Felgi narazie zostają. Doszła lotka z GTI oraz ori xenon. Mało czasu mam na Polo, więc fotek brak. Tylko jedna w deszczowej scenerii po montażu xenonu. Teraz na tapecie jest full detaling Audi A3 mojej drugiej połówki.
Standardowa pełna dekontaminacja, a lece na początku futrem (miejscami papier - niestety) + zielony korek, następnie zielony cutting + zielony korek, zółty korek + zółty pad. Na koniec pójdzie lekko ścierny cleaner na niebieskim padzie. Lakier to granatowy uni, cholernie ciężki w obróbce wykończeniowej. Nawet świeżo kupiona MF potrafi narobić takich swirli, że głowa mała. Nie wyobrażam sobie mycia tego auta. Poniżej fotka jak wyglądają drzwi kierowcy. Auto po przelocie ca. 240 tyś i myciu tylko na szczotkach. Na szczęście lakier jest na wszystkich elementach ori, prócz maski i zderzaka.
Xenon dobrze, że zawitał bo 6r bez daylight wygląda moim zdaniem staro i jakoś tak tanio niczym UP. Teraz jest ekstra. No i najładniejsze felgi! Też bym się pokusił o czarny kolor
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!
@Aoox kolego mam pytanie, chciałbym też sobie założyć takie przednie lampy co Ty masz. W sumie chodzi mi to po głowie od dłuższego czasu. Zastanawia mnie tylko jak to wygląda pod względem kosztów? Mógłbyś mi temat nieco przybliżyć na PW? Przymierzam się do tego ale jakoś gdzie kolwiek pytam to niby spryskiwacze potrzeba itd.
Pojawił się również grill z Polo GTI. Niestety, nie możliwe jest usunięcie emblematu GTI, nad czym ubolewam, ponieważ zostają ślady po mocowaniach znaczka. W dodatku czerwień z grilla gryzła się z chromem w dolnej atrapie. Postanowiłem zakupić nowy wynalazek, mianowicie nabyłem za bilety narodowego banku PlasitDip. Poniżej jedno zdjęcia zaraz po założeniu grilla, oraz kolejne po moich zabawach z PlastiDipem. Dodatkowo na halogeny poszła folia do przyciemniania lamp. Przy okazji zdjęcia ukazują lotkę zamontowaną na aucie.
Po zabawach z PlastiDipem.
Po otwarciu miniaturki, zalecam oglądać w trybie pełnoekranowym.
Aoox jeszcze bym o tego plastidipa pomęczył, bardzo toto śmierdzi i czy długo? Bo zastanawiam się czy można by go do środka auta zastosować i do większej powierzchni? Na płycie takiej prasowanej z kartonu i innych dodatków (boczek drzwiowy 6n) powinno bez problemów chwycić i trzymać samo czy trzeba by pod to dać pokład?
Jak wyschnie, to nie śmierdzi w ogóle. Odstęp miedzy warstwami co najmniej 15 minut, a przy dzisiejszych temperaturach optimum uważam za 30 minut. 4-5 warstw robi dopiero robotę. Schnie to niby 4 godziny, jak długo naprawdę tego nie wiem. Malowałem późnym popołudniem, piątą warstwę psikałem późnym wieczorem, zostawiłem na noc, rano już było wszystko suche. Co do "trzymania" środka to zależy od struktury powierzchni. Na chromowanych listwach trzyma generalnie średnio, myślę jednak że na bardziej porowatych powierzchniach powinny być dobrze. PlastiDip w swojej ofercie ma podkład do swojego wynalazku. Co do dużych powierzchni to średnio się opłaca. Przykładowo na jedną felgę 16" idzie jedna puszka. Lepiej kupić wtedy na litry i pryskać pistoletem.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 21:19 przez Alan6R, łącznie zmieniany 1 raz.
Aoox podziękował, w takim razie patrząc na wydajność, i jak jeszcze doliczyć podkład to chyba jednak taniej wyjdzie poflokować, albo poczekać aż ceny spadną