[quote="sloma92"]Chłopie! Jest czad!

[/quote]
Oj tam- może dopero będzie :crazy:
[quote="Jacoo"]Na ostatniej dużej focie wygląda jakby był cały szklisto-mokry, czym żeś takiego łetluka osiągnął? Przyznaj no się

[/quote]
Eee :scratch:
Przed DynóVWką jak delikatnie polerowałem lakier, nałożyłem maszynowo PB black hole a później QD Chemical Guys Pro detailer :blush2:
Edit: 18.07.2013
Gała ze skody

__

__
Edit: 3.08.2013
Osłony talerzyków amora pod maskę

__
No i ogarnianie dupowoza:
Gulf umyty, wyglinkowany, nawoskowany, odkurzony, opony przyczernione, a wewnątrz prysnąłem pachnidłem o woni gumy balonowej :crazy:
Niech ma za dobre sprawowanie

__
Napisano: N sie 11, 2013 12:21 pm
No to podbijamy temacik :blush2:
Wczoraj wzięło mnie na poprawienie dźwięku z przednich drzwi.
Kupiłem maty APP w sklepie motoryzacyjnym, dokładnie 5 sztuk.
Na własnej skórze przekonałem się, dlaczego nie są zbytnio polecane.
Po prostu są łamliwe i kruche.
Do ich motażu posłużyłem się suszarką i drzwi odtłuszczałem rozpuszczalnikiem.
Nie mam zdjęć zrobionego podparcia, bo byłem tak podjarany, żeby skonczyc i sprawdzić efekt :blush2: :crazy:
Mniej więcej zaznaczyłem jak umiejscowiłem alu płaskowniki.
Mam jakieś zboczenie i opory przed wierceniem w blasze, bo zaraz w głowie pojawia się obrazek rdzy, dlatego wykorzystalem fabryczne otwory.
Pierwszy płaskownik przykręcony jest na dole do śrubki mocującej mechanizm szyb, na górze zaś był już fabryczny otworek

( jak ktoś to bedzie robił niech zwróci uwagę na wyprofilowanie bo później jest akcja z zamocowaniem boczka :jester: )
Drugi pionowy płaskownik przykręcony na fabrycznych miejscach do mocowania dystansu głosnika- trzeba było go nieco wyprofilować, natomiast poprzeczny płaskownik jak mniej wiecej widać w połowie otworu.
Na razie zrobiłem tylko jedne drzwi i zaklejałem tylko zewnętrzne otwory
Na jedne drzwi wyszło mi właściwie 3 maty ( ich wymiar to 25x50cm).
podklejałem jeszcze ten ori dystans, żeby w miare uszczelnić komorę drzwi.
Jak będe robił drugą stronę, to postaram się o więcej zdjęć
Wiem, że nie jest to do końca ze sztuką, bo powinno sie wywalić ten plastikowy dystans i dać z MDF-u, zastosować lepsze maty i wykleić drzwi wewnątrz, no ale to jest budżet projekt wygłuszenie.
Zastanawiam się jeszcze nad głośnikami i nie wiem co wybrać
-
Powerbass s6c http://allegro.pl/powerbass-s-6c-zestaw ... 67953.html
-
Phonocar ProTech 165 http://allegro.pl/phonocar-protech-165- ... source=mlt
-
Helixy
-
Hertz ( a może Nertz, bo podróbek jest sporo na necie :glare: )
Nie chce wydawać na to dużo siana, a przydałoby się wymienić głośniki, bo te osiowe co mam teraz-
Oxygen :scratch: , przy kiknięciu basem dzwonią, gdyż druciki idące do tego środkowego głośniczka uderzają o membranę :roll: