[ALL] Pytania o obniżenie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcun
Newbie
Newbie

Post autor: marcun »

Widzę, że chyba już nikt więcej się nie wypowie na ten temat ;) Dziękuję Wam chłopaki za pomoc i poradę :piwo:
Wybiorę chyba niebieskiego technixa. Zobaczymy w sezonie jak się będzie jeździć na tym, zawsze można wrócić do seryjnego zestawu ;)
k
kmietek96
Newbie
Newbie

Post autor: kmietek96 »

Witam forumowiczów. jestem nowy na tej stronie i to mój pierwszy post więc z góry przepraszam za błędy. Niedawno zakupiłem Polo 3 i chciałbym ją troszkę zmodernizować :) a mianowicie chciałbym ją obniżyć i założyć felge 16"/17" i tu moje pytanie. Czym najlepiej je obniżyć ? Gwint czy sprężyny? Dodam że mieszkam 20 km od miasta w którym się uczę a więc codziennie musiałbym pokonywać tą drogę, a wiadomo, że polskie drogi dają dużo do życzenia -.- co byście mi radzili ? Czy to nie będzie destrukcyjnie wpływało na samochód ? Z góry dziękuję za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2014, 22:49 przez kmietek96, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Po pierwsze czym dla ciebie jest "Polo 3" ?
Dla mnie to model 86c2f, dla ciebie zapewne 6n.
Jak 6n (rocznik 94-99) to najlepiej gwint, ale lepiej kupić coś lepszego, a nie najtańszy łamacz karku od ta-tesco
G
George
Newbie
Newbie

Post autor: George »

Panowie mam takie pytanie, planuje obniżyć swoje Polo 6n2, mam felgi 15" na oponach 195/50. Planuje obniżyć jakieś 60mm lub 60mm przód i 40mm tył, które byście polecili? I czy będzie mi obcierać? Jeśli tak to mocno? Z góry dziękuje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”