlodyabc
Newbie
Newbie

Post autor: mlodyabc »

Mi masło nie pomogło. Ale za to benzynka ekstrakcyjna oczywiście rewelacyjnie zmyła. Polecam też glinkę ściąga z auta wszelkie syfy.
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

[quote=""mlodyabc""]Polecam też glinkę ściąga z auta wszelkie syfy.[/quote]

Po to została stworzona...
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”