6N2 turzol

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

ok dzięki za ta stronkę :piwo: te przyciski spróbuje podlać wd40 bo jeszcze w wakacje czpykały idelanie moze cos tylko podlazło :niewiem: pozdro
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""turzol""]Poza tym nie będzie błyskotek, show&shine itp. Auto jest w użytkowaniu mojej żony i będzie serią z pełnym wypasem.[/quote]
a szkoda...temat poprzedniego 6n oglądało się z zapartym stolcem, było milion nietypowych pomysłów, rzeczy których nikt nie ma, ciekawych patentów, a tutaj wszystko fabrycznie jak helmut wymyslił
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Borek""][quote=""turzol""]Poza tym nie będzie błyskotek, show&shine itp. Auto jest w użytkowaniu mojej żony i będzie serią z pełnym wypasem.[/quote]
a szkoda...temat poprzedniego 6n oglądało się z zapartym stolcem, było milion nietypowych pomysłów, rzeczy których nikt nie ma, ciekawych patentów, a tutaj wszystko fabrycznie jak helmut wymyslił[/quote]

Obiecuje, że postaram się podnieść nieco wyżej poprzeczkę w przyszłym sezonie :)

Wracając do navi.
Do anteny gps, którą miałem już wcześniej
Obrazek

szukałem sensownej długości bata anteny radiowej. Czaiłem się na bacik z 6R0, ale pod ten gwint nie pasował, więc wygrzebałem w sieci info że najkrótszy bat pod ten gwint występuje w Sharanie. Także nie pozostało mi nic innego jak zakupić takowy
Obrazek

Antena znalazła się dzisiaj na dachu. Kabel pod GPS pociągnięty w podsufitce. Zdjęcia już po zmroku i z lampą, ale w rzeczywistości wygląda wg mnie przyzwoicie
ObrazekObrazek

Poza tym upolowałem w końcu idealne listwy dachowe metalowe w moim lakierze LC9Z. Listwy są już na dachu, ale w totalnej ciemności i zimnicy nie miałem ochoty focić
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Klik-klik i wpada do mnie rarytasik w nówce :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

turzol powiem tak w tym projekcie brakuje koła...
tak to masz wielki OEM+ :bow:
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Dla mnie właśnie liczy się to, że u Turzola nie ma lipy! Na pierwszym miejscu brak druciarstwa i wszystko tak jak zaprojektowane. Nie kręcą mnie projekty typu, jest koło, jest gleba to jest zajebiście. W większości takich aut syf jak nie mało, wszystko trzeszczy, brak dopracowanych detali, itp. Przykład innego dopracowanego auta w najmniejszym detalu? Vide Borek, auto które widziałem na żywo i Polo wygląda w każdym najmniejszym zakamarku tak, jakby wyjechało z fabryki.
Teraz pytanie do Artura. Podłączyłeś MFD tak jak w fabryce? Tzn. sygnały z ABS, gali, itp?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

Jedni lubią rybki, a drudzy akwarium :) mimo wszystsko Aoox trochę za bardzo generalizujesz, jest na forum przynajmniej kilka przykładów gdzie nie tylko koła i gleba sie liczy, a stan auta jest naprawdę godny

a co do tego projektu to bardzo lubię do niego zaglądać, a kolejne fanty nie ukrywam, że wywołują u mnie niemałą nutę zazdrości ;-)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

[quote=""Aoox""]Dla mnie właśnie liczy się to, że u Turzola nie ma lipy! Na pierwszym miejscu brak druciarstwa i wszystko tak jak zaprojektowane.[/quote]

dlatego nie ma w tym aucie silnika z GTI :grin:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Aoox""]Dla mnie właśnie liczy się to, że u Turzola nie ma lipy! Na pierwszym miejscu brak druciarstwa i wszystko tak jak zaprojektowane. Nie kręcą mnie projekty typu, jest koło, jest gleba to jest ***********. W większości takich aut syf jak nie mało, wszystko trzeszczy, brak dopracowanych detali, itp. Przykład innego dopracowanego auta w najmniejszym detalu? Vide Borek, auto które widziałem na żywo i Polo wygląda w każdym najmniejszym zakamarku tak, jakby wyjechało z fabryki.[/quote]

thx za dobre słowo.
Staram się jak mogę, jak widzisz wymieniam sukcesywnie sporo teili na nówki sztuki. Oczywiście nie kupuje wszystkiego u Kulczyków bo poszedłbym dawno z torbami, ale mam dojścia tu i ówdzie więc korzystam :) Poza tym mam niezłą frajdę przy doposażaniu tego egzemplarza w różne frykasy. Żona już dawno uznała, że dla niej te wszystkie bajery i są zbyteczne, ale jak mam z tego radochę to czemu miałaby mi zabronić :)

[quote=""Aoox""]Teraz pytanie do Artura. Podłączyłeś MFD tak jak w fabryce? Tzn. sygnały z ABS, gali, itp?[/quote]
A na adapterze uniwersalnym iso-mfd nie lecą te sygnały? Sygnał z Gala jest na bank bo funkcja ta jest realizowana, a co do ABS to nie mam pojęcia.

[quote=""Iceman""]Jedni lubią rybki, a drudzy akwarium :) mimo wszystsko Aoox trochę za bardzo generalizujesz, jest na forum przynajmniej kilka przykładów gdzie nie tylko koła i gleba sie liczy, a stan auta jest naprawdę godny[/quote]

Jestem tego samego zdania, auto Aooxa, Borka i kilka innych są tego najlepszym przykładem

[quote=""Iceman""]a co do tego projektu to bardzo lubię do niego zaglądać, a kolejne fanty nie ukrywam, że wywołują u mnie niemałą nutę zazdrości ;-)[/quote]
Nie ma co zazdrościć, tylko szukać, kupować, montować :)

[quote=""vwkas18""]
dlatego nie ma w tym aucie silnika z GTI :grin:[/quote]

kas, koło będzie odpowiednie obiecuje :) Serce z GTI było, przygotowane i rozebrane pod remoncik. Zrobiłem głupotę i sprzedałem a teraz nie mogę odżałować :( Ale części do niego mam całe kartony (m.in. nowy wał, zawory, panewki etc) więc jeszcze przyjdzie czas na swapa. Na razie żonce starcza 75 kuniów
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Iceman, podałem tylko przykład. Wiadomo, że są różni ludzie i rożne podejście do auta.
Turzol, w tym adapterze z tego co ja wiem idzie tylko + po stacyjce i sygnał gali do tej kostki 26 pinowej. A w fabryce jeszcze podpięte były pod 2 czujniki ABS (jakby kompas zawiódł) oraz pod sygnał biegu wstecznego (mapa i tak się sama obróci po kilku przejechanych metrach dzięki kompasowi).
Podsumowując, dla mnie to auto jeszcze jednym z niewielu przykładów jak powinno się dbać o auto i tyle.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

[quote=""turzol""]Wracając do navi.
Obrazek

szukałem sensownej długości bata anteny radiowej. Czaiłem się na bacik z 6R0, ale pod ten gwint nie pasował, więc wygrzebałem w sieci info że najkrótszy bat pod ten gwint występuje w Sharanie. Także nie pozostało mi nic innego jak zakupić takowy
Obrazek

Antena znalazła się dzisiaj na dachu. Kabel pod GPS pociągnięty w podsufitce. Zdjęcia już po zmroku i z lampą, ale w rzeczywistości wygląda wg mnie przyzwoicie
ObrazekObrazek[/quote]

Turzol da rade taki nadajnik GPS ori podpiac pod radia zastepcze tak jak moj kenwood DNX5220BT ?

Gdzie ty łobuzie wyrwałeś nówkę kiere ? :D
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""TOFIK_6n2""][quote=""turzol""]Wracając do navi.
Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek[/quote]

Turzol da rade taki nadajnik GPS ori podpiac pod radia zastepcze tak jak moj kenwood DNX5220BT ?

Gdzie ty łobuzie wyrwałeś nówkę kiere ? :D[/quote]

Nie mam pojecia czy do Kenia podejdzie ta antena. Musialbym widziec jakie jest wejscie od tylu radia.
Nowa kiera lezala na allegro :)
Jak zwykle nikt nie bral to kliknalem

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

[quote=""turzol""]Nie mam pojecia czy do Kenia podejdzie ta antena. Musialbym widziec jakie jest wejscie od tylu radia.[/quote]

Wejscie jest podobne jak w sluchawkach

[quote=""turzol""]Nowa kiera lezala na allegro :) [/quote]

Chyba jaja se robisz :D to ze mi sie nie rzuciła :P Farciazu :D
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""TOFIK_6n2""]

Wejscie jest podobne jak w sluchawkach

[/quote]

Taka złączka jest przy kablu anteny GPS (SNB żeńskie)
Obrazek

Odebrałem przedni zderzak od plastikarza, który wypełnił miejsce po listwie. Malowanie przełożyłem jednak na wiosne bo czeka mnie jeszcze kilka rzeczy do kupienia i pomalowania m.in listwy drzwi , obudowy lusterek , zaślepki sprysków, lotka GTI itp.

ObrazekObrazekObrazek

Tymczasem kilka fantów doszło.
Nowa oryginalna osłona do silników 16V 6N0825235H upolowana na aukcji
ObrazekObrazek

Zanim jednak ją założe, do kompletu domówiłem w ASO kanały powietrzne przód 6N0 825 317 oraz tył 6N0 825 322. Jadą już z Niemcowni bo w magazynie krajowym nie ma ich.

Dorwałem też już jakiś czas temu nową konsolę środkową. Starą porysowałem od ciągłego wyjmowania i wkładania radia. Także teraz przy montażu MFD nadażyła się okazja zamontować ją na stałe
ObrazekObrazekObrazek

Mały fant zamiast standardowego korka, wlew z Passata B5 wersja US
ObrazekObrazekObrazek

Po drodze sprawy eksploatacyjne, wymieniłem zestaw przewodów zapłonowych i kpl świec
Obrazek

Zlałem stary, przepracowany olej ze skrzyni i zalałem świeży
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Zajechałem też na kanał żeby zrobić oględziny podwozia przed zimą. Stwierdzam, że jest bardzo dobrze, jednak konserwacja podwozia Wurthem w zeszłym roku trzyma świetnie, poducha pod skrzynią jak nowa, wieszaki tłumików w stanie wzorowym, nic się nie poci, żona nic nie urwała :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote=""turzol""] oględziny podwozia przed zimą. Stwierdzam, że jest bardzo dobrze,[/quote]

Wariat :grin:
Ja w środku nie mam tak czysto :crazy:
Gratuluję samozaparcia :thumbsup:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”