Witam mam takie pytanie zainteresowało mnie to co gadał mi jeden mechanik że śilnik z ibizy z systemem porsche pasuje bez problemu do polo jest to prawda ? swap ował ktoś już na taki kiedyś ?
właśnie ibiza na systemie porsche to odpowiednik polo 86c2f a nowsza to 6n to tam były te same silniki już kurde interesujące to bo ibiza 1.5 ma 100 koni czy nawet ponad a silniki w przystępnej cenie
ciezko raczej by bylo to wstawic bo mocowania silnika to raczej rzezba tylko jak patrzylem na fotki silnika... bo tam gdzie w polo jest lapa silnika to w ibi jest altek i lipa troche... ale ciekawe...
-- 29 Paź 2009 01:01 --
szkoda ze raczej nie podejdzie dekiel zaworow bo fajnie by bylo miec napis "system porsche" pod maska vw :crazy:
witam... przerabiał ktos moze temat przekładki 1.0HZ na gazniku na jednostke wysokoprezna 1.3??? co bedzie potrzebne i czt jakies wskazowki macie ?? moge miec całe auto na przekładke
No nie do końca sam silnik. Bo wiązka elektryczna silnika też by się przydała. Bez też można ale lepiej ja mieć. Układ wydechowy też jest inny z tego co pamiętam. Trzeba by to sprawdzić. Układ paliwowy też trzeba troszkę zmienić. Skrzynia biegów ma inne przełożenia.