NatkoVWóz Open Air -> KittyPower :D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Gotowe już felgi ?
Obrazek
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: natkastella »

Kuba niestety nie. Brak funduszy na oponki jak narazie- szkola pochlonela sporo kasy a i stan techniczy samochodu byl wazniejszy. Wymienione hamulce (tarcze,klocki,bebny i zaciski) i lozyska z tylu na chwile obecna jeszcze do wymiany lozyska z przodu, filtr paliwa oraz olej z filtrem. A jak juz sie uporam ze stanem technicznym to ubezpieczenie do zaplaty. Wiec kola chyba zagoszcza dopiero w przyszlym sezonie. A na ten sezon leca standardowe 13'' z balonowata opona :banghead:

Z mechaniki do wymiany jeszcze sprzeglo i ogarniecie rozszczelnionej skrzyni biegów, rozrząd z pompą wody i mam nadzieje, że już nic po drodze nie wyjdzie :amen:
moje maleństwo <a class=\"postlink-local\" href=\"http]
K
KoKo

Post autor: KoKo »

natkastella

co tu tak cicho
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

cicho bo zbieram graty na sierpniowy urlop :)
kupione już zostało:
- kompletne sprzęgło firmy LUK (od madmax)
- rozrząd INA
- pompa wody (nie pamiętam firmy)
a w między czasie polo dostało matę wygłuszającą maskę (od madmax)
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Czyli ogolnie tandety nie kupujesz :D
Autko po modach sie mi bardzo podoba :)
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

[quote="rumcajs25"]Czyli ogolnie tandety nie kupujesz :D
Autko po modach sie mi bardzo podoba :)[/quote]
Jeżeli jest możliwość zaoszczędzenia na częściach to jak najbardziej korzystam ale nie jeżeli idzie to kosztem bezpieczeństwa bądź żywotności danej części :)
Dziękuję za miłe słowa :piwo:

I muszę się pochwalić, iż w sobotę zakupiłam kompletny Open Air (plug&play) w doskonałym stanie i również czeka na sierpniowy urlop zaplanowany w garażu na grzebaniu w aucie :yahoo:

Oczywiście każdą zmianę udokumentuję fotkami :)

Więc działalność modownicza zawieszona bo bardziej cieszy mnie fakt auta sprawnego mechanicznie z nowym dachem niż różowe felgi (które obecnie służą jako stolik w pokoju) z nowymi oponami :amen:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote="natkastella"]które obecnie służą jako stolik w pokoju[/quote]
Przynajmniej jakos sie przydaja :D
No wiec czekam na relacje z urlopowych modów ;)
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Dzisiejsza niespodziewanka na parkingu o 7.40 rano :banghead:
Obrazek

Na szczęście sprawca znaleziony, dostał mandat, szkoda zgłoszona do jego ubezpieczyciela a po oględzinach policji uszkodzone 5 elementów: przesunięta maska, zderzak, odpryski na błotniku, grill z atrapą i reflektor.

Gościu przy policji mówił, że zostawił mi kartkę za szybą, której dziwnym trafem o 7.40 nie było za wycieraczką a zdarzenie miało miejsce wcześniej. Czekam na rzeczoznawcę i okaże się co jeszcze ucierpiało.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Tragicznie jakoś to nie wygląda, ale cholera zawsze człowieka krew zalewa jak dba i pilnuje by było ok, a jakiś debil uderzy. W czepku rodzona jesteś, że udało się dorwać sprawcę :amen: Teraz tylko naprawiać, pytanie gdzie oc miał ów geniusz, bo jak dobrze to rozegrać to jeszcze na tym zarobisz :grin: tak jak u nas Michu84 za małą głupią wgniotkę na drzwiach dostał 1500zł :grin:
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

nie jest tak źle gorsze rzeczy miałem z polo :) jak dostaniesz odszkodowanie to będą mody w polo :crazy:
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Osa »

Ja bym się jarał :D Od razu gładki zderzak nowy lakier na elementach a jak pyknie to jeszcze może jakieś opony kupisz :D Przynajmniej ja jak miałem delikatną stłuczkę to wyszedłem dużo na + ;)
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Sprawcę sąsiedzi widzieli i byli bardzo w porządku, że mi o tym powiedzieli :) jego ubezpieczalnia to MTU.
A, że wyjdę na + to wiem bo lakierować narazie niczego nie będę bo w przyszłości plany na lakierowanie całej budy (oczywiście bez zmiany koloru) ale myślę, że na wymianę i ewentualne lakierowanie lewych drzwi spokojnie wystarczy, a reszta kasy pójdzie na konto i niech procentuje :D i później zadecyduję jak ją spożytkować. :cool:

Opony na spokojnie kupię sobie pod koniec roku i będą na przyszły sezon. W tym roku i tak nie jadę na piknik więc polo może po mieście śmigać tak jak śmiga :)

W sierpniu ogarniamy skrzynię biegów i pewnie kasa się jeszcze przyda więc jak już rozkręcimy auto to wymienimy wszystko to co będzie należało wymienić :amen:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

christopherek pamiętam rok temu jak miał dzwona w Audi to właśnie sprawca miał OC z MTU to po całej zabawie mówi, że bardzo do przodu był :) naprawił auto i jeszcze na mody zostało ;) także radość przez łzy, bo auto jednak dostało ale jednak chyba radość Cię czeka hehehe
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Przed chwilą zakończyły się oględziny mojego polo przez rzeczoznawcę z MTU. Szkoda została wyceniona na 921.65 zł.
Jak dla mnie to śmiech na sali bo w intercarsie same reflektory to koszt koło 1000 zł a gdzie do tego koszty lakierowania zderzaka, listwy i błotnika...
No nić będziemy się odwoływać :)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote="natkastella"]Przed chwilą zakończyły się oględziny mojego polo przez rzeczoznawcę z MTU. Szkoda została wyceniona na 921.65 zł.
Jak dla mnie to śmiech na sali bo w intercarsie same reflektory to koszt koło 1000 zł a gdzie do tego koszty lakierowania zderzaka, listwy i błotnika...
No nić będziemy się odwoływać :)[/quote]

to IC nieźle kroi :D w aso nowy reflektor ok 750 zł brutto :P
lakierowanko by wyszło koło 250 zł za element w "dobrym drogim zakładzie" a masz 4 elementy do lakierowania wiec rachunek prosty, weź rzeczoznawcę na swój koszt i niech Ci wyceni, zapłacisz 100 zł a zyskać możesz dużo więc gra warta zachodu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”