Odp: Polo 6n by Pawellini / THE END str.38

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

HBM zawsze fajnie wyglada, ale Ty masz ten atut ze od 6n2 tez beda ciekawie sie prezentowaly :)
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

wrotek_poz z 6n2 nie dam bo się całość zleje. Poza tym nie po to zamawiałem nówki sztuki HBM żeby teraz zmieniać. Jak zmienię to kiedyś kiedyś tylko na serię.
Klamki miały iść w kolor ale jednak zostają ori. A czarnych elementów przecież nie brakuje. Czarny grill,listwy,klamki,czarny środek,całe oświetlenie.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no wiadomo :) HBM rulez
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

ja tez mam HBM :grin:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Poza tym 6n2 są oklepane :grin: :amen:
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Zgadzam się, że są oklepane z 6N2, ale w sumie, to trudno o fajne lampy, których jest mało :P
HBM zdecydowanie na plus, bo auto teraz jest charakterystyczne.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

HBM + LP3G = :grin:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

krzyDOLAR i nic więcej nie trzeba tak? :grin:
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ładnie, Paweł :) Masz rację, 6N2 oklepane :P Co do listew, to bym je zdjął osobiście, ale resztę zostaw w czerni :) A jakbyś jeszcze przetuningował delikatnie lampy tak jak ja, to w ogóle byłaby kosa :D Ale jest dobrze, powoli do celu :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
shao

Post autor: shao »

[quote=""krzyDOLAR""]HBM + LP3G = :grin:[/quote]

Chyba HBM+LPG = :grin: :crazy: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Pawel idziesz w git strone - sam mialem w ta isc, ale wole isc w megamoc Zordona ;) Teraz musisz przyciemnic szybki... :crazy:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Marcin już mi pomysłów brakuje co z Polą.. Powiem Ci że nie wiem co dalej z nią robić. Przeszła mi przez myśl żeby coś mocniejszego zakupić,ale funduszy brak.
Awatar użytkownika
shao

Post autor: shao »

[quote=""pawellini""]Marcin już mi pomysłów brakuje co z Polą.. [/quote]

Pomyslow jest kupa, jak chcesz to Ci podpowiem tylko potem bedzie, ze to prawie moje auto :grin: Ogolnie czerwony lakier + czarne akcenty mozna zrobic na rozne sposoby. Mozesz zrobic zeby czarne dominowalo, albo zeby bylo wlasnie tylko/az akcentami. Mozna cos okleic tu i tam, mozna fele zrobic na ciemno, mozna szyby przyciemnic (o czym wspomnialem wczesniej), naprawde mozna sporo wykombinowac, tylko oczywiscie trzeba uwazac zeby byl smaczek, a nie agrotuning.

[quote=""pawellini""]Powiem Ci że nie wiem co dalej z nią robić. Przeszła mi przez myśl żeby coś mocniejszego zakupić,ale funduszy brak.[/quote]
Najpierw ju mast szou mi jor drawjing skils i wtedy ja Ci powiem czy mozesz kupic cos mocniejszego :grin:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jako że ostatnio tylko w kółko leje tak więc postanowiłem nadać blasku trochę Polóweczce i przy okazji porobić świeże fotki. :grin:
Za dwa tyg idzie do lakiernika na poprawienie ubytków.
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu z Favoritką mojego zaprzyjaźnionego kolegi :)
Obrazek Obrazek Obrazek
A dla shao info,że moja Favo wciąż jest i jest wiśniowa :grin:

Tak więc pozostawiam Wam ocenie :)
Ostatnio zmieniony 02 sie 2011, 9:44 przez pawellini, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak więc trochę większe odświeżenie tematu po 2 miesięcznej przerwie :)
Kilka słów jak przebiegały prace... Auto miało być wyszykowane na Ogólnopolski Piknik VW Polo w Dzierżąznej,lecz mój poprzedni lakiernik poleciał sobie w kulki i przekładał mi 3 razy terminy a na koniec podwyższył stawkę o 100% i rozmyślając zapytał czy jest to sens robić :banghead: po prostu chore... Kontakt się urwał i więcej już nie spotkaliśmy się.
Dostałem namiary od sąsiada na lakiernika pod Wwa,w okolicach Grójca, po czym okazało się że jest to znajomy o którym nic nie wiedziałem że jest lakiernikiem :grin: Po krótkiej rozmowie umówiliśmy się na 21 września i zaczęły się działania blacharsko - lakiernicze na Polówką :)
Postanowiłem że robię wszystko jak leci,tak gdzie są jakieś niedociągnięcia. Auto dostało "nowy" oryginalny przedni prawy błotnik,została wymieniona przednia belka wzmacniająca pod zderzakiem na ganc nówkę,stara do niczego się już nie nadawała :grin: Lakier został odświeżony i wszelkie ubytki m.in na tylnych błotnikach,masce,drzwiach przednich zostały usunięte. Dodatkowo auto zostało mechanicznie wypolerowane,elementy progów przy drzy drzwiach kierowcy i pasażera zostały obklejone specjalnym materiałem przeciwko wycierania się lakieru od butów. W czasie kiedy nie miałem auta,przez równiutkie 2 tyg. odświeżyłem też felgi. Zostały dokładnie wymyte środkiem do felg firmy "Moje auto" a następnie wysuszone. Kolejnym krokiem było mechaniczne polerowanie rantów na tzw. "lusterko". Podsumowując robiłem felgi około 5 godz. :grin: Po odebraniu auto zostało całe wyczyszczone w środku i pokrywa pod maską została na szybko wypolerowana :)
Kilka fotek na dzień dzisiejszy jak prezentuje się auto: :yahoo:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I pokrywa :grin:
Obrazek Obrazek

Zdjęcia nie oddają pełni efektu ze względu na nieprofesjonalny sprzęt fotograficzny :)
Czekam na opinię :) Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

bardzo dobrze że blacharka ogarnięta przed zimą, bo w warszawie sól wpierdziela samochody szybciej niż korniki drewno w puszczy :D
dla mnie fura prezenci się już git, ale zostały dwie najważniejsze jak dla mnie rzeczy do zrobienia i nic już więcej bym w niej nie robił, a mianowicie:
- chlapacze są tak straszne, że słów brakuje (wiem że chronią to i tamto, ale mocno psują wygląd i ja bym z nich zrezygnował w oka mgnieniu)
- oraz na glebę tą kozę bo się kiedyś wywrócisz na zakręcie! :D oczywiście żart, ale szpary w nadkolach straszą :)

pewnie to już nie raz słyszałeś i pewnie odpowiadałeś że wolisz zostać przy oryginale, ale widać że masz zacięcie do sportowego wyglądu (lampy+malowanie zacisków/bębnów+alusy), a teraz masz po prostu takie wymieszanie/niewiadomoco, więc albo w jedną albo w drugą :)

i wtedy już można temat zamknąć i tylko podziwiać :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”