[6N] 6n zrobić na 6n2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
w
wianek
Newbie
Newbie

Post autor: wianek »

Po tygodniu zabawy (po pracy) przeróbka została prawie ukończona :D muszę jeszcze dokładnie wszystko spasować .

Oto co za niespodzianki mnie napotkały
1 Trzeba uważać przy zakupie błotników ponieważ w 6n2 występowały 2 rodzaje , z progiem i bez
2 Otwory na pas przedni od 6n2 nie pasują więc trzeba je dorobić
3 Wzmocnienie zderzaka ma inne otwory (tak jak pas) więc użyłem starego od 6n ,trzeba się trochę pomęczyć kątówką i lekko poodcinać aby doszedł przedni zderzak i weszły halogeny
4 Podłużnice w 6n są trochę dłuższa więc trzeba ją delikatnie skrócić
5 Kostki do lamp nie pasują więc trzeba kupić nowe (ja zrobiłem sobie przejściówki z kostek które były przy wzmocnieniu od 6n2)
6 maska w 6n2 ma inne mocowania więc zawiasy z 6n nie pasują
i jeszcze parę innych drobiazgów o których zapomniałem, przy okazji umyłem sobie silnik i resztę osprzętu bo dawno tam nikt nie sprzątał :P

w krotce wstawię zdjęcia (gdy już wszystko będzie na cacy :D) a na-razie fotki poglądowe

http://imageshack.us/g/834/dsc00418ge.jpg/

dodam też że wzorowałem się trochę na zdjęciach Ola :D
Tylna klapa też już założona ,trzeba jeszcze pomyśleć co zrobić z tylnym zderzakiem :)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, 21:46 przez wianek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Trzymam kciuki za powodzenie projektu, jakby co służę pomocą jeśli jeszcze coś pamiętam. Taką fotkę znalazłem dla porównania, jeszcze przed wygładzaniem listew:

Obrazek

W klubie od 22.03.2005.
w
wianek
Newbie
Newbie

Post autor: wianek »

projekt już prawie ukończony muszę odbudować fundusze i przerobić ten tylny zderzak :D Olo pamiętasz może jak rozwiązałeś problem ze światłami ? a i czy miałeś jakieś problemy z wyregulowaniem maski bo mi ciągle odstaje wyżej niż błotniki :/
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

O co Ci konkretnie chodzi ze światłami? Ja wyciągałem piny w kostek 6n i wcisnąłem w kostki z 6n2 tak więc obyło się bez druciarstwa. Co do maski to musisz kombinować :) podstawą jest dobre spasowanie pasa przedniego i belki do podłużnic. Jak zauważyłeś jest różnica w rozstawie otworów między 6n a 6n2. Ja nawet kupiłem osłony podłużnic żeby je przespawać ale w końcu tego nie zrobiłem.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Ja mam pytanie jak taka przekładka forntu ma się w przypadku Varianta ? Za kilka miesięcy będę prawdopodobnie musiał pomyśleć nad jakimś kombi. Niestety dla mnie, variant nie ma fronu jak 6n2. Stąd moje pytanie czy jakbym chciał w combi zrobić przód z 6n2, to będzie to analogicznie jak przekładka 6n-6n2, czy może 6n, a variant różnią się i taka przekładka nie będzie możliwa ? Myśle nad Variantem po lifcie, ze środkiem jak w 6n2. Jeżeli nie polo, to może golf IV lub Bora w kombi. Zastanawiam się również jeszcze nad Stilo lub 156 również w wersji combi.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""baton""]czy może 6n, a variant różnią się i taka przekładka nie będzie możliwa ?[/quote]
tu odpowiedziałeś sobie na pytanie. poza tym ta informacja jest już na forum.
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

[quote=""czaja""][quote=""baton""]czy może 6n, a variant różnią się i taka przekładka nie będzie możliwa ?[/quote]
tu odpowiedziałeś sobie na pytanie. poza tym ta informacja jest już na forum.[/quote]

Ok, dzięki.
B
BBS RS Manniak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BBS RS Manniak »

Witam
czy konieczna jest wymiana pasa przedniego od 6n2 ? ida za tym ulatwienia przy dalszych pracach ? czy duzo to nie zmienia ?
czy wystarczy sama belke pod zderzakiem zmodyfikować odpowiednio by zderzak sie spasowal ?:)
z tego co na zdjeciach widzialem pas od 6n2 ma inne wneki pod lampy . ale czytalem w ktoryms temacie liste zmian i pas przedni nie byl na tej liscie zmian wiec z tad moje watpliwosci czy trzeba nowy pasy czy nie ?:)

pozdrawiam
B
BBS RS Manniak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BBS RS Manniak »

sory ale moze ktos cos podpoweidziec ? wiekszosc zdjec juz wygasla a te ktore sa sa strasznie male ....
chce ruszyc z tematem i bylo by milo gdyby ktos posiwecil pare minut i pomogl cos ....
moze jednym sie nie podoba takie lepienie ale ktos cos wie na ten temat na pewno wiec czekam na podpowiedzi i jakies dobre foty ...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

O matko... Ty dalej drążysz temat
Przecież jak na tacy Ci podałem ostatnio informacje- gotowe tematy, w kórych są zdjęcia i nie widze, żeby wygasły

Pas też trzeba zmienić, bo jest inny(w 6n2 swiatła są inne i mocowane inaczej), belka też nie pasuje.
Zobacz na to zdjęcie i porównaj np. ze swoim pasem, albo zdjeciem pasa znalezionym w necie
https://picasaweb.google.com/olito6n/Fr ... 0765483282

Czytaj powoli i dokładnie oraz oglądaj zdjęcia od Olo

Dla potomnych wrzuce to co ostatnio Ci podawałem:

:arrow: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 600820c1ec

No i tutaj cos jest na temat z fotkami : viewtopic.php?f=70&t=1572

Dodatkowo wynik wyszukiwania w google : http://www.clubpolo.co.uk/forum/index.p ... pic=134796
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”