Witam Serdecznie - na początku napisze, że miałem małe problemu z silnikiem- Po malowaniu
nie było masy i nie miałem ładowania ale doszliśmy i do tego :vinsent: No i pompa paliwa nie
domagała i wpadła zewnętrzna pompa Bosch044 z potencjałem na większe moce

Problemy silnikowe się skończyły i uspawałem ''wydech'' a wyszło wiadro

Dlaczego - chciałem kupić
rurę z kwasiaka 2,5 cala a gościu dał mi 3 cale- 76mm.
wydech został elegancko pospawany tigiem
Zakupiłem customową przelotową końcówkę tłumika RM Motorsport na zamówienie

Przy Okazji rozebrania osłon i spawania wzmocnień kasety zmiany biegów wyczyściłem miejsca
gdzie była rdza i pościągałem wszystkie korki inspekcyjne, wyczyściłem psikłem miejsca przyrdzewiałe-
wyczyszczone podkładem reaktywnym, podłoga umyta, odtłuszczona i poszła na to konserwa
W czasie testu czy 1,8t daje rady otworzyła się maska i rozpierdziała szybę ... Dobrze, że nei potargało
dachu. Maska zostałą kupiona następnego dnia szyba też i na nowo wklejona :assasin:
Po pierwszym przejezdzie na podniesionym gwincie ogarnąłem ze miska jest nizej duzo i po pomiarach
wyszlo ze 3 cm pod sankami. Można było skrócić miskę ale zrobiłem to-co chodziło mi po głowie. Szybki
kontakt z KoZackiem i zaczeliśmy działać.

Lecz problemów nie było mało - tył siadł jak ta lala co pokaże zaraz na fotkach a przód piał. Dzieki
producentowi gwintów MTS-a udało się uniknąć skracania amorka i przekręciłem flansze na odwrót

Tutaj ogarnięte przewody już prawie docelowo

No i niestety mimo, że producent MTSa był łaskawy to wyszło coś innego

~

Miska położyła się nisko- nie ma problemu z jej skróceniem ale przemyślałem i kiedyś na aukcji allegro
zakupiłem kółka za psi hajs i przyszly miałem odnowić i sprzedać ale ooo tym później :good:

Poprawiłbym Camber i wskakuje jak należy ale ten nieszczęsny Przód ...

tyle brakuje

No i z pomocą wpadły Artec L

Przód

Tył

I pomimo tego- że jestem zakochany w OZetach Turbo to muszę się z nimi rozstać, ponieważ przemawia
przez do mnie kilka rzeczy :
a) 17 zollsow miska już wisi w powietrzu jak podniose do góry to będę wyżej niż na 15
b) Na 17 pójdzie opona 185/35r17 przez co jest szersza i naciag mniejszy a przypominam, że 200hp na
165 moze być cienko
c) Podnosze aira i nie musze jechać na maxa podniesionym tylko delikatnie
d) kocham ozety i sam nie wiem co robic :banghead:
e) zbieżność zmieni się nieznacznie na 17 na 15 jak zrobie zbieżność to i tak nie siade nawet po patentach
ponieważ kładąc auto koła się rozchodzą a na przodzie jest 8,5J
f) Proszę o pomoc ale wydaje mi się, że będe musiał zostać przy artecach:(:)
Proszę o opinie oraz o pomoc co myślita

To nie prima apirlis hehe
edit : bonusiiiiikkkk
https://www.youtube.com/watch?v=1xPAvSEOYVI