SZCZĘŚCIE - NIE - SZCZĘŚCIE (aktualizacja)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

pewnie że były montowane w golfach. Kupiłem je bo na naszych drogach nie da rady ich pokrzywić.
20lat bezproblemowej jazdy!! Kupiłem je też bo były w okazyjnej cenie :) grzechem było nie kupić :grin:
teraz pracuję nad pewnym patentem we wnętrzu... może się uda w tym roku... jeśli tak to się pochwalę na forum!
Na bank się komuś nie spodoba :)
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

Mi się takie cult stylowe felgi podobają:)
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Witam, pochwalić się chce tym co będę zakładał na zbliżającą się wiosnę...
btw - dziś widziałem bociana nad Gliwicami (więc jak ktoś nie chce zostać rodzicem to uwaga!) leciał w stronę Bytomia :yahoo:

Obrazek .. .. .. Obrazek

Obrazek

oponka to 185/55 R14 2szt na przód, bieżnik poprzedniej pary jakoś się rozpierzchł na gliwickich uliczkach :)

[size=99px]A teraz coś mniej śmiesznego![/size]
Złapałem na szybę małego kamyczka z naszej A4, słyszałem że uderzył ale nic nie było widać (na linii pióra wycieraczki). :banghead:
Dziś (3 dni później) mam pęknięcie ok 50-60cm wzdłuż linii wycieraczki w spoczynku i kwalifikuje się do wymiany. Na razie jeżdżę tak jak jest. Testowałem ją... tzn dostała kilka razy pięścią dość mocno z zewn i wew.
Ma ktoś "zapasową szybę"?
Poszukiwana szyba przód, Polo 6N, 3D, odcień zieleń, bez pasa przyciemniającego, bez okienka na VIN.
Da się ją wymienić samemu w garażu?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote="NobySun"]Da się ją wymienić samemu w garażu?[/quote]

szyba jest wklejona wiec jak uda ci sie wyciac to wymienisz sam
Awatar użytkownika
rurektuning
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rurektuning »

[quote="Goozik"]szyba jest wklejona wiec jak uda ci sie wyciac to wymienisz sam
[/quote]
Szyba jest do wyrzucenia także napewno da rade he :-D
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Aż będę musiał sprawdzić ale mój przód nie jest klejony, uszczelka to max co tam może być :)

tylna szyba i tylne boczne - owszem, żadnego ale do tego że są klejone nie mam, ale nie przód!
Wy macie klejone?
Autko przywiezie żonę ok 15tej do domu, to zrobię zdjęcia... ale prosiłbym o kilka waszych - dla porównania.

Byłem w NextGlass w Gliwicach (kiedyś w Brzezince) - 440zł z wymianą :? 2godziny pracy i posprzątane!
Taka wymiana ma sens jeśli szybka jest na kleju, jeśli jednak na uszczelce to szukam szybki na szrocie!
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

NobySun
mam taka szybe, ale kwestia transportu, szyba oryginalna wycieta z polo do rozbiórki, chce za nią 200zł. Wybite na niej znaki VW itp. Z 96 roku chyba
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

RJA – powiat jarosławski, podkarpackie :) ładnie tam ale transport do Gliwic :(
200zł szyba, za tak kruchy towar że kurier weźmie odpowiedzialność za nie małą kaskę, jedynie transport własny wchodzi w rachubę...

Już wiem, że ją masz Paffcio - jeśli nie znajdę niczego innego to się odezwę. Dziękuje za informacje :)
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

NobySun szyba na 100% jest klejona, kurcze drogo u was z wymianą ja płaciłem 360 zł za taka usługę możne u nas na Podkarpaciu taniej :?:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

szyby sa drogie ale za wymiane wycięcie i wklejenie mam typa ktory to robi za 60zł :)
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

różnica pomiędzy tym jak to widać na tylnej czy tylnych bocznych a tą z przodu jest diametralna. Dziś, jak mówiłem, oglądnę w normalnym świetle. W razie czego zamieszczę zdjęcie.
Lubie się zakładać ale ostatnio straciłem 100zł na pewniaku dot. filmu Ścigany sam podbiłem zakład z 50zł :D

około 16tej będzie zdjęcie! pęknięcie też spróbuję ująć na zdjęciu.
tymczasem dzięki i miłego dnia!
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Nowe zdjęcia z wiosennych prac:
autko jeszcze nie umyte, ale jak się znajdzie wolny dzień to umyję i zatroszczę się o jakieś konkretniejsze zdjęcia! Tymczasem...

zakupiłem:
====Obrazek====Obrazek
-lampy polo 6N2 za 140zł komplet,
-dwie oponki Firestone 185/55R14,
-komplet zawieszenia TA Technix o skróconym skoku na springach (-60/-45) przy 92% sprawności z autka sprowadzonego,

założyłem i wygląda tak:

====Obrazek====Obrazek====Obrazek====Obrazek====Obrazek

Zdjęcia są z okresu późnej zimy do zeszłego weekendu we Wrocławiu!

Zawieszenie. Autko prowadzi się super! trzyma się drogi pięknie - jak przyklejone. Na przodzie te dwie nowe gumy, a na tyle leciutko sparciałe Barumy 185/55 co dało w rezultacie nadsterowność autka na śliskim. Zaznaczam że było podsterowne!
Obróciło mnie już na dolnych wałów na skrzyżowaniu, ale to były testy na ile można sobie pozwolić! Zawieszenie twarde, troszkę trzęsie moją drobną nadwagą, ale przyczepność autka i jego prezencja mi to rekompensuje.

Lampki, niestety jedna mi pękła i mogłem wziąć taką jak na zdjęciach, tzn anglika - ktoś to na pewno zauważy. Będzie okazja to wymienię, nie będzie to zapłacę więcej za przegląd. Ale są i jest OK! Wielkie dzięki dla Paffcio za manuala swapu lampek!

Budziki. Pewnie się większości nie spodobają, ale mi właśnie takie się podobają i dla mnie jest OK. W nocy regulacją można przyciemnić i jest właśnie taki żółtawy kolorek! Albo max i pięknie się prezentujące białe budziki.

Pokrowce. Pokrowce musiałem nijako założyć, ori tapicerka była zniszczona. Do tego jeszcze fotel był spawany. Wina materiału, pękło trzymanie z lewej strony.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2010, 22:30 przez NobySun, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

no właśnie, bo u anglika nie ma wstecznego z prawej strony :P
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

NobySun powiem Ci, że zegary mnie powaliły. Tutaj nie ma niebiesko czerwonej nudy :oki:
Gdyby tak jeszcze wyświetlacze skonwertować i mleczne cyferki - czaaaad
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
marcinnn
Początkujący
Początkujący

Post autor: marcinnn »

zegary pierwsza klasa :bow: bardzo fajny old school :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”