szozdi presents

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

[quote="Lobuz"]może -40 przynajmniej?? na prawdę nie jest tak źle na glebie:) [/quote]
nie no ja nie mówie że nie bedzie gleby, myślałem na początku o -40 ale teraz z tym polo cross to myśle o -60 ale kit a nie gwint.
Opony to 165/45 16 na feldze 7x16. Wszyscy moi kumple gadają: "ty ale za wąską opone założyłeś" a mnie już szlak trafia jak im musze tłumaczyć że o to mi chodziło :evil:
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

No łądny naciąg, ale muszą być teraz twarde oponki :D. Jak dla mnie 16 to troche za duże chciaż na tym profilu :geek: jak do polo 15 jak ulał. No i przy takich felgach to musi być gleba bo to troche śmiesznie wygląda ;) . No naciąg niezły, ja sie na taki nie odważyłem :roll:
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

[quote="szozdi"]Wszyscy moi kumple gadają: "ty ale za wąską opone założyłeś"[/quote]
powiedz im że na szersze nie było Cie stać, i tak nie zrozumieją więc można sie z nich pośmiac hehe
większości sie wydaje że im szersza opona to, to lepiej wygląda..
ale nie o tym, na -60 będzie elegancko, wrzuć zawiasik a nie pożałujesz:)
Awatar użytkownika
szkodnik
Początkujący
Początkujący

Post autor: szkodnik »

koło fajne jak przywalisz glebe będzie kotem ;)
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

[quote="Primo"]ale muszą być teraz twarde oponki[/quote]
A wiesz że nie. Bałem się tego, ale naszczęście różnica w porównaniu z zimówkami jest o dziwo nie wielka.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

zupelnie to auto nie wygalda na tym setupie,a szkoda bo przy niewielkiej glebie -40 komfort jazdy nieznacznie by spadl a by o niebo lepiej wygladalo..krajniol kiedys mial w polo weitec ultra gt -40 wlasnie i jezdzilo sie niemal jak na serii zawiasie a jak fajnie wygladalo auto,niestety cena tez nie jest niska..pozostaje tylko bic w dzwon i powiedziec...."NA ZIEMIE Z NIM'' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Az w koncu sie zdecydujesz,w koncu wieszosc polskich miast to dziura na dziurze i jakos kazdy z gleba daje sobie rade a na 16 wcale tak nisko znowu nie bedzie ;)
pozdro
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Goozik ale tak jw. napisałem chcę gleby nawet nie -40, a -60 i nie trzeba mi tego przypominać przy każdym poście :) ale na tą chwilę nie mam lużnej kasy na zawieche, ale jak tylko coś mi się ostanie to jest to oczywiście sprawa priorytetowa.
T
Twitty
Newbie
Newbie

Post autor: Twitty »

[quote="szmydziu"]Jakiej szerokości masz te oponki ? Bo ładnie naciągnięte.
Ja właśnie jadę zaraz kupić coś letniego, bo zimówek już szkoda na takie temperatury.

Ja dzisiaj też usunąłem znaczek POLO i listwy z jednej strony póki co.
Porobiłem zaprawki bo po zimie pełno parchów i zamalowałem zwykłym czarnym lakierem w sprayu ;/
Nie wygląda najlepiej, ale w przyszłym roku lakiernik i kolor chyba z palety Yamahy pójdzie :)

Mam nadzieję, że będą to dwie najładniejsze polówki w GW :) Powoli i do przodu szozdi :)[/quote]

W jaki sposób usunac listwy boczne drzwi i znaczki POLO na tylnej klapie? Slyszalem cos o nagrzewaniu znaczka zeby klej slabiej trzymał. Napisz prosze jakie sposoby są. Pozdro
Awatar użytkownika
baros21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: baros21 »

Twitty Szuszarka albo słoneczny i gorący dzień oraz żyłka, powoli "odcinasz" znaczek i listwy. Potem wypolerować i już. Przy listwach trzeba uważać bardziej bo można oderwać z lakierem :-D
Pzdr
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

Ja np oderwałem sobie listwy boczne z lakierem, aż do gołej blachy :mrgreen:
Poszła szpachla w ruch i jakiś spray z Castoramy i ujdzie.
A co do znaczka, to oderwałem na chama ( wcześniej kawałek kleju pod znaczkiem naciąłem nożykiem do tapet )
a sam klej to już nitro i jakoś zeszło.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote="szmydziu"]Ja np oderwałem sobie listwy boczne z lakierem, aż do gołej blachy :mrgreen:
Poszła szpachla w ruch i jakiś spray z Castoramy i ujdzie.
A co do znaczka, to oderwałem na chama ( wcześniej kawałek kleju pod znaczkiem naciąłem nożykiem do tapet )
a sam klej to już nitro i jakoś zeszło.

_________________[/quote]

z tych rad bym raczej nie skorzystał
..teraz piekna pogoda
znaczek z tylnej klapy lekko schodzi a slad po kleju benzyna ekstrakcyjna ewentualnie woskiem,u mnie nie było problemow,a listwy trzeba troszke opalarka grzac bo rzeczywiscie moze lakier odejsc jak bedziesz na siłe robił
v
viwi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: viwi »

Mi tez sie ten felunek podoba i wielki + za opony :good:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

tak jak mowi Goozik. ja w tamtym tygodniu sciagalem ale uzywalem suszarki do wlosow bo opalarki nie mialem pod reka ;-) kolo 2h grzania i obie strony zeszly.
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

Post autor: Cyprys »

[quote="szozdi"]
a ja nie chcę już chyba tysięcznych w naszym klubie lamp od 6N2.
Sądze że jeszcze nie są wieśniackie.[/quote]
te lampy aż tak tragiczne nie są widziałem kilka polówek na których łądnie się prezentowały choć ja bym ich nie założył
trozke czerwone lampy z niebieskim kolorem mnie rażą, poszukał bym czegoś innego
z drugiej strony czasami sam chce zmienic bo jak widze już setne auto an RMach i lampach z 6N2 to chyba zmienie swoje bo na rynku jest masa ciekawych tajli, lamp jak i kółek

[quote="maniak"]przy 16" bez twardego zawiasu ani rusz bo inaczej będzie obcierać. 16" w takim małym autku jak Polo to przesada moim zdaniem[/quote]
obcieranie to raczej w 90% wina dużej szerokości i małego ET a nie średnicy
pozatym uważam że dobre 16" daje też oszałamiajacy efekt wystarczy poczytać o planach turzola lub przypomniec sobie białe felgi Carllo'za, natomiast 16" raczej szerokie w polo być nie może bo auto będzie koza
a tu przykład ładnej 16"
Obrazek
Obrazek

[quote="bartek_polo"]to co mi sie podoba to Twoje wnętrze:D:D:D ... jak juz pisałem wcześniej felga bardzo dobra naciagaj na to ile wlezie 165/40 i bedzie baja !! [/quote]
a mi mnie we wnętrzu razi ten chrom na środku kierownicy, to do żadnej cześci wnętrza nie pasuje, pozatym rygielki, ingiglo, listwy na progi bym sobie podarował ...

a co do opon ja stanowczo odradzam 165/45, pomijam kwestie ze przy tak malutkim profilu i naciągu będziesz musiał nieco więcej napompować a jak dołożysz twardy zawias to juz tylko zostanie lans
dodatkowo naciągniete opony się wogóle nie trzymią drogi, profil nie pracuje a i szerokośc kiepawa Uważam tak bo sam mam naciąg i to nie duzy i juz na kilku zakretach poznałem jego zdradliwość
wiem ze już takie masz ale ja bym sie na takie nie zdecydował

troszkę pomieszałeś to wszytsko naciąg sie daje żeby ładnie wyglądał gdy masz mooocną glebe a jak sam mówisz ze nie będziesz go kładł na maksa to bedzie temu czegos brakowac moim zdaniem

felgi nie są złe całkiem dobrze beda sie prezentować na glebie ale uwazam ze mozna duzo ciekawszych uzywek dorwac czy z merca czy z czegokolwiek innego :)

Na razie zostaw tak jak jest i zajmij się resztą :) wywal wszytskie lampy które sa pomarańczowe przede wszytskim, us€n listwy a jeśli nie to daj takie jak ma dziendzioł6n i pomaluj w kolor, usuń naklejke PL z tyłu i owiewki z szyb :) daj szerokie zderzaki a jeśli chcesz wygładzone to odezwij się do mnie mam przód do sprzedania bo wracam do seryjnego :P (potrzebuje lepszego chłodzenia) NO i gleba przede wszystkim, gwint jest fajny nie po to żeby sie nim bawić tylko żeby zejśc tak jak ci sie podoba a na zime możesz podnieść

Pozdro
Awatar użytkownika
dziii
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziii »

heh tez jestem zdania ze koła wielkie daja najlepszy efekt sam posiadam polo na 16x7,5" i nie powiem bo troche sie nameczyłem zeby nic nie tarło ale teraz za to sie prezentuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”