[quote=""Zoodix""]pewnie tak hahah chłpy a wiecie jak jest rozwiazany ori centralny w klapie bagaznika?[/quote]
wiemy. jest też temat na forum. poszukaj w 6n1 bo to to samo.
[quote=""sabled""]Tak jak napisałeś. Diagnostyka po K a komunikacja z niektórymi modułami po CAN, ale na przykład sygnału CAN do radia nie ma. Centralny pod zamek w klapie to jest problem, bo w ori jest ciut inna klamka i ciężko pod normalną podłączyć siłownik, ale jest to do zrobienia. Najlepiej kupić zestaw na 4 siłowniki o właśnie polecanego Stiga.
[quote=""czarnuch""]a powiedzcie mi koledzy co to jest: przy otwieraniu drzwi jak auto trochę postoi to słychać takie buczenie, bzyczenie ajkby pompki paliwowej z tyłu z prawej strony??[/quote]
To pompka od centralnego. Normalna sprawa.[/quote]
co do tego montazu silownika w tylnej klapie to na czym polega problem i jak to najsprawniej zrobic? Czy jak kupie silownik dedykowany do klapy ulatwi to montaz?
[quote=""sabled""]Jeżeli pompa paliwa pracuje przy otwieraniu drzwi to:
1. Skąd "wie" czy właśnie otworzyliśmy drzwi kluczykiem a nie, że były wcześniej otwarte, jeżeli nie ma centralnego?
2. Na prawdę myślicie aby inżynierowie VW byli tak głupi, że przy każdym otwieraniu drzwi ustawili by pracę pompy paliwa?
3. Po co pompa paliwa ma działać przy otwarciu drzwi skoro tak czy inaczej ma działać przed odpaleniem silnika?
Zoodix przeszukaj forum bo już o tym było razem ze zdjęciami itd.[/quote]
tak jak kolega pod twoim postem napisał to się dzieje jak autko dłużej postoi, a nie za kazdym razem.
W aucie nie ma centralnego zamka i co to w końcu jest ??
Witam! Z dwojga wymienionych rzeczy tez bym obstawial pompe paliwa. W mojej 6n2 posiadam centralny zamek i pompke slychac tylko w momencie kiedy otwieram zamek kluczykiem lub gdy naciskam przycisk otwierania/zamykania centralnego na drzwiach(dodam ze jest to wyrazny dzwiek malego kompresora). Natomiast kiedy wsiadam juz do auta to po otwarciu drzwi tez slychac buczenie z tym ze jest to inny dzwiek nie przypominajacy kompresora a raczej bardziej elektryczny. Tak jak napisal czarnuch jesli otwieram drzwi po jakims czasie to tez slychac ten dzwiek. Nie jest to wiec na pewno dzwiek pompki centralnego a raczej pompy paliwa.
Chociaż podejrzę dzisiaj u siebie jeszcze raz, bo wydaje mi się, że masę też podłączałem tylko nie wiem czy to aby do tej śmiesznej diody sygnalizacyjnej nie było. Sprawdzę i na wieczór napisze.