[quote=""mr_raven""]no ale tez mozna tym przyciskiem prawym ale u mnie on jakos nie dziala chyba a w tamtym roku to kasowalem i co by to sie stalo ze on nie dziala [/quote]
Zdarza się, że ten przycisk przestaje działać - trzeba wówczas zazwyczaj przelutować na płytce licznika element.
Przy naciskaniu czujesz taki charakterystyczny skok ? Jeśli tak, to trzeba rozbroić licznik i lutować
Poza tym wydaje mi sie, że o niedziałającym przycisku kasowania km było juz cos pisane na forum :scratch:
szukalem i nic nie widzie nigdzie zadnego jakiegos skoku nie czuje na prycisku normlanie sie wciska i wyciska nic wiecej delkatnie wszystko chodzi dziwne rzezy w tym polo sie dzieja
[quote=""toorbo""]chciałbym wymienić u siebie zegary na te z ibizy/arosy (czerwone podswietlenie) jak myślicie podejdą bez przeróbek[/quote]
nie wiemy jakie masz teraz zegary.
arosa ma to samo co ibiza, polo po lifcie hmmm chyba tez mocowanie na dwie srubki u gory i aczepy na dole, to powinno pasowac. Tylko ze w zegarach ibizy jest immo i bedziesz to musial zgrac z autem bo nie odpalisz. Chyba ze mnie poprawcie, bo kurde nie pamietam czy 6N1 ma immo w zegarach czy poza:)
[quote=""Marianoo""]bo kurde nie pamietam czy 6N1 ma immo w zegarach czy poza[/quote]
6n1 nie ma immo w zegarach. bo jak wymieniałem to nic więcej nie musiałem robić.
Pobuszowałem trochę w sieci i wychodzi na to, że arosa nie ma immo w zegarach. Deska jest ta sama więc powinno obyć się bez krzyku. Tylko następna kwestia. Trzeba by chyba szukać zegarów od 1.7 sdi żeby pod pasowały pod 1.9d. Ile jest wtyczek w zegarach, trafiałem na aukcjach zegary z jedna i z dwiema wtyczkami :?: Jeśli temat wypali zmieniam podświetlenie w całej poli na czerwone na częściach z arosy :butcher:
Eh zle napisalem, bo 6N to wiem ze ma osobno immo, a nie pamietam czy po lifcie w 6N juz tak zostalo czy immo dali w zegarach, bo z wygladu zegary sa idento jak w ibizie z 99-02r, ale w ibizie juz immo w zegarach jest. No to jak zegary z ibi wsadzisz to bedzie kontrolka sie swiecic ale auto bedzie palic:)
Witam mam problem w moim VW Polo z zegarami. Mianowicie jakiś miesiąc temu kupiłem ten samochód, w bardzo fajnej cenie jednak zegary działają nieprawidłowo. Przy wyłączonym silniku prędkościomierz pokazuje wartość około 65km/h ( jak kupowałem samochód to wskazywał 45km). Podczas jazdy, przypuśćmy poruszam się z prędkością 50km/h to licznik pokazuje ponad 115km/h. Nie działa prawidłowo również obrotomierz, przy wyłączonym silniku pokazuje wartość 5000, podczas jazdy 5000 + faktyczne obroty. Problem jest również z wskaźnikiem temperatury, przy wyłączonym silniku pokazuje dobrze czyli 0, ale czy zimny poranek czy jest trochę cieplej to wskaźnik pokazuje cały czas na połowę po włączeniu samochodu. Dobrze jedynie działa wskaźnik paliwa. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale przedni zderzak był na pewno lakierowany, natomiast maska, pod maską i reszta nie wykazuje oznak wypadku czy jakiejś stłuczki.
Ostatnio wymieniałem w samochodzie cewkę zapłonową bo była już pęknięta i sypała iskrami. Komputer pokazał też błąd z mieszanką, samochód w cyklu mieszanym spalił mi 8,5 litra przy naprawdę oszczędnej jeździe, co mnie zdziwiło, gdyż kolega ma VP Polo też 1,4 60 km, szersze opony (175) przy 165 cm moich, nie oszczędza za bardzo i spala mu w granicach 7,5l. Dodatkowo mam problem z radiem, po ustawieniu stacji i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki wszystkie stacje znikają i wracam do punktu wyjścia. Jaka może być przyczyna awarii zegarów? Czy walnięty czujnik temp może mieć wpływ na większe spalanie?
Panowie, będę musiał sobie zmienić przedliftowe zegary na także przedliftowe, ale po modach, mają one nalatane dużo więcej niż ja mam obecnie, jak ustawić przebieg w tych przedliftowych zegarach? Jakby mi to ktoś dokładnie wyjaśnił to byłbym ogromnie wdzięczny