Polo by Brzeziak_

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Jak sie nie mylę to radzio ma u siebie ksenon. Co do grilla jest jakis dziwny bo nie ma na dole tych 4 zaczepów :crazy: .
Korzystając z okazji cyknąłem parę fotek.
Wywaliłem sierpy z tyłu na nadkolach:
Obrazek Obrazek
Teraz wszystko będzie gładziutkie :grin: jakbym miał jeszcze trochę czasu to bym pozbył się wycieraczki i znaczka z tyłu.
Nadkole wyszło mi myślę nie najgorzej, tu juz wszystko zakonserwowane:
Obrazek Obrazek
Wszystkie miejsca na których zlokalizowałem jakieś ubytki zostały zabezpieczone podkładem, oczywiście łącznie z frontem jednak nie posiadam foto. Jutro pewnie wszystko leci w kolor :) . Marzy mi się malowanie całej polowy ale to odlegle marzenia..
Obrazek Obrazek
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

ładnie działasz ;) czyli wszelkie rdzawki usunąłeś papierami ściernymi i machnąłeś tam podkładem tak? na tym to polega? może ja u siebie bym spróbował :niewiem:

a zapomniałem zapytać, mówisz że chciałbyś pomalować całą polo, a ile ta operacja kosztuje pacjęta? aż tak nierealne to jest?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 21:32 przez Speede_ZGL, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Thao »

[quote=""Brzeziak_""]Co do grilla jest jakis dziwny bo nie ma na dole tych 4 zaczepów[/quote]
yy, to jakis dziwny, bo moj ma wszystko jak jak ori grill, wez to moze zreklamuj?
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""Speede_ZGL""]ładnie działasz ;) czyli wszelkie rdzawki usunąłeś papierami ściernymi i machnąłeś tam podkładem tak? na tym to polega? może ja u siebie bym spróbował :niewiem:

a zapomniałem zapytać, mówisz że chciałbyś pomalować całą polo, a ile ta operacja kosztuje pacjęta? aż tak nierealne to jest?[/quote]
No ja tak działam i nie ma tragedii jak na low budget :) Co do malowania całego auta to narazie używam go praktycznie codziennie. Teraz się jakoś trafiło że stoi cały tydzień więc działam.
A narazie nie ma mowy o malowaniu, jestem totalnie spłukany, nie mam nawet aby założyć opony na mahle :grin: . A muszę jeszcze zrobić zbieżność.

[quote=""Thao""][quote=""Brzeziak_""]Co do grilla jest jakis dziwny bo nie ma na dole tych 4 zaczepów[/quote]
yy, to jakis dziwny, bo moj ma wszystko jak jak ori grill, wez to moze zreklamuj?[/quote]
Nie da rady zreklamować bo brałem od klubowicza, po prostu "co nagle to po diable" moge mieć pretensje tylko do siebie.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Btw. jak Ci sie jezdzi z folia na lampach? Bo ja ostatnio zrywalem, nic nie bylo widac, to juz lepiej lampy swiecily, jak byly zrobione sprayem, niz folia
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Mykam juz z tą folią ponad rok i po prostu się przyzwyczaiłem, mam włożone mocniejsze żarówki.
Coraz częściej myślę o zmianie na Philips Blue Vision.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Ha, no ja tez oczywiscie jezdze na phillipsach xtreme power, ale przez ta folie nic nie bylo widac...
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Dzisiaj dostałem długo wyczekiwane nowe śruby do kół, jutro lecą w ocynk :-> :
Obrazek
Wypolerowałem 3 mahle, ostatniego juz mi sie nie chciało. Jak wrzuciłem na maszynke to 2 strasznie biły, mam nadzieje że nie są krzywe. Foty nie specjalnej jakości bo nie umiem robić zdjęć:
Obrazek Obrazek
Ponadto polo całe przepolerowane, wpadł ponownie krzyż na maskę i fajna delikatna dokładka pod zderzak. Jakieś fotki porobię jak w końcu auto stanie na alusach.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Dziwne cos te sruby, rob, rob, bo ciekawy jestem jak wyjda :)
Ile dales za komplet?
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Śruby dziwne bo to od Mercedesa W190. Śruby nie wiem ile były warte bo to mi załatwiał taki znajomy co do niego chodzę pomagać po pracy bo nie morze dzwigac, ale zniżki w interCarsie ma nie małe :) . Mam już jeden komplet ocynkowanych ale zwykłych krótkich i powiem Ci że wyszły całkiem całkiem.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Brzeziak_ te śruby co masz to po 5 zł za sztukę
mam gdzieś takie :grin:
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

5x16=80zł piechotą nie chodzi a tak mam za free :grin: .
Na moich seryjnych śrubach to alusow nie założę więc trzeba kombinować.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Ciekaw jestem jak wyjdzie ten ocynk, bo kumpel ma w pracy jakas farbe proszkowa na ocynk wlasnie i podobno pozniej wyglada jak ciemny chrom, czy cos :D
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

No więc polo poskładane pomalowane i jakoś jeździ. 3 z 4 mahli juz wypolerowane i gotowe do jazdy, myślę ze w tym tygodniu już opony będą na alusach.
Jak to bywa w przypadku laika są niedociągnięcia typu, troszkę inny odcień jakiś zaciek, grunt ze nie ma juz nigdzie rudej i jak na nowicjusza to myślę że nie wyszło najgorzej :) Jeszcze w tym roku polo leci do malowania, decyzja juz zapadła. Z obniżeniem przodu i tyłu też się wstrzymałem, czekam na ile pozwolą mi zejść alusy.
Mam tu byle jakie fotki, sesje porobię jak już polo bedzie na letnich bucikach.
Obrazek Obrazek
A tak wygląda wjazd do garage.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
P
PeroG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PeroG40 »

całkiem całkiem tylko ten znaczek polo troche nie bardzo ale jak ci to pasuje to super. :hello:
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”