[quote=""artur.konkol""]dodam ze zaslepilem "dziure". nad nagrzewnica niekruszacym sie styropianem[/quote] Mam tak samo, zaślepiłem zwykłym styropianem
Czy obudowa nagrzewnicy musi być złożona na jakiś klej, czy wystarczy tylko złożyć bez kleju i spiąć spinkami? Zauważyłem, że jest tam oryginalny klej. Zauważyłem również, że przy deszczowej lub wilgotnej pogodzie po uruchomieniu silnika i włączeniu nawiewu szyba zaczyna zachodzić parą, a jak się odkręci ogrzewanie to jest chwilowo kaplica - nic nie widać ... Czy to wina tego, że nie ma kleju na łączeniu obudowy, czy to po prostu rosa na nagrzewnicy, która prędzej czy później MUSI odparować? Przecież nie jest możliwością, aby tam się do środka woda dostawała?
Witam, podczas dzisiejszej jazdy w Polo 6n kiedy włączyłem klimatyzację i pusciłem nawiew na szybe z wywietrzników przednich zaczął wydobywać się dym(jakby para). Nie było czuć zadnego zapachu, jedynie dym. Wyłączyłem i właczylem spowrotem i bło już ok. Co mogło spowodowac taką 'usterkę? Moża ma cos wspólnego to, że auto bło zimne po nocy (godzina 6 rano). Dziękuję za odpowiedź . Pozdrawiam
Ja bym koledze proponował żebyś udał się na szrot i wyciągnął z jakiejś polówki kompletną złączkę do żarówki. Lub poostrzy sposób przylutuj do tych kabelków diodę tylko z płaskim łbem żeby rozpraszała światło. Ja u siebie przy wymianie żarówki jeszcze wyciągłem ten papier co jest z tyłu i go odmalowałem lepiej odbija światło. Pozdro
Jeżeli dużo płynu ucieka to pod nagrzewnicą powinno być mokro od płynu, a drugi sposób to włącz ogrzewanie na maksa i wtedy sprawdź czy "czuć" płynem w środku bo ja tak miałem u siebie.
Jeżeli będzie czuć płynem to najlepsza sprawa wymontować nagrzewnice i ją obejrzeć. Jeżeli coś co wymiana i tu kolego "przydaję" się allegro. Nie wiem jak w twoich stronach z cenami części ale u mnie za taką nagrzewnicę krzyczeli 120zł, a tu na allegro przykład http://allegro.pl/nagrzewnica-audi-50-v ... 60377.html