[86c] Jak sciagnac klosz lampy przedniej?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Post autor: cimensik »

no oki..
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

sa kleary do przodu do Polo ale cięzko dostać....
a kwadraciaki to sa te:
Obrazek

i chyba wiem kto ma do sprzedania

lub sam mozesz zrobic samo róbe na soczewkowe swiatła
Obrazek
c
cimensik
Początkujący
Początkujący

Post autor: cimensik »

kto ma do sprzedania?? pisz na pv
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

znajde to podam ;)
Obrazek
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wojtek6886 »

no to powiedzcie jak zrobic clear swiatla, tylko dokladnie zebym lipy nie odwalil:D
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Sa 2 opcje ;)
rozklejasz i szlifujesz. Ale robota jest ze tak powiem srednio przyjemna. Na koniec musisz przeleciec tlenkiem ceru - Cerox -mozna kupic na allegro nie kosztuje majatku.

druga
rozkleic lampe wypieprzyc "klosz" z zarowki wsadzic soczewke i u szklarza wyciac okragle klosze.

Nie wiem ktora opcja prostsza i efektywniejsza. Ale obie kwalifikuja auto do zabrania dowodu w wypadku kontroli. Swiatla traca certyfikat. Jak to wyglada w wypadku kontroli - czy sie przyczepia do tego czy nie - wiadomo roznie bywa ale nie chce pozostawiac niejasnosci.

pzdr
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

wiec pozostaje mi szukac swiatel z atestem jednak... a od bmw e36?? moze by pasowaly?? co wy na to
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

sa za male.
Swiatla z bumy maja o ok 3cm mniejsza srednice od polowkowych. Mozna wyciac taki pierscien z np plexy zeby zaslonic te braki. Ale jest inny problem. Te swiatla sa dosc dlugie i bedzie trzeba dorobic jakies mocowanie zeby ci tyl nie latal. Jesli uda Ci sie wyrwac lampe razem z tym kolnierzem montazowym to masz troche ulatwione zadanie ale rozstawy srub nie pasuja wiec bez rzezby sie nie obejdzie. Do tego musisz jakos rozwiazac oslone dla klosza z zarowki (tu podpowiem ze powinna pasowac puszka z Faxe ;) )

Pomysl jest fajny efekt tez. Oczywiscie mozna to zrobic na tasme klejaca i z butelki po wodzie mineralnej , i wszystko pownno dzialac. Ale Jesli to ma nie tylko swiecic w jakims niesprecyzowanym kierunku a tez wygladac i dzialac to trzeba sie do tego przylozyc. Bez rzebienia sie nie da.

Aha na bmw srednio sie znam wiec pewnie mozna dostac rozne wersje lamp ale ich srednica powinna byc taka sama.

pzdr
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

hmm to jeszcze zostaje golf I moze z tego sie uda bo rzezbic prawde mowiac mi sie nie chce, ale jak nie bedzie wyjscia to zrobi sie i to..., i tak musze jeszcze znalesc gril przedni bez znaczka najlepiej bo swoj mam popekany (skutki szalenstw z zeszego roku) moze ma ktos jakis ciekawy pomysl na w miare nie droga przerobke przodu chodzi wlasnie o zderzak i swiatla przednie, no i gril czy np bedzie pasowal moze od golfa I jak nie dostane od swojego polo:D
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

No to musze cie zmartwic ;]
Bo grill bez znaczka do 86c trzeba dorabiac ;) A przynajmiej nie widzialem w sprzedazy takich oryginalnych.
Najprosciej mozesz kupic grill na 4 lampy i zrobic smoked front za pomoca czarnej folii samoprzylepnej ;p do tego brewka i przod juz inaczej sie prezentuje ;)

Moze maloprofesjonalne i niewlasciwe ale najtansze rozwiazanie.
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

nie no bez przesadyzmu, az na taka tanioche nie licze, moze byc ze znaczkiem, to przerobie bez problemu. najgorzej ze swiatlami bedzie, holera jak nie wiem z czego dobrac swiata zeby jak najmniej przerabiac...
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Zawsze mozesz sprobowac polerki klosza. Tylko jest to pracochlonne zajecie i ciezko przewidziec jaki bedzie koncowy efekt. Mam gdzies fotki jak to wyszlo u mnie ale z halogenami. poszukam i postaram sie wrzucic.
m
michal5150
Newbie
Newbie

Post autor: michal5150 »

[quote=""wojtek6886""]hmm to jeszcze zostaje golf I moze z tego sie uda ...[/quote]
Reflektor z golfa I ma 178 mm średnicy (rant szkła). Mocowanie za pomocą śrubek umieszczonych w otworach na obwodzie kołnierza z blachy - w praktyce można nawet nawiercić otwory w dowolnym miejscu tego kołnierza. W orginale średnica na jakiej są rozmieszczone otwory mocujące to 190mm. Akurat mam luzem takie reflektory więc mogę zrobić foty, jeżeli jesteś zainteresowany. Clary można kupić bez problemu - nawet do garba takie zakładają :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

golf 1 i 2 maja taka sama srednice. da sie do polo zalozyc jak juz pisalem ale rzezbic trzeba gdzies kiedys widzialem manuala jak to zrobic.
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

hmm to musze do kumpla skoczyc jak tak po swiatla od golfa, i wtedy sie przekonam czy ciezkie jest to do zrealizowania czy nie, wiem jedno ze jesli wejda to wole kupic swiatla z homologacja zeby psy mi sie nie czepily...:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”